پروژه کارآفرینی تولید آبمیوه (طرح توجیهی) ویرایش 95
پروژه کارآفرینی تولید آبمیوه (طرح توجیهی) ویرایش 95
جدید ترین ها
logo-samandehi
 

پروژه کارآفرینی تولید آبمیوه (طرح توجیهی) ویرایش 95


پروژه کارآفرینی تولید آبمیوه (طرح توجیهی) ویرایش 95

آب‌میوه

آب‌میوه (به انگلیسی: Juice) مایعی است که بطور طبیعی از میوه و یا سبزیجات تهیه می‌شود. آب‌میوه از فشردن میوه و سبزیجات و یا خیساندن آن بدون استفاده از حرارت و یا حلال تهیه می‌شود. مثلا آب پرتقال از عصاره پرتقال تهیه می‌شود. آب‌میوه را می‌توان در منزل از میوه و سبزیجات تازه با کمک دستگاه‌های آب‌میوه گیری دستی و یا الکترونیکی تهیه نمود.

در آب‌میوه‌هایی که در بازار عرضه می‌شوند، معمولاً فیبر و یا تفاله میوه، از آب آن جداست. ولی گاهی آب پرتقال تازه بهمراه تفاله آن در بازار عرضه می‌شود. آب‌میوه گاهی بصورت غلیظ، گاهی بصورت منجمد تهیه می‌شود و گاهی نیز مصرف کننده باید کمی آب، به آب‌میوه بیفزاید تا غلظت طبیعی خود را بازیابد. پر مصرف‌ترین انواع آب‌میوه شامل، آب سیب، پرتقال، گریپ فروت، آناناس، گوجه فرنگی، انبه، هویج، انگور می‌باشند. امروزه مردم ترجیح می‌دهند آب تعداد متنوعی از میوه‌ها را با یکدیگر ترکیب نموده و مصرف نمایند. امروزه فروش آب‌میوه‌ای که فقط از یک میوه تهیه شود بسیار کمتر از آب‌میوه‌ای می‌باشد که از ترکیب چند میوه تهیه شده‌است.در تولید آب میوه برای افزایش قوام و نیز خواص تغذیه ای و بهبود احساس دهانی و طعم از استابیلایزرها استفاده می‌کنند.


 
طرح توجیهی تولید آبمیوه
طرح توجیهی آبمیوه

آب‌میوه از استخراج آب از میوه‌های تازه به دست می‌آید و بنابراین ازنظر مواد قندی شبیه به میوه تازه بوده، اما بیشتر پکتین خود را ازدست‌داده‌ است.مقدار ویتامین C آب‌میوه‌ها فرق می‌کند، در آب مرکبات تقریباً زیاد، در آب گوجه‌فرنگی و آناناس و سیب به مقدار کمی وجود دارد.به‌غیراز این‌که مصرف آب‌میوه طریقه خوشایندی برای به دست آوردن ویتامین C است، آب‌میوه برای افرادی که باید سدیم کمی مصرف کنند باارزش است چون دارای سدیم کم و پتاسیم زیاد است.

 
طرح کارآفرینی تولید آب میوه

انواع آب‌میوه
معمولاً از میوه‌های آناناس، انبه، پرتغال، سیب‌زمینی، آلبالو، گیلاس، انگور، زردآلو، هلو و انار آب‌میوه تهیه می‌کنند.آب‌میوه می‌تواند به حالت کنسانتره یا غلیظ شده موجود باشد، به دلیل مشکلات ناشی از ذخیره‌سازی عصاره‌های رقیق، تغلیظ آن‌ها امروزه توسعه‌یافته است.کنسانتره آب‌میوه در مقایسه با عصاره‌های رقیق از ثبات بیشتری برخوردارند و لازم است که در حین تولید مواد اسانسی و مواد معطر از آن‌ها جدا گردد و در مراحل دیگر به محلول اضافه شود.
پروژه کارآفرینی آبمیوه

به‌طورکلی می‌توان عصاره‌ها را به انواع زیر تقسیم‌بندی کرد:
1-عصاره شفاف مانند آب انگور و آب سیب
2-عصاره تا حدودی ابری مانند آب آناناس
3-عصاره کاملاً ابری و کدر حاوی مواد سلولزی به‌صورت معلق مانند آب‌پرتقال
4-عصاره همراه با پالپ
5-نکتار تهیه‌شده از محصولاتی مانند هلو، زردآلو و پرتقال
و به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت بعضی از انواع آب‌میوه‌ها مانند آب انگور و سیب به‌صورت روشن و زلال تهیه می‌شوند و برخی دیگر مانند آب مرکبات به‌صورت کدر و یا بالاخره انواعی مانند زردآلو و هلو همراه با تفاله و پوست آن‌ها به‌صورت آب پاسوره تهیه و به بازار عرضه می‌شوند.
.
سرانه مصرف آبمیوه
امروزه جایگاه و ارزش غذایی مصرف انواع میوه در رژیم غذایی بر کسی پوشیده نیست.مصرف سرانه انواع آبمیوه در کشورهای اروپایی بیانگر این مطلب است که در کشورهای مزبور مردم به مصرف انواع میوه یا انواع آب‌میوه و ترکیبات مختلف آن اهمیت بیشتری می‌دهند.متوسط مصرف سرانه انواع آبمیوه در کشورهای اروپایی حدود 17 لیتر به ازای هر نفر در سال است این در حالی است که این رقم در کشور ما حدود 3 لیتر در سال است.یعنی با استاندارد جهانی آن‌که حدود 20 لیتر برای هر نفر در سال است فاصله زیادی دارد درهرصورت تمایل مصرف‌کنندگان ایرانی به مصرف انواع نوشیدنی‌های گازدار بسیار بیشتر از سایر نوشیدنی‌ها، اعم از آبمیوه و لبنیات و غیره است.
آبمیوه یا نوشابه

تفاوت نوشابه‌ها و آبمیوه‌ها
میوه‌ها و آبمیوه‌ها در رژیم غذایی انسان ضروری می‌باشند درحالی‌که نوشابه‌ها ازلحاظ ارزش تغذیه‌ای مفید نیستند، زیرا مواد تشکیل‌دهنده آن مانند رنگ‌ها و اسیدها، مصنوعی بوده و همچنین اسیدی ته بالای آن باعث کاهش جذب کلسیم در غذا می‌شود و درنتیجه موجب بروز پوکی استخوان می‌گردد.
.
فنّاوری تولید آب‌میوه شفاف
آب‌میوه و نوشابه‌های حاصل از آن ازنظر اجرا یا عدم اجرای فرآیند شفاف‌سازی به دو نوع زلال (شفاف شده)، کدر (پالت دار)و ازنظر میزان میوه طبیعی محتوی (آبمیوه و پالت)به سه گروه آبمیوه، نکتار میوه و شربت میوه تقسیم می‌گردد.میزان میوه طبیعی محتوی در گروه آب‌میوه‌ها100%، در گروه نکتار بسته به نوع میوه بین50%-25% و در گروه شربت میوه بین 30%-6% متغیر است.بعضی میوه‌ها (سیب، انگور، آلبالو)بسته به ویژگی طبیعی میوه و عادات مصرف به‌صورت شفاف و بعضی دیگر مانند هلو، زردآلو و پرتقال به‌صورت کدر مورد فرآیند قرار می‌گیرند.علی‌رغم کدر بودن از پرتقال، آب‌میوه، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می‌گردد و باوجود شفاف بودن از آلبالو، علاوه بر آب‌میوه، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می‌گردد.
پیشنهاد می شود از فیلم کاملا صنعتی خط تولید ابمیوه کرونس باظرفیت 46800 در ساعت دیدن کنید
 
تفاوت بین آب‌میوه‌های شفاف و نوشابه‌های حاصل از آن با سایر نوشابه‌ها، اجرای عمل پرس کردن و فرآیند شفاف‌سازی است.پس از عمل شفاف‌سازی، آب‌میوه معمولاً تغلیظ می‌گردد.هنگام رقیق کردن کنسانتره برای رسیدن به بریکس اولیه با توجه به میزان آب اضافه‌شده، آب‌میوه، نکتار و شربت میوه به دست می‌آید.در مورد نکتار و شربت میوه اکثراً شکر و اسید نیز افزوده می‌گردد.کنسانتره به معنی آب‌میوه طبیعی تغلیظ شده است.علت تبدیل آب‌میوه به کنسانتره و مجدداً تبدیل آن به آب‌میوه‌هایی که در دست مصرف‌کننده قرار می‌گیرد، سهولت نگهداری کنسانتره به دلیل حجم کمتر آن نسبت به آبمیوه است.
شستشوی میوه

مراحل تولید کنسانتره شفاف از میوه
1.شستشوی میوه:به‌منظور جدا کردن خاک، شن،گردوغبار، برگ، آشغال، و غیره که توسط میوه حمل می‌کردند و نیز به‌منظور دور نمودن بقایای حشره‌کش‌های موجود به روی میوه‌ها انجام می‌گیرد.علاوه بر این با انجام این عمل بار میکروبی میوه‌ها نیز تا حد معینی کاهش می‌یابد.این عمل بعد از مرحله جداسازی نیز انجام‌گرفته و یا تکرار می‌شود.
2.جداسازی (سورتینگ):عبارت است از جدا کردن میوه‌‌های نامناسب، ‌لهیده یا فاسد شده از بقیه میوه‌ها و یا به عبارتی دسته‌بندی آن‌ها است.میوه‌هایی که در تولید آب‌میوه مورداستفاده قرار می‌گیرند باید قابل‌خوردن باشند از سوی دیگر ترکیب میوه‌ها با توجه به درجه رسیدگی آن‌ها متفاوت بوده بنابراین روی ویژگی‌های آب‌میوه مانند رنگ و طعم تأثیر می‌گذارد.بدین جهت جدا کردن میوه‌های پوسیده، له‌شده و ناسالم از ماده خام، عملی است که باید قبل از همه فرآیندهای دیگر انجام پذیرد.به‌منظور تشخیص میوه‌های معیوب، این عمل اکثراً بعد از شستشو انجام می‌گیرد.
3.دم‌گیری:در مورد آلبالو و انگور اجرا می‌گردد.
4.خرد کردن:قبل از پرس کردن باید بافت میوه متلاشی‌شده و دیواره سلول تا حدی تجزیه گردد.خرد کردن به‌منظور ریز کردن سیب یا گلابی انجام می‌شود تا بتوان درصد بیشتری از آب‌میوه را جدا نمود.
5.پرس کردن:بهترین و جدیدترین روش برای استخراج آب‌میوه، پرس کردن میوه خردشده است.
6.فیلتر‌ مقدماتی:آب‌میوه به‌دست‌آمده دارای مقداری مواد زائد و پالت میوه و سایر ناخالصی‌ها بوده که در صورت وجود احتمال دارد که در سایر مراحل تولید ایجاد اختلال نماید لذا لازم است که این مواد اضافی از آب‌میوه جدا گردد.در این قسمت، هدف جدا کردن ذرات بسیار درشت از آب‌میوه است.
7.آروماگیری:در آروماگیری که اولین مرحله تغلیظ آب‌میوه است.هدف اصلی آروماگیری استحصال مواد معطر میوه است.این آروماتیک در موقع رقیق کردن کنسانتره به‌منظور تهیه آب‌میوه مجدداً به آن اضافه می‌شود.
8.شفاف‌سازی:به‌منظور جداسازی بعضی مواد اضافی و مزاحم مانند پوتین، سلولز و سایر مواد مشابه درون آب‌میوه باید موادی به آن افزود تا بتوان این مواد اضافی را از آب‌میوه به‌آسانی جدا کرد.
9.فیلتراسیون:این مرحله به‌منظور جدا کردن ذرات کلوئیدی به وجود آمده توسط آنزیم است.آب‌میوه بعد از فیلتراسیون باید به‌صورت شفاف و بدون هرگونه کدورت و ذرات اضافی باشد.
آب‌میوه اکثراً تغلیظ گردیده و نگهداری می‌شود، بدین ترتیب هم در برابر فساد میکروبی و تغییرات شیمیایی مقاوم گشته و هم‌حجم آن کاهش می‌یابد.
آب‌میوه تغلیظ شده بعداً در تهیه آب‌میوه مورداستفاده قرار می‌گیرد.در تولید کنسانتره‌هایی مانند پرتقال نیز باید مراحل زیر را طی کرد:
شستشو ، درجه‌بندی ، عصاره گیری ، هواگیری ، پاستوریزاسیون عصاره ، بسته‌بندی
کنسانتره میوه
طرح توجیهی تولید آبمیوه

مراحل تهیه آب‌میوه از کنسانتره
1.مخلوط کردن:با توجه به نوع نوشابه (آب‌میوه، نکتار میوه، شربت میوه)مورد تهیه، کنسانتره باید با مقداری آب، آروما، شکر و اسید مخلوط گردد.
2.فیلتراسیون:به‌منظور جداسازی مواد جامد معلق حاصل از آب و شکر، آب‌میوه تهیه‌شده درنهایت باید از فیلتر عبور داده شود.
3.هواگیری:با گرفتن هوای آب‌میوه، کمک فراوانی به حفظ رنگ و ویتامین آن خواهد شد.
4.پُرکُنی:اگر عمل پاستوریزاسیون بعد از پُرکُنی انجام گیرد، آب‌میوه باید به‌صورت ولرم پر شود.ولی اگر بعد از مرحله پرکنی عمل پاستوریزاسیون انجام نگیرد آب‌میوه در مبدل حرارت صفحه‌ای در دمای 92-90 درجه سانتی گراد به مدت 1 دقیقه پاستوریزه گردیده و سپس با دمای حداقل 85 درجه سانتی گراد پر می‌گردد.
5.سرد کردن:بعد از پرکنی داغ و یا عمل پاستوریزاسیون، دمای آب‌میوه سریعاً 35-30 درجه سانتی گراد کاهش داده می‌شود.این امر هم ازنظر پایداری میکروبیولوژیکی و هم ازنظر حفظ کیفیت چشایی حائز اهمیت است.
بسته بندی آبمیوه

بسته‌بندی
آب‌میوه یک محصول جانبی میوه محسوب می‌شود.یکی از نکات مهم در بسته‌بندی نمودن آب‌میوه‌ها این است که برای به حداقل رساندن اکسیداسیون، باید در حین بسته‌بندی هواگیری انجام شود.در ضمن با این عمل خوردگی به حداقل می‌رسد.
اکثر آب‌میوه‌ها در مقابل اکسیژن و نور حساس هستند.آب مرکبات و آب گوجه‌فرنگی در مقایسه با آب انگور و آب‌آلبالو حساسیت بیشتری در مقابل اکسیژن‌دارند.
برای بسته‌بندی آب پرتغال جهت جلوگیری از کاهش ویتامین c، تغییر رنگ و مزه باید از مواد اولیه بسته‌بندی کاملاً غیرقابل نفوذ به اکسیژن و نور استفاده گردد.
درج کلیه مواد محتوی محصولات روی برچسب آن ضروری است.یکی از مهم‌ترین شاخص‌های موجود روی برچسب محصولات،‌ تعیین نوع محصول مثلاً  آب سیب و یا نکتار هلو و..است.هم‌چنین ذکر استفاده از عصاره غلیظ شده یا نوع میوه‌ها نیز در این گروه جای می‌گیرد.
برای خرید ماشین آلات و تجهیزات در این زمینه می توانید به وبسایت فلات قاره مراجعه کنید
.
در مورد نکتار میوه‌ها و سبزی‌ها باید میزان حداقل میوه به‌صورت درصد بیان شود.حداقل زمان نگهداری محصول نیز باید ذکر شود.در حقیقت تاریخ تولید و انقضا باید مشخص باشد تا به‌این‌ترتیب مصرف‌کننده بداند تا چه تاریخی شاخص‌های کیفی طعم و مزه محصول و هم‌چنین مواد محتوی آن حفظ می‌گردد.
درج حجم محصول نیز امکان مقایسه قیمتی محصولات را در اندازه‌های مختلف ایجاد می‌کند.در مورد نگهداری نیز، انواع آب‌میوه‌ها را باید در جای خنک و دور از نور خورشید محافظت کرد.

 
پیشنهاد می شود ازفیلم خط تولید آبمیوه قوطی ملقب به رانی دیدن کنید
 
شناسنامه طرح
طرح توجیهی تولید آبمیوه

ویرایش این پروژه مربوط به سال 1395 می باشد و شامل ( ورد+ پی دی اف)

خلاصه طرح

موضوع طرح:پروژه کارآفرینی تولید آبمیوه  سال95

ظرفیت


ظرفیت

محل اجرای طرح

سرمایه گذاری کـل

سهم آورده متقاضی

سهم تسهیلات

دوره بازگشـت سرمایه

اشتغالزایی

توجیه اقتصادی

سرمایه گذاری ثابت

الف – 1 ) زمیـن

لف – 2 ) محوطه سازی

الف – 3 ) ساختمانها

الف – 4 ) ماشین‌آلات

الف – 5 ) تاسیسات

لف – 6 ) وسایل نقلیه

الف – 7 ) تاسیسات اداری

الف – 8 ) هزینه‌های قبل از بهره‌برداری

هزینه های جاری

ب – 1 ) مواد اولیه و نهاده های تولید

ب – 2 ) حقوق و دستمزد

ب – 3 )هزینه نگهداری و تعمیرات

ب- 4 ) هزینه استهلاک

ب- 5 ) سوخت و انرژی

ج – فروش

برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی

استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری

هزینه فروش و اداری ( معادل 2% فروش سالانه)

سود ویژه قبل از کسر مالیات

محاسبه دوره برگشت سرمایه

محاسبه نقطه سر به سر ( در 100% تولید )

حقوق و دستمزد

سوخت و انرژی

تعمیر و نگهداری

توزیع و فروشاستهلاک قبل ازبهره برداری

پیش بینی نشده

محاسبة کارمزد وام

کارمزد سالانه

اصل تسهیلات

جدول بازپرداخت اصل و کارمزد تسهیلات

اصل بازپرداخت تسهیلات

فرمت فایل : ورد + pdf
تعداد صفحات: 24 صفحه
 

خلاصه گزارش:

1-عنوان فعالیت:

تولید آبمیوه

2-ظرفیت :

800 هزار پاکت در  سال

3-مجری طرح:

 

4-محل اجرا :

 

5-اشتغال طرح :

33 نفر

6-سرمایه ثابت طرح :

42223.31

7-سرمایه گذاری کل طرح :

46210.30

8-میزان زمین طرح :

5000

9-میزان زمین بنا :

 

10-میزان تسهیلات مورد نیاز :

28124.88

11-نوع تسهیلات :

وام

12-نقطه سربه سر تولید :

89.30

13-مدت برگشت سرمایه :

5.75

14-نرخ بازدهی سرمایه :

60

 
نوع فعالیت یا محصولات تولیدی :

ردیف
 
نام محصول

میزان تولید سالیانه

واحد

قیمت فروش

(ریال)

1-

آبمیوه

800

هزار پاکت

35.000
 
 
 

موارد بالا در جدول هایی به صورت کامل آورده شده و همه اطلاعات بروز و ویرایش سال تحصیلی 95 می باشند.
 

در صورت هرگونه سوال و راهنمایی با بخش پشتیبانی تماس بگیرید.
 
ما بروز بودن طرح ها را 100 % تضمین می کنیم.

در صورتی که پروژه ای می خواهید که در سایت ما موجود نیست فقط کافیست با ما تماس بگیرید در اسرع وقت برای شما آماده می کنیم.

 

فرمت :
تعداد صفحات :
حجم فایل:
  ارسال دیدگاه    |نظر10
     |  تعداد دفعات بازدید
     |  تعداد دفعات دانلود

قیمت : 14000تومان
             

+1
pin it
share
reblog

سلام به شما کاربر گرامی

طرح موجود مطابق با طرح استاندارد مورد تایید دانشگاه و همچنین مورد تایید بانک ها جهت اخذ وام می باشد.

در این طرح توجیهی سعی شده که تمام آنچه مورد نیاز دانشجویان عزیز جهت ارائه پروژه کارآفرینی است لحاظ شود.

توضیحات بیشتر درباره محتوای این طرح را با کلیک روی لینک زیر مشاهده نمایید

دانلود نمونه یک طرح توجیهی

حتما بخوانید : آشنایی با طرح توجیهی و روش پرکردن آن

در صورت وجود سوال یا  مشاوره می توانید با 09369714614 تماس بگیرید