تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی کشت علوفه هیدروپونیک 1401,بازدهی علوفه هیدروپونیک در سال 1401

کشت علوفه هیدروپونیک به معنای رشد بذر ها توسط رطوبت و مواد مغذی ارائه شده خارج از محیط رشد شناخته شده سنتی مانند خاک یا کوکوپیت  و در یک فضای گلخانه ای توسط آب است.

دام نقش مهمی را برای تامین امنیت غذایی در جامعه ایفا می کنید , لذا انتخاب روش های صحیح پرورش و تامین علوفه  آنها امری مهم است که باید مورد بررسی قرار بگیرد , تولید علوفه به روش هیدروپونیک سیستمی که در یک محیط کوچک می توان مقادیر بالایی علوفه در طول سال برای دام تولید کرد.

با توجه به اهمیت صرفه جویی در مصرف آب در دامپروری و کشاورزی، تصمیم گرفته ایم سیستم های علوفه ای جدید را معرفی کنیم.

طرح توجیهی کشت علوفه هیدروپونیک 1401

یکی از موضوعات مورد بحث در صنعت علوفه در جهان، تولید علوفه هیدروپونیک است. در این حالت، کشاورزان سالن رشد علوفه هیدروپونیک را برای تولید مقادیر قابل توجهی علوفه در یک فضای کوچک آماده می کنند.

بذر به دریافت رطوبت و مواد مغذی واکنش نشان می دهد و شروع به جوانه زدن می کند که منجر به تولید علوفه 5 تا 8 روزه با ارتفاع 200 تا 250 میلی متر و ریشه های مخلوط می شود و نتیجه برداشت علوفه سبز و دانه های باز شده غلات و ریشه های رشد یافته است.

با توجه به عدم وابستگی روش تولید علوفه هیدروپونیک به خاک در این روش گیاهان از بسیاری از آفات که از خاک منتقل می شود  مصون می مانند.

دانه ها که در این سیستم به خوبی رشد می کنند و علوفه هیدروپونیک  حاصل شده مرغوب و خوراکی مناسب برای دام می باشد , بذهایی که به این روش می توان کشت کرد شامل : گندم، جو، ذرت و غیره.

در سالن تولید علوفه هیدروپونیک حداکثر علوفه  تولید شده  از بذر حدود 6 تا 8 کیلوگرم برای هر کیلوگرم بذر در نظر گرفته شده است..
 

کلمه هیدروپونیک از دو کلمه یونانی گرفته شده است:
«هیدرو» به معنای آب و «پونیک» به معنای کار.
یعنی آب کار می کند , این یک جایگزین مناسب است و فناوری  جدید برای کشاورزان بدون زمین که بدون نیاز به خاک بتوانند  برای  دام هایشان علوفه تولید کنند.

 

در واقع هیدروپونیک علم کاشت گیاهان بدون خاک است. ریشه ها در هوا رشد می کنند که باید خیلی مرطوب نگه داشته شوند، یا در آبی که نیاز به تهویه مناسب دارد، یا در برخی مواد جامد غیر از خاک که رطوبت را در خود نگه می دارند، رشد می کنند. آب اطراف ریشه که مواد مغذی و اکسیژن مورد نیاز گیاه را تامین می کند، حاوی مواد مغذی متعادلی است.

 

سالن تولید علوفه هیدروپونیک
جالب است بدانید که منشأ این ایده، در واقع قدمت آن به بیش از 3000 سال از همان نوروز سبزه ایرانی (جوانه گندم، جو، ماش یا عدس روییده در دیس) می رسد که به مرور زمان با ظهور از نظر فناوری، این تکنیک نیز تکامل یافته است و اکنون در حال تبدیل شدن به یکی از تایم کننده های اصلی  علوفه  دامی در جهان است.
افزایش سریع شهرنشینی ، تغییرات آب و هوایی، کمبود آب و غیره، شتابی برای جستجوی  روش های جدید در سستم های پرورش دام و خوراک  آنها هستند.


سیستم تولید علوفه سبز هیدروپونیک بهترین جایگزین است که شامل تولید علوفه بدون خاک است.
که از یک محیط کوچک و در دوره زمانی 7-8 روزه برداشت می شود. به همان اندازه اهمیت پیدا می کند. این روش برای تضمین تولید ثابت مقادیر بالای علوفه سبز در طول سال برای دام استفاده می شود.
کشت  وتولید علوفه اصلی ترین مرحله در پرورش دام است و تامین خوراک دام حدود 70 درصد از کل هزینه پرورش را به خود اختصاص می دهد.


از آنجا که علوفه هیدروپونیک خوش طعم تر، قابل هضم و مغذی تر است، وضعیت ایمنی حیوانات را بهبود می بخشد و تقویت می کند.

طرح توجیهی کشت علوفه هیدروپونیک 1401


عملکرد تولیدی و تولید مثل در  دام  با روش تغذیه با علوفه هیدروپونیک
تغذیه با علوفه هیدروپونیک 5-10 کیلوگرم به ازای هر گاو در روز تولید شیر را 8 الی 13٪ افزایش می دهد. و کیفیت گوشت نیز با توجه به  قابلیت هضم مواد مغذی نیز افزایش پیدا می کند .

عملکرد و کارایی به دست آوردن علوفه از بذر عملکرد بذر به علوفه در این سیستم 1 تا 7 است یعنی به ازای هر کیلوگرم بذر متوسط ​​(جو) 7 کیلوگرم علوفه هیدروپونیک جو (علوفه تازه، مرتع) به دست می آید که به طور کامل به دام می رسد و هیچ ضرری از نظر بذر یا علوفه وجود ندارد.

آب این علوفه نیز به دلیل وجود آنتی اکسیدان های قوی (کلروفیل) برای تسکین مشکلات گوارشی و افزایش نشاط و سلامتی دام مناسب است.

علاوه بر ارزان و مقرون به صرفه بودن، سرشار از پروتئین، انرژی و ویتامین است، زیرا به دلیل تازه، تمیز و ارگانیک بودن برخی از مشکلات دامی  را برطرف می کند و بر اساس مقالات علمی تولید را افزایش می دهد.

در این زمینه (به عنوان مثال 3.5 کیلوگرم افزایش شیر در روز در گاو در دوران شیردهی( افزایش مصرف شیر تا 1 کیلوگرم در روز) و افزایش وزن را از 330 به 450 گرم در روز در گوسفند افزایش می دهد. .

در این زمینه کشاورزان می توانند آموزش ببینند و یاد بگیرند که با استفاده از روش تولید علوفه هیدروپونیک در مقیاس کوچک یا بزرگ در طول سال می توانند برای دام های خود علوفه تازه تهیه کنند که این امر بر سودآوری پرورش  دام  برای دامداران  کمک می کند.

 

اهمیت و دلایل ایجاد سیستم تولید علوفه هیدروپونیک

  1.    کمبود آب و کاهش آب های زیرزمینی و امکانات آبیاری نامناسب باعث شده که بیشتر کشاورزان قادر  به تهیه زمین وتامین  هزینه های کارگری نباشند و در نهایت در تامین علوفه و خوراک دام هایشان مشکل دارند.
  2.    هزینه های بالای زمین، کشاورزی سنتی را به مرور از بین می برد. این روش برای مناطق نیمه خشک، خشک و مناطقی که دچار خشکسالی هستند مناسب است.
  3.   زمین های کشاورزی ممکن است توسط حیوانات دیگر آسیب ببیند.
  4.   کمبود نیروی کار مشکل حاد در  کشاورزی است.
  5.   همچنین در بسیاری از مناطق و شهر ها زمین های مناسب کشاورزی وجود ندارد.
  6. دلایل دیگر کشت علوفه هیدروپونیک
  7.   حداکثر تولید  در واحد سطح
  8.   حفظ آب و منابع آبی
  9.    سیستم هیدروپونیک هدر رفت آب را به حداقل می رساند
  10.   تغذیه آب مستقیماً روی ریشه ها اعمال می شود و چندین بار مورد استفاده قرار می گیرد.
  11.    تنها 2 تا 3 لیتر آب برای تولید  یک کیلوگرم علوفه هیدروپونیک کافی است. در صورتی که در ر.ش سنتی حدود 70 تا 100 لیتر برای تولید همان یک کیلوکرم علوفه نیاز است.
  12.   این امر به ویژه در مناطقی اهمیت دارد که از کمبود آب رنج می برند یا وجود زیرساخت های آبیاری وجود ندارد.
  13.    گرمایش جهانی قابل توجه ,سیستم های هیدروپونیک به کاهش سوخت کمک می کند.
  14.    کاهش هزینه های حمل و نقل و مصرف سوخت .
  15.    محدودیت های آفت کش ها، حشره کش ها, در کشاورزی سنتی در فضای باز باید بر علف کش ها تکیه کند، قارچ کش ها و/یا حشره کش ها برای تولید بهینه.
  16.    علوفه هیدروپونیک در یک محیط کنترل شده رشد می کند, بدون خاک و در نتیجه هیچ بیماری منتقله از خاک ایجاد نمی شود.
  17.   به حداقل رساندن استفاده از آفت کش ها، حشره کش ها و علف کش ها.
  18.    حساسیت  و هر عفونتی را می توان به راحتی تشخیص داد.
  19.    علوفه های هیدروپونیک قابل هضم، خوش طعم و مورد علاقه حیوانات اند , آنها بسیار آبدار هستند و دام می تواند 1-1.5٪ وزن بدن  خود علوفه مصرف کند .
  20. کشت هیدروپونیک در همه جا قابل استفاده است. محصولات هیدروپونیک را می توان در مناطقی با خاک های ناکافی یا آلوده نیز کشت کرد.

 

استفاده مناسب از فضا
سیستم های هیدروپونیک به فضای بسیار کمتری نسبت به کشت های سنتی نیاز دارند و برای ساکنین شهری با فضای محدود ایده آل است .
با استفاده از فناوری هیدروپونیک، روزانه 1000 کیلوگرم علوفه گندو و جو از مساحتی که معادل 100  متر مربع  به صورت طبقاتی باشد , قابل تولید می باشد .
زمان رشد در این روش کاهش می یابد, تولید علوفه هیدروپونیک تنها 8 روز طول می کشد از بذر تا علوفه که در روش سنتی  حداقل 45 روز طول خواهد کشید.

جریان مداوم تولید علوفه سبز
علوفه را می توان در تمام طول سال صرف نظر از عوامل محیطی تولید کرد , عواملی که در زمین تاثیر دارند مثل در دسترس بودن زمین، بلایای طبیعی و کمبود نیروی کار و ... .
کشاورزی و دامپروری. این قوام
هیدروپونیک در مقایسه با محیط زیست سازگارتر است , این امر باعث متراکم شدن انتشار گازهای گلخانه ای و کاهش آن می شود.

 

روش کشت علوفه هیدروپونیک

عملکرد کلی
علوفه هیدروپونیک فواید بالقوه بیشتری برای سلامتی  دام و افزایش بهره وری دارد.
جوانه ها سرشار از آنزیم های غذای هستند ودوره اوج فعالیت آنزیم بین جوانه زنی و 7-8 روزگی است . آنها منبع غنی آنتی اکسیدان های طبیعی مانند â-کاروتن، ویتامین C، E و مواد معدنی مرتبط مانند سلنیوم و روی هستند. تغذیه از دانه های جوانه زده بهره وری حیوانات را بهبود می بخشد .


ایجاد سیستم ایمنی قوی تر به دلیلخنثی سازی شرایط اسیدی با مکمل آنزیم های گوارشی قلیایی از طریق دانه های جوانه زده.
دانه های جوانه زده منابع خوبی از رنگدانه های کلروفیل، زانتوفیل، که  آب و  علف و پروتئین را  ذخیره می کند  ,عواملی که باعث بهبود تولید شیر و گوشت می شود.


فن آوری هیدروپونیک کمی پیچیده است، به طور کامل سیستم تولید خودکار علوفه که در آن عوامل لازم مانند آب، دما، شدت نور، رطوبت و هوادهی به طور کامل توسط سنسورها کنترل می شود.
تولید علوفه سنتی نیاز به یک کشاورز با تجربه دارد و همچینن سرمایه گذاری برای خرید زمین علاوه بر
آن خرید  ماشین آلات کشاورزی، تجهیزات، زیرساخت های برداشت از جمله جابجایی، حمل و نقل و حفظ علوفه همچنین مستلزم آن است نیروی کار، سوخت، کودها، حشره کش ها، آفت کش ها تهیه شود , در مقابل در تولید علوفه هیدروپونیک  فقط تیهه یک مکن کوچک ,بذر و آب نیاز دارد ,


این فناوری جدید تنها 7-8 روز طول می کشد تا بذرها به علوفه تبدیل شود ؛ هرچند در  مقایسه با تولید علوفه به روش سنتی بدیهی است که سرمایه گذاری اولیه برای این فناوری پیشرفته بسیار بالاتر است ونیاز به مراقبت بیشتر در طول دوره کوتاه از نظر شرایط محیطی دارد.

نتیجه
یکی از فناوری های کشاورزی که می تواند توسعه یابد و منجر به تولید علوفه با مواد ارزان قیمت و مغذی تر، و درنهایت تولید علوفه قابل هضم برای دام شود روش هیدروپونیک است.
این فناوری یک جایگزین هوشمند در برابر کمبود زمین و ممانعت از تغییرات آب و هوایی در
مناطق مختلف است.
امروزه چندین کشور برای پایداری سیستم کشاورزی و دامدارای خود از آن استفاده می کنند , به دلیل خوش طعم بودن و قابلیت هضم، علوفه هیدروپونیک سودآورتر می شود .

 

خلاصه طرح

1-عنوان فعاليت:

تولید علوفه هیدروپونیک

2-ظرفيت :

2 تن در روز

3-مجري طرح:

..........................

4-محل اجرا :

........................

5-اشتغال طرح :

6نفر

6-سرمايه ثابت طرح :

19429.24میلیون ریال معادل یک میلیارد و نهصد و چهل و دو میلیون و نهصد و بیست و چهار هزارتومان

7-سرمايه در گردش :

1990.80میلیون ریال معادل یکصد و نود و نه میلیون و هشتاد هزارتومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

21420.04میلیون ریال معادل دو میلیارد و یکصد و چهل و دو میلیون و چهار هزارتومان

9-ميزان زمين طرح :

250متر مربع

10-ميزان زمين بنا :

237متر

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

17136.03میلیون ریال معادل یک میلیارد و هفتصد و سیزده میلیون و ششصد و سه هزارتومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

47.39%

14-مدت برگشت سرمايه :

4سال

15-نرخ بازدهي سرمايه IRR :

44.48%

16-تورم :

40%

17-نرخ تنزیل :

25%

 

فهرست مطالب موجود در طرح توجیهی کشت علوفه هیدروپونیک نگارش سال 1401:

برآورد خرید و یا اجاره و رهن زمین
برآورد محوطه سازی
برآورد هزینه ساخت و ساز و یا تعمیر ساختمان ها
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل
برآورد مواد اولیه و بسته بندی
برآورد آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی

برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل
برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش علوفه هیدروپونیک
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن

 

طرح بسیار کامل است و همه مطالبی که در بالا گفته شد در طرح آپدیت سال 1401 است .

دارای فایل ورد +پی دی اف pdf - word

 

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   75000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران