تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی پرورش پرندگان زینتی در ایران | پرسودترین پرنده زینتی

پرورش پرندگان پرسود | پرورش کدام پرنده به صرفه است؟

پرورش پرندگان زینتی به دلیل مزایایی از قبیل درآمدزایی بالا، بازار عرضه و تقاضای خوب، کم دردسر بودن پرورش در مقایسه با سایر ماکیان و نیاز به سرمایه و تجهیزات پایین توانسته مقبولیت گسترده‌ای را در بین افراد جامعه پیدا کند.

این قبیل از کسب‌وکارها به‌خوبی توانسته‌اند زمینه‌ساز ظهور فرصت‌های شغلی درآمدزا و زودبازده در کشور باشند. در همین راستا پرورش‌دهنده با اجرا و پیاده‌سازی طرح پرورش پرندگان زینتی می‌تواند در کنار اشتغال‌زایی و به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصادی کشور به سود دلخواه خود هم‌دست یابد.

طرح توجیهی پرورش پرندگان زینتی

در این پست قصد داریم به معرفی و نحوه پرورش مهم‌ترین پرندگان زینتی از جنبه‌ی درآمدزایی و درجه محبوبیت در بین انسان‌ها بپردازیم پس با ما باشید:

برای پرورش پرندگان پرسود می‌توان از پرنده‌های متنوع از قبیل قناری، کاسکو، فنچ، عروس هلندی، انواع طوطی، طاووس، قرقاول، مرغ عشق، مرغ شاخ‌دار، مرغ مینا، توکان‌ها و ... استفاده نمود؛ که این ماکیان زیبا از مهم‌ترین پرندگان زینتی برای پرورش در کارگاه‌های خانگی هستند.

در ادامه با شیوه‌ی پرورش و نگهداری مهم‌ترین این پرنده‌ها بیشتر آشنا می‌شویم:

آشنایی با پرورش و نگهداری مهم‌ترین پرندگان زینتی:

1- مرغ عشق (Budgerigar):

آشنایی با خصوصیات و ویژگی مرغ عشق:
tick مرغ عشق بانام علمی Melopsittacus undulatus متعلق به راسته طوطی‌سانان و تیره طوطیان است؛ که خاستگاه این پرنده کشور استرالیا می‌باشد.
tick   مرغ عشق به رنگ‌های سبز روشن، زرد و آبی مشاهده می‌گردد؛ و دارای خطوطی مواج به رنگ سفید و سیاه در ناحیه سر و قسمت پشتی بال است.
tick   استعداد پرنده‌های نر در یادگیری و تقلید صدا بیشتر از مرغ عشق‌های ماده است.
tick   این پرنده به دلیل داشتن دم بلند از سایر طوطی‌ها متمایز گشته است. بلندی قد مرغ عشق 18 سانتی‌متر و دارای وزنی بین 40 تا 50 گرم می‌باشد.
tick    متوسط عمر این پرنده 7 سال است.
tick    طول دوره جوجه‌کشی مرغ عشق بین 16 تا 18 روز است که در هر بار تخم‌گذاری می‌تواند 5 عدد تخم بگذارد.
tick   صدای آرام و دل‌نشین، توانایی تقلید صدا، پرورش آسان و راحتی حمل‌ونقل آن سبب شده به‌عنوان بهترین پرنده برای پرورش خانگی مورداستفاده قرار گیرد.

پرورش مرغ عشق

نحوه پرورش مرغ عشق:

tick   پرورش‌دهنده می‌تواند کار پرورش خود را با خرید مرغ عشق‌های جوان، بالغ، سرحال و سالم آغاز کند؛ که بهترین سن برای خرید این پرنده 5/1 تا 2 ماهگی است.
tick   برای نگهداری این پرنده می‌توان از قفس استفاده نمود مرغ عشق به‌راحتی می‌تواند با انسان‌ها و محیط اطراف خود خوی بگیرد.
tick   در داخل قفس برای اینکه پرنده بتواند بنشیند می‌توان از میله‌های چوبی یا پلاستیکی استفاده نمود.
tick    مرغ عشق‌ها به صدا بسیار حساس هستند به‌گونه‌ای که قرار گرفتن در محیط‌های پرسروصدا سبب استرس و تنش این پرنده‌ها می‌شود.
tick  این پرنده برای پاک شدن از کک و کنه بایستی ماهی چند بار استحمام کند.
tick برای تغذیه می‌توان از دانه ارزن، برنج پخته، جو و گندم پوست‌کنده استفاده نمود همچنین آب سالم و تمیز هم بایستی در دسترس این پرنده قرار گیرد.
گرچه مرغ عشق به‌عنوان یکی از ارزان‌ترین پرندگان زینتی به‌حساب می‌آید اما بی‌شک یکی از محبوب‌ترین پرنده‌های زینتی کشور است.


2- عروس هلندی (Cockatiel):

آشنایی با خصوصیات و ویژگی عروس هلندی:
tick  عروس هلندی بانام علمی Nymphicus hollandicus متعلق به راسته طوطی‌سانان و تیره طوطی‌های کاکل‌دار است.
tick  خاستگاه این پرنده کشور استرالیا است ولی در غالب نقاط دنیا پرورش داده می‌شود.
tick    این پرنده به رنگ‌های کرم، سفید، قهوه‌ای، زرد و خاکستری دیده می‌شود.
tick   کاکل این پرنده نشانه خوبی از وضعیت این پرنده می‌باشد زمانی که پرنده در آرامش و راحتی به سر می‌برد کاکل آن کج است ولی زمانی که دچار استرس و تنش می‌شود و یا می‌ترسد کاکل آن به‌صورت راست و سیخکی می‌ایستد.
tick    وزن آن‌ها بین 70 تا 120 گرم است و بلندای قد آن‌ها به 32 سانتی‌متر می‌رسد.
tick    طول عمر این پرنده آرام و باهوش حدود 15 سال است.
tick   این پرنده بعد از مرغ عشق یکی از پرطرفدارترین پرنده‌های زینتی و سخنگو در کشور به‌حساب می‌آید.

پرورش عروس هلندی

نحوه پرورش عروس هلندی:

tick   پرورش‌دهنده می‌تواند به‌صورت تکی و یا در تراکم بالا اقدام به نگهداری و پرورش کند.
tick    نگهداری از آن‌ها در قفس است و قفس بایستی به‌اندازه‌ای بزرگ باشد که این پرندگان به‌راحتی بتوانند بال‌های خود را باز کنند. این قفس بایستی یک متر از زمین فاصله داشته باشد و به‌دوراز نور مستقیم آفتاب قرار گیرد.
tick   همچنین این پرنده به بو بسیار حساس است به‌هیچ‌عنوان نباید قفس این پرنده را در آشپزخانه قرارداد.
tick   برای تغذیه این پرنده می‌توان از دان، سبزیجات و میوه استفاده نمود. همچنین آب سالم و تمیز بایستی همیشه در دسترس پرنده قرار گیرد. بهترین زمان برای تغذیه این پرنده زیبا زمانی است که چینه‌دان آن خالی باشد.
tick    این پرنده هفته‌ای 1 یا 2 بار نیاز به تمیزی و استحمام دارد.
tick   این پرنده بسیار اجتماعی است و به‌سرعت با محیط اطراف انس می‌گیرد پرورش‌دهنده بایستی اوقاتی را به گذراندن با این پرنده سپری کند.
tick   برای افزایش تعداد عروس هلندی می‌توان از جوجه‌کشی طبیعی و یا مصنوعی استفاده نمود؛ که اگر هدف تعداد تراکم بالا باشد می‌توان از روش مصنوعی استفاده نمود.
tick  پرورش‌دهنده می‌تواند با پرورش عمده و یا جزئی این پرنده به سود خوبی دست پیدا کند زیرا یک جفت عروس هلندی در کشور بین 600 تا 800 هزار تومان مبادله می‌شود.


3- قناری (Canary):

خصوصیات و ویژگی‌های قناری:
tick  قناری بانام علمی Serinus Canarius Canarius متعلق به راسته گنجشک‌سانان و تیره سهرگان است.
tick   این پرنده از دسته پرندگان آوازخوان است که خاستگاه اصلی آن جزایری قناری واقع در کشور اسپانیا می‌باشد اما به‌طور گسترده در جزایر مادیرا و آزوریس پرتقال نیز یافت می‌شوند.
tick   رنگ غالب این پرنده سبز و زرد بارگه‌های قهوه‌ای در نواحی پشتی بدن است. ولی در طبیعت به رنگ‌های متنوع دیگری همانند طوسی، سفید و دارچینی نیز مشاهده می‌شود.
tick   طول و بلندای این پرنده بین 12 تا 15 سانتی‌متر است که دارای میانگین وزنی 17 گرم می‌باشد.
tick   میانگین طول عمر قناری‌ها 15 سال است.
tick    محدوده‌ی دمای مطلوب برای پرورش قناری بین 15 تا 21 درجه سانتی‌گراد‌است.
tick   قناری‌ها در ماه‌های دی تا خرداد اقدام به تخم‌گذاری می‌کنند. طی این مدت هر پرنده 4 تخم می‌گذارد. معمولاً طول دوره جوجه‌کشی قناری 14 روز به طول می‌انجامد.
tick    قناری‌ها در حیات‌وحش به‌صورت گروهی و اجتماعی زندگی می‌کنند؛ که به‌صورت دسته‌های 100 تایی یافت می‌شوند.
tick    قناری نر دارای قدرت آوازخوانی می‌باشد درحالی‌که جنس ماده این توانایی را ندارد.

پرورش قناری

انواع گونه‌های قناری:

تاکنون بیش از 120 گونه قناری شناسایی‌شده‌اند که متعلق به سه خانواده زیر می‌باشند:
الف- نژادهای آوازخوان Song Canaries:
tick  نژاد رولر هارتس آلمان/ نژاد تیم برادو اسپانیایی/ نژاد آوازخوان آمریکائی/ نژاد آوازخوان روسی یا مسکوی/ نژاد آوازخوان ایرانی یا موقوم و...
ب- نژادهای رنگی color Canaries:
tick   زرد/ طلایی/ قرمز/ سفید و...
ج- نژادهایی بافرم بدنی خاص Type Canaries:
tick   لانکشایر/ یورکشایر/ جیبر ایتالیایی/ جیبوسو اسپانیایی و...
راه های پرورش قناری:
برای پرورش قناری می‌توان از قناری بومی (رسمی) و یا قناری نژاد دار استفاده نمود. قناری بومی راحت‌ترین پرنده برای پرورش در بین نژادهای زینتی است زیرا با شرایط و آب‌وهوای منطقه کاملاً سازگار است و به‌خوبی پرورش داده می‌شود. برای شروع کار پرورش‌دهنده می‌تواند با استفاده از دستگاه جوجه‌کشی اقدام به پرورش قناری در محیط موردنظر خود بکند. مثلاً در یک محیط 50 متری می‌تواند 500 قناری را پرورش دهد؛ و با فروش قناری‌ها به قیمت 150 تا 300 هزار تومان به سود دلخواه خود دست یابد.
اگر هدف پرورش‌دهنده استفاده از قناری نژاد دار باشد به دلیل اینکه با شرایط آب‌وهوایی منطقه خیلی سازگار نیست ممکن است پرورش آن با سختی و دشواری بیشتری همراه باشد و پرورش‌دهنده بایستی در مدیریت و پرورش آن با حساسیت بیشتری برخورد کند اما در عوض سود بسیاری بیشتری را هم می‌تواند به دست بیاورد.

4- کاسکو (Jaco):
خصوصیات و ویژگی‌های کاسکو:
tick    کاسکو بانام علمی Psittacus erithacus متعلق به راسته‌ی طوطی‌سانان از تیره‌ی طوطیان است.
tick    موطن اصلی این پرنده قاره آفریقا است اما امروزه در خاورمیانه به‌خصوص کشورهای عربی نگهداری و پرورش داده می‌شود.
tick    از ویژگی‌های بارز این پرنده سخنگو بودن و تقلید صدا کردن است به همین دلیل افراد زیادی خواستار نگهداری و پرورش از کاسکو هستند.
tick   رنگ پروبال کاسکو خاکستری ست که به طوطی خاکستری آفریقایی شهرت دارد. رنگ دم در برخی نژادها قرمز و در برخی خاکستری روشن است. همچنین این پرنده دارای منقاری سیاه با چشمانی زردرنگ است.
tick   طول و بلندای این پرنده بین 30 تا 35 سانتی‌متر است که دارای میانگین وزنی 400 گرم می‌باشد.
tick   میانگین طول عمر کاسکوها 50 سال است.
tick   این پرنده از قدرت پرواز بالایی برخوردار‌است اما از جهت شنایی آشیانه خود ضعیف عمل می‌کند بنابراین پرورش‌دهنده باید توجه داشته باشد در هنگام بیرون رفتن ممکن است به‌راحتی آشیانه و محل خود را پیدا نکند.
tick    سن بلوغ و تولیدمثل کاسکو به‌طور میانگین 5 سالگی است. طوطی‌های ماده سالی دو بار تخم‌گذاری می‌کنند و هر بار بین 2 تا 3 تخم می‌گذارند.
tick    از گونه کاسکو سه زیرگونه به نام کاسکوی کنگو (دم قرمز)، کاسکوی تیمنه (دم‌سیاه) و کاسکوی پرنسپس شناسایی‌شده است.
tick   بهترین دما و رطوبت برای پرورش این پرنده دمای بالای 18 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی 40 درصد است.

 
پرورش کاسکو
 

نحوه نگهداری و پرورش کاسکو:

برای این کار می‌توان تخم کاسکو را جوجه‌کشی کرد و از روز اول جوجه کاسکو را پرورش داد و یا می‌توان پرنده بالغ را خریداری کرده و به نگهداری و پرورش آن اقدام نمود. کاسکوها باید در محیط امن و آرام پرورش یابند زیرا این پرندگان بسیار ترسو هستند؛ بنابراین قفس آن‌ها به‌خصوص در روزهای اول پرورش بایستی در مکان‌هایی قرار گیرد که به‌دوراز تردد و سروصدا باشد.

یکی از نکاتی که پرورش‌دهنده باید مدنظر قرار دهد بحث رفتارشناسی این پرنده است. این پرنده موجودی اجتماعی ست و به‌راحتی می‌توانند با محیط اطراف ارتباط برقرار کند همچنین این پرنده به توجه و محبت واکنش نشان می‌دهد چنانچه کاسکو مورد بی‌توجهی و بی‌مهری قرار گیرد رفتارهای خشونت‌آمیز، پرکنی، افسردگی و بی‌حالی را از خود بروز می‌دهد.

باوجوداینکه پرورش و نگهداری این پرنده کمی دشوار است اما کاسکو یکی از پرسودترین پرنده زینتی در دنیا به‌حساب می‌آید به‌گونه‌ای که هر کاسکو در بازار بین 2 تا 3 میلیون تومان خریدوفروش می‌گردد؛ بنابراین مراقبت و نگهداری از این پرنده ارزش تحمل سختی و دشواری‌های پرورش را دارد.

کاسکو

تجهیزات موردنیاز پرندگان زینتی:

مهم‌ترین تجهیزاتی که در پرورش انواع پرندگان زینتی مورداستفاده قرار می‌گیرند عبارت‌اند از:
tick    قفس نگهداری.
tick  ظروف آبخوری و دان خوری.
tick  دماسنج و دستگاه رطوبت ساز.
tick   اگر پرندگان زینتی در سطح وسیع پرورش یابند باید امکانات بیشتری ازجمله وسایل گرمایشی، سرمایشی، تهویه و... را در نظر گرفت.


تغذیه مطلوب پرندگان زینتی:

پرندگان زینتی همانند سایر حیوانات برای رشد و بقا نیاز به خوراک و غذای مناسب دارند این خوراک باید به‌گونه‌ای باشد که بتواند تمام احتیاجات پرنده از قبیل پروتئین، انرژی، ویتامین و مواد معدنی را تأمین نماید. اگر کمبودی دریکی از این فاکتورها ایجاد شود سبب کاهش رشد و تلف شدن پرنده می‌گردد. اگر پرنده در سطح وسیع پرورش داده شود می‌توان از خوراک‌های تولیدشده مخصوص پرندگان زینتی استفاده نمود این خوراک‌ها به‌صورت پلت شده هستند و قادرند تمام نیاز غذایی این جانداران را برآورده سازند؛ و بهتر است در کنار این‌گونه خوراک‌ها از میوه و سبزیجات تازه برای رفع کمبود ویتامین و مواد معدنی استفاده نمود. تقریباً از همه میوه‌ها می‌توان استفاده نمود اما برخی از میوه‌ها هم برای این پرندگان به‌شدت مضر هستند ازجمله: پیاز، سیر، آووکادو و قارچ که نبایستی به جیره غذایی آن‌ها افزوده شود.
آب تمیز و سالم در اختیار پرنده‌ها قرار گیرد و سعی گردد به‌صورت روزانه ظروف آبخوری شسته شوند.

تغذیه مطلوب پرندگان زینتی

جایگاه و سالن پرورش پرندگان زینتی:

بر اساس تعداد پرنده‌ای که نگهداری می‌شود نوع محل و جایگاه آن‌ها متفاوت می‌باشد. تعداد پرنده کم را می‌توان در قفس و در خانه نگهداری نمود اما برای پرورش این‌گونه پرندگان در تراکم بالا، نگهداری آن‌ها در منزل اندکی سخت و یا حتی غیرممکن است بدین ترتیب برای پرورش بایستی از سالن استفاده نمود؛ که ابعاد سالن پرورش بر اساس تعداد پرنده پرورشی متفاوت است و می‌تواند بین 100 تا 1000 متر متغیر باشد.
سالن پرورش پرندگان زینتی باید به‌گونه‌ای طراحی گردد که قابل ضدعفونی و شستشو باشد و در ابتدای ورود به سالن بایستی حوضچه ضدعفونی قرار بگیرد تا از انتقال بیماری به داخل سالن جلوگیری کند. همچنین سالن پرورش پرندگان زینتی نباید در مقابل جریان باد و کوران ساخته شود زیرا این پرنده‌ها بسیار حساس هستند و سبب تلف شدن آن‌ها می‌شود.

 
یک نمونه سالن پرورش قناری

کلام پایانی:

امیدواریم که اطلاعات و آموزش‌های این پست برای شما سروران عزیزی که جویای کسب درآمد از شیوه پرندگان زینتی هستید مثمر ثمر واقع گردد.
 

فهرست مطالب موجود در طرح توجیهی پرورش پرندگان زینتی درسال 99:

برآورد هزینه لازم برای تهیه زمین برای پرورش پرندگان زینتی
برآورد محوطه سازی
برآورد هزینه اجاره مکان برای
پرورش پرندگان زینتی
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات
پرورش پرندگان زینتی
برآورد وسایل حمل و نقل

برآورد مواد اولیه و خوراک پرنده ها
برآورد آب ،برق ،سوخت
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد کارگر

برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل برای
پرورش پرندگان زینتی

برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش پرنده ها و جوجه و تخم پرنده ها
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن

 

خلاصه گزارش طرح پرورش پرندگان زینتی نگارش سال 99 :

1-عنوان فعاليت:

پرورش پرندگان زینتی

2-ظرفيت :

محاسبه در جدول شماره 4

3-مجري طرح:

-

4-محل اجرا :

-

5-اشتغال طرح :

2نفر

6-سرمايه ثابت طرح :

6013.89میلیون ریال

7-سرمايه در گردش :

1434.99میلیون ریال

8-سرمايه گذاري کل طرح :

7448.87میلیون ریال

9-ميزان زمين طرح :

اجاره ای

10-ميزان زمين بنا :

200متر

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

5959.10میلیون ریال | معادل پانصد و نود و پنج میلیون تومن

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

48.83%

14-مدت برگشت سرمايه :

5 سال

15-نرخ بازدهي سرمايه :

55.30%

16-تورم :

30 %

16-نرخ تنزیل :

0.25

 
توضیحات
 
*  27 صفحه به همراه فایل ورد و فایل پی دی اف ( doc- pdf)  است .
*  طرح بسیار کامل و نگارش زمستان سال 99 است .
 
 
طرح توجیهی پرورش ماهی زینتی 1400

 

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   38000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران