تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی پرورش عقرب | سرمایه لازم برای پرورش عقرب

طرح توجیهی پرورش عقرب
عقرب با وجود ظاهری ترسناک اما جزء یکی از جانوران مفید به حساب می آید که نگهداری آن برای پرورش دهنده بسیار پر سود است. دلیل این که پرورش دهنده با نگهداری از این جانور می تواند به درآمدی قابل قبول برسد به واسطه زهری است که تولید می کند. زهر عقرب یکی از با ارزش ترین مایعاتی است که در بازار های جهانی به قیمت های بالایی خرید و فروش می گردد.
این صنعت در کشورمان نوپا و غیر اشباع است و از ظرفیت قابل توجهی جهت سرمایه گذاری برخوردار می باشد که توجه به آن می تواند منفعت اقتصادی بی شماری از جمله ارز آوری و اشتغال زایی را با خود به همراه داشته باشد.

طرح توجیهی پرورش عقرب


اهمیت پرورش عقرب
عقرب به واسطه داشتن سم، مورد نگهداری و پرورش قرار می گیرد. این مایع که از انتهای دم جاندار استحصال می شود به دلیل برخورداری از خواص دارویی برای طیف وسیعی از بیماری ها از جمله سرطان، ام اس، لوپوس، دردهای مفصلی و ... مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در شرکت های دارو سازی به عنوان یک آنتی بیوتیک و آفت کش ساخته می شود. کاربرد ارزشمند این مایع موجب شده تا تجارتی پر رونق به حساب آید از این رو بسیاری از جوانان مشتاق به پرورش و نگهداری از کژدم هستند تا از طریق آن بتوانند به درآمدی خارق العاده برسند.


آنچه اشاره شد دلیل و اهمیت اصلی پرورش عقرب است اما این جاندار دارای یکسری ویژگی نیز می باشد که توانسته کسب و کار پرورش را پرسود نماید از جمله:
    کسب و کاری اشباع نشده و با پتانسیل بالا
    جانداری مقاوم و سر سخت که در طی دوره پرورش میزان تلفات پایینی دارد.
    عدم نیاز به سرمایه گذاری کلان به دلیل تجهیزات کم
    عدم نیاز به مکانی بزرگ
    و ...

طرح توجیهی پرورش عقرب


شرایط پرورش عقرب
پرورش دهنده برای تولید و تکثیر عقرب پرورشی بایستی یکسری شرایط لازم را فراهم آورد تا بتواند حداکثر برداشت سم را داشته باشد. از جمله این شرایط می توان موارد زیر را برشمرد:


1- دمای مناسب برای پرورش عقرب
تولید و تکثیر عقرب نیز مانند سایر جانداران در یک محدوده دمایی خاص یا به اصطلاح دامنه آسایش اتفاق می افتد. این دامنه برای پرورش عقرب بین 21 تا 32 درجه سانتیگراد است البته در مراحلی از رشد نیز گاهی دما تا 37 درجه نیز می رود. در این محدوده دمایی عقرب حداکثر رشد را از خود نشان می دهد که با بالا و پایین شدن دما در خارج از دامنه می تواند عملکرد رشد را با اختلال مواجه گرداند. برای تنظیم دما می توان از سیستم گرمایشی مناسب استفاده نمود.


2-  نور مناسب برای پرورش عقرب
عقرب ها جاندارانی نور گریز هستند به گونه ای که روزها را در شکاف صخره ها و سنگ ها به سر می کنند و شب ها به شکار می روند. از این رو برای پرورش آن ها نیاز چندانی به وجود نور نیست. اما به هر حال پرورش دهنده می تواند از سیستم نوری متناوب نیز استفاده کند یعنی در طی شبانه روز چند ساعت را به خاموشی و چند ساعتی را به روشنایی اختصاص دهد.


3-    محل نگهداری برای پرورش عقرب
محل نگهداری عقرب ها بایستی به صورت سر پوشیده باشد تا بیرون نیایند. از آنجایی که عقرب می تواند از ریزترین سوراخ ها نیز عبور کند بهتر است که از توری هایی در مسیر هوادهی و تهویه استفاده گردد. عقرب نیاز به مکان زیادی ندارد به گونه ای که می توان هزاران عقرب را در فضایی کم نگهداری نمود.


4-    تغذیه مناسب برای پرورش عقرب
عقرب هایی که در طبیعت وجود دارند از انواع سوسک، حشرات و قورباغه تغذیه می کنند حتی در صورتی که نتوانند از طریق شکار غذای مورد نیاز خود را به دست آورند از عقرب های تازه متولد شده خود تغذیه می کنند. پرورش دهنده برای تغذیه عقرب ها می تواند از حشرات، عنکبوت، کرم خاکی، مارمولک و ... استفاده کند و از آنجایی که این جانوران برای رشد و تولید سم نیاز دارند که تقویت شوند می توان با مواد خوراکی مخصوص آن ها را نیز تقویت کرد. آب آشامیدنی تمیز بایستی هر روز در دسترس عقرب ها قرار بگیرد.


5-     امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای پرورش عقرب
این جانداران نیز به یکسری امکانات و تجهیزات برای پرورش نیاز دارند از جمله:

    رطوبت سنج و دما سنج
    باکس ومحفظه نگهداری عقرب
    چراغ قوه
    پنس به منظور گرفتن عقرب
    لوله آزمایشگاهی
    دستگاه فریز
    ماسه برای کف جایگاه
    ترازوی دیجیتالی کوچک
    آکواریوم زایشگاه
    آب پاش
    و ...

 

جهیزات موردنیاز برای پرورش عقرب
6-     انتخاب گونه مناسب عقرب برای پرورش
گونه های بی شماری از عقرب در دنیا وجود دارد اما فقط زهر تعداد محدودی از آن ها کشنده است. در ایران سه گونه همی سکورپیوس لپتوروس، کمپسوبوتوس ماتهیزنی و آندرکتونوس کراسیکودا وجود دارد که از کشنده ترین عقرب های دنیا به حساب می آیند. عقرب غیر حفار ساچ، دم سیاه ایرانی، دم پهن، چنگال پهن گروکلوی و آسیای کوچک از جمله عقرب هایی هستند که در کشورمان یافت می شوند.

این مقاله صرفا برای اطلاعات عمومی می باشد و سایت ما هیچ فعالیتی در زمینه پرورش عقرب ندارد

نویسنده

سمیه ملکی

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران

دیدگاه های شما

افزودن یک دیدگاه