توسط سمیه ملکی
1-12-2024 9:04:24 PM
طرح توجیهی تاسیس پیش دبستان و مدرسه غیرانتفاعی - هزینه تاسیس مدرسه غیر انتفاعی در سال 97
طرح توجیهی تاسیس مدرسه ابتدایی وکودکستان غیرانتفاعی - هزینه تاسیس مدرسه غیر انتفاعی در سال 97
هدف از اجرای طرح توجیهی تاسیس مدرسه غیرانتفاعی , راه اندازی یک مدرسه ابتدایی غیر انتفاعی و کودکستان با ظرفیت 400 دانش آموز است و 150 پیش دبستانی است .
قبل از هر چیزی لازم است که توضیح کلی درباره مدرسه بدهیم که اصلا مدرسه به چه مکانی گفته میشود؟
مدرسه جایی است که در آن به یادگیری مهارت ها و همچنین آموختن خواندن و نوشتن پرداخته میشود . همانطور که همه ما بار ها شنیده ایم که می گویند مدرسه خانه دوم ماست , واقع این حرف صحت دارد و مدرسه خانه دوم ماست , زیرا کودکان بعد از اینکه به سن مدرسه می رسند نیمی از وقت خود را آنجا م گذرانند و مطالب و قوانین زیادی را در مدرسه می آموزند .
هر چه کیفیت آموزشی مدرسه ها بیشتر باشد , رشد ذهنی و هوشی دانشآموزان نیز بیشتر میشود .
حال سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که فرق مدرسههای دولتی و غیردولتی و غیرانتفاعی در چیست ؟
تعریف مدرسه دولتی : در مدارس دولتی همه دانشآموزان میتوانند ثبتنام کنند و مدارس دولتی زیر نظر دولت اداره میشود , کارهایی که توسط دولت در این مدارس اجرا میشود از جمله : شهریه دانشآموزان , تعیین مربی ها و معلم ها , تعیین سرفصل درس ها و ...
تعریف مدرسه نیمه دولتی : مدارس نیمه دولتی مدارسی را گفته میشود که بوسیله یک شخص و یا توسط یک سازمان اداره میشود , اما پذیرش دانشآموزان بصورت رسمی از طرح دولت صورت میگیرد .
نمونه دولتی : اصطلاحاً به مدارسی اطلاق میشود، که دانشآموزان خود را از طریق آزمونی پذیرش میکند و در سراسر ایران نمایندگی دارد و این مراکز به مراتب جمعیّت و سطح علمی، تعداد متفاوتی از دانشآموزان را پذیرش می کند.این مدارس در کنار مدارس سمپاد و شاهد جزو مدارس خاص به حساب می آیند.
غیردولتی یا غیرانتفاعی: مدارس غیرانتفاعی مدارسی است که از طریق مشارکت مردم، مطابق اهداف و ضوابط و برنامهها و دستورالعملهای عمومی وزارت آموزشوپرورش تحت نظارت آن وزارتخانه تأسیس و اداره میشود.
منظور از غیرانتفاعی بودن آنست که درآمد حاصله صرفاً صرف هزینههای جاری و توسعه آتی مدارس گردد.
مدرسه فرهنگیان جزء مدارس خاصی مانند شاهد می باشد که اولویت ثبتنام شدگان با فرهنگیان می باشد.
هدف ما آشنایی با راه اندازی یک مدرسه غیرانتفاعی است . اینکه اصلا چگونه می توان یک مدرسه غیرانتفاعی راه اندازی کرد؟
از آنجایی که همه ما می دانیم راه اندازی هر کاری نیاز به داشتن مجوز های قانونی دارد .متقاضیان باید دارای مدرک کارشناسی و یا معادل آن بوده و حداقل ۳۰ سال سن داشته باشند. البته شرط تاهل برای آقایان الزامی است. همچنین التزام عملی به قانون اساسی و ولایت فقیه، نداشتن وابستگی به رژیم گذشته یا گروههای منحرف و غیرقانونی، نداشتن پیشینه کیفری موثر از دیگر شرایط است.
مراحل لازم جهت اخذ مجوز مدرسه غیرانتفاعی:
۱-دریافت مجوز رسمی از وزارت آموزشوپرورش جهت تأسیس مدرسه یا مرکز
۲- تضمین منابع مالی لازم جهت تامین هزینههای مدرسه یا مرکز، حداقل برای یک سال
۳- تامین منابع انسانی، فضا و امکانات مورد نیاز طبق ضوابط وزارت آموزشوپرورش
۴- تنظیم بودجه و اداره امور مالی مدرسه یا مرکز
۵- پیشنهاد دو فرد واجد شرایط برای مدیریت مدرسه یا مرکز به آموزشوپرورش
۶- نظارت بر امور آموزشی، پرورشی، اداری و مالی مدارس و مراکز تحت پوشش و پاسخگویی به مراجع ذیربط
زمانی که شما درخواست اخذ مجوز برای مدرسه غیرانتفاعی را می دهید لازم است که درخواست شما و همچنین شرایط مورد بررسی قرار بگیرد , که این مراحل ممکن است حدود یکسال تا یکسال و نیم طول بکشد بعد از اینکه شما مجوز را گرفتید لازم است که به فکر مراحل بعدی کار باشید , اینکه راه اندازی مردسه چقدر هزینه لازم دارد و همچنین چگونه می توانید برای تهیه این سرمایه اعتبارات لازم را کسب کنید.
سرمایه اولیه برای مدرسه غیرانتفاعی
احداث و تجهیز مدرسه نیاز به سرمایه زیادی دارد , بر اساس قانون بانکهای کشور موظفند طبق قانون عملیات بانکی بدون ربا با معرفی وزارت آموزشوپرورش از سی و پنج درصد (۳۵%) تا پنجاه درصد (۵۰%) از نیاز مالی مؤسسان مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را که از کارکنان دولت و دارای سابقه آموزشی است، جهت تهیه و یا توسعه فضای آموزشی و پرورشی و تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز به صورت وام قرض الحسنه و برای سایر اشخاص از دیگر منابع اعتبارات بانکی تامین کنند.
این موضوع به خودی خود بخشی از سرمایه مورد نیاز اولیه را تامین میکند. اما برای راهاندازی یک مدرسه یک ملک مناسب با مساحت نسبتا بالا نیاز است. یک مدرسه در کمترین حالت نیاز به شش کلاس دارد.
کمترین میزان برای تجهیز یک مدرسه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان است. البته این رقم درمناطق مختلف ممکن است به یک میلیارد تومان هم برسد.
برای تجهیز مدارس علاوه بر ملک، به میز و صندلی به تعداد دانشآموزان (حدود ۱۲ میلیون تومان برای یک مدرسه ۲۰۰ نفری)، تابلو و تجهیزات آموزشی (حدود ۴تا۵ میلیون تومان برای مدرسه ۱۲ کلاسه)، رایانه برای تجهیز اتاق کامپیوتر (۳ تا ۴ عدد با میانگین قیمتی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان)، تهیه تجهیزات ورزشی و لوازم بازی (۱۴ تا ۲۰ میلیون تومان)، تجهیز کتابخانه (۵ تا ۷ میلیون تومان)، تجهیز آزمایشگاه برای رشتههای فیزیک، شیمی و زیست شناسی (۲۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان)، نیاز است.
مطالعه بیشتر درباره سرمایه لازم برای تاسیس مدرسه غیر انتفاعی
*** توجه : این طرح توسط شرکت الماس طرح البرز تهیه و نگارش شده است و هر گونه کپی برداری از طرح و مطالب سایت حرام و غیر قانونی است و پیگرد قانونی دارد.
|