تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

روش کاشت پسته | روش کاشت پسته در منزل

مقدمه

پسته یکی از آجیل‌های موردعلاقه‌ی اکثر مردم جهان است. پسته به علت داشتن مواد مغذی اهمیت بسیار زیادی در تغذیه دارد. پسته منبع عالی پروتئین، آنتی‌اکسیدان و فیبر است. همچنین غنی از مواد معدنی، پتاسیم، آهن، کلسیم، روی، مس و سدیم است. این طلای سبز ایران به دلیل کیفیت عالی، در دنیا طرفداران زیادی دارد؛ بنابراین پسته یکی از محصولات مهم ایران در صادرات به شمار می‌رود. مناطق مناسب برای کشت و پرورش پسته، مناطق بیابانی گرم و نیمه‌خشک است که دارای تابستان‌های طولانی، گرم، خشک و زمستان‌های معتدل هستند. همچنین در مکان مناسب کشت پسته باید نور خورشید به‌صورت کامل به آن منطقه بتابد. درخت پسته دارای مقاومت در برابر خشک‌سالی است. دوره‌ی رشد این محصول بسیار طولانی است؛ بنابراین اگر به دنبال محصول زودبازده هستید به دنبال کاشت درخت پسته نروید. این گیاه دوپایه است و درختان نر و ماده آن از یکدیگر جدا هستند. اگر می‌خواهید دانه پسته را در خانه کشت کنید لازم است مواردی را در این مورد رعایت کنید.

روش کاشت پسته

برای آشنایی با نحوه کشت پسته در گلدان با ما همراه باشید.

نحوه کاشت پسته خام

برای کشت هر محصولی ازجمله پسته شما باید ابتدا این موارد را بررسی کنید:

- بررسی منطقه: ابتدا باید اقلیم منطقه مورد کشت را بررسی کنید. آب‌وهوای مناسب برای کاشت پسته در مناطق گرم و نیمه‌خشک است.

- بررسی خاک و تسطیح زمین: خاک‌های لوم شنی عمیق با پی اچ خنثی برای کاشت پسته بسیار مناسب هستند. همچنین باید نسبت به تسطیح زمین اقدامات لازم را انجام دهید.دح

- تهیه بذر مناسب: می‌توانید برای کاشت پسته از نهال و یا بذر آن استفاده کنید. در صورت استفاده از بذر، باید بذر سالم و بدون هیچ بیماری و آفتی را از مراکز معتبر تهیه کنید.

- اگر برای کاشت پسته از بذر استفاده می‌کنید، حتماً بذرها را حدود 24 ساعت در آب خیسانده و آن‌ها را ضدعفونی کنید. به این نکته توجه کنید که استفاده از بذر برای کاشت پسته ممکن است چند سالی طول بکشد تا به نتیجه برسید؛ بنابراین بهتر است از نهال این درخت استفاده کنید.

- بذرها را به مدت چند روز در پارچه‌ی مرطوب نگه‌دارید. بذرها را می‌توانید به گلدان انتقال دهید و بعد از تبدیل‌شدن به نهال آن‌ها را کشت کنید.

- همچنین در مرحله‌ی بعد می‌توانید بذرهای جوانه‌زده را به زمین اصلی انتقال دهید. بذرهای جوانه‌زده را پس از گاورو شدن زمین کشت کنید. سپس روی بذرهای داخل هر گودال را با ماسه بپوشانید.

- درصورتی‌که از نهال پسته برای کشت آن استفاده می‌کنید. عمق حفره باید به صورتی باشد که ریشه‌ها به‌راحتی در آن پخش شوند. باید فاصله بین نهال‌ها را به‌خوبی رعایت کنید. نهال‌های پسته را بافاصله‌ی 4 تا 5 متر و فاصله‌ی بین ردیف‌های 5 تا 6 متر کشت کنید.

- اقدامات لازم آبیاری، هرس کردن، حذف علف‌های هرز و کنترل آفات و بیماری‌ها را انجام دهید.
- برداشت پسته باید در زمان مناسب انجام شود. زمان برداشت پسته به عوامل بسیاری بستگی دارد اما معمولاً در اوایل شهریورماه باید اقدام به برداشت کرد.

نحوه کاشت پسته خام

روش کاشت دانه پسته در خانه

همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم. شما می‌توانید برای کاشت پسته از نهال و یا بذر آن استفاده کنید. در اینجا روش کاشت دانه پسته در خانه را به‌طور کامل آموزش می‌دهیم.

لازم است شما ابتدا بذر خام پسته را تهیه کنید. سپس باید موارد زیر را انجام دهید:

- بذرها را شستشو و ضدعفونی کنید.

- بذرها را داخل یک پارچه مرطوب نگه‌دارید. دستمال مرطوب را به مدت یک هفته در دمای اتاق قرار دهید. دستمال باید مرطوب باشد و در محیط گرم قرار گیرد.

- بهترین زمان برای کاشت درخت پسته در گلدان‌ها، اواخر زمستان یا اوایل بهار است.

- دو عدد بذر را در 3 سانتی‌متری خاک گلدان قرار دهید و آن‌ها را با ماسه بپوشانید.

- بعد از جوانه زدن دانه‌ها باید آن‌ها را داخل یک گلدان کوچک دارای خاک سبک با زهکش مناسب قرار دهید. سپس تا ریشه زدن دانه‌ها صبر کنید و بعد آن‌ها را در گلدان بزرگ‌تری برای تبدیل به نهال نگه‌دارید.

- نهال‌ها تا حدود 4 سال می‌توانند در گلدان‌های با خاک مغذی سالم بمانند.

- بهترین زمان برای انتقال نهال‌ها به باغ یا درواقع همان زمین باغچه خانه، در فصل پاییز یا بهار است.

- مرحله‌ی بعد حفر گودال‌های مناسب برای کاشت نهال‌ها در زمین است. اگر تعداد نهال‌های شما زیاد بود باید آن‌ها را بافاصله‌ی 4 تا 5 متر از هم بکارید و بین ردیف‌ها به‌اندازه‌ی 5 تا 6 متر فاصله بگذارید.

- پسته درختی دوپایه است و درخت ماده پسته به درخت نر نیاز دارد؛ بنابراین شما به ازای هر 10 تا 15 درخت ماده، یک درخت نر باید بکارید.

- بعد از قرار دادن نهال‌ها لازم است حتماً آبیاری انجام شود. درختان پسته در شرایط رطوبت، بسیار ضعیف عمل می‌کنند و اگر زیاد آب بخورند در معرض پوسیدگی ریشه و بیماری‌های قارچی قرار می‌گیرند.

- اقدامات هرس را درست زمانی که درخت به خواب‌رفته، یعنی در زمستان انجام دهید.

- اقدامات لازم در مرحله داشت را به‌خوبی انجام دهید. بررسی علف‌های هرز و حذف آن‌ها، بررسی آفات و بیماری‌ها و توجه به نیازهای آبی و مواد مغذی درختان ازجمله این اقدامات هستند.

- با رسیدن محصول باید برداشت محصول آغاز شود. یکی از نشانه‌های رسیدن محصول این است که رنگ پوسته‌ها از سبز و زرد به قرمز تغییر می‌کند. برای جلوگیری از آفت زدن محصول، باید سریعاً نسبت به برداشت آن اقدام کنید.

روش کاشت دانه پسته در منزل

نکاتی که باید در کاشت پسته رعایت کنید:

 - به ثمر رسیدن درخت پسته به زمان زیادی نیاز دارد؛ بنابراین در این زمینه بسیار صبور باشید.

- درخت پسته در سال هشتم شروع به میوه دادن می‌کند و در پانزده‌سالگی به‌طور کامل میوه می‌دهد.

-برای کاشت درخت پسته بهتر است از نهال آن استفاده شود؛ زیرا استفاده از نهال باعث افزایش بازده می‌شود.

- در انتخاب منطقه موردنظر برای کاشت پسته بسیار دقت کنید. همچنین این درخت در رطوبت زیاد عملکرد خوبی ندارد.

- درخت پسته در خاک‌های شور می‌تواند رشد کند؛ اما بهتر است شرایط مناسب برای رشد آن فراهم شود.

- درخت پسته قادر است دمای 45 درجه‌ی سانتی‌گراد در تابستان‌ها و دمای 20- درجه سانتی‌گراد را در زمستان‌ها به‌خوبی تحمل کند؛ بنابراین به‌راحتی می‌توان منطقه مناسب کشت پسته را شناسایی کرد.

- اجازه دهید بذرها نیم سانت جوانه بزنند سپس آن‌ها را به زمین انتقال دهید. دقت کنید که جوانه بذرها به سمت پایین باشد و روی آن‌ها را با مخلوطی از کود گاوی و ماسه بپوشانید.

- آبیاری در اواسط آبان را باید متوقف کنید. درواقع آبیاری درختان پسته باید در زمان مناسب انجام شود.

- در زمان رسیدن میوه درخت پسته، باید بلافاصله برداشت آن انجام شود؛ زیرا در آن زمان در برابر بیماری‌ها و قارچ‌ها آسیب‌پذیر است.

- پسته برداشت‌شده را بلافاصله باید به مراکز فرآوری و بهداشتی انتقال دهید.

روش کاشت دانه پسته در منزل

نتیجه‌گیری

کشاورزی از بخش‌های پایه و اساسی اقتصاد هر کشوری است. درواقع رشد و توسعه در این بخش، زمینه‌های لازم برای توسعه دیگر بخش‌ها را فراهم می‌کند. محصولات کشاورزی که بخش مهمی از صادرات را به خود اختصاص می‌دهند از ارزش بسیار بالایی برخوردارند. یکی از این محصولات باارزش، پسته است. پسته آجیلی گران و باارزش که از دیرباز در نقاط مختلف کشور ما کشت‌شده است. کشور ایران مقام اول جهان را در تولید پسته به خود اختصاص داده است. پسته تمایل زیادی به رشد در مناطق نیمه بیابانی دارد و نیاز آبی پایینی نسبت به سایر محصولات دارد. با توجه به تقاضای بالای این محصول در جهان، کشت این درخت می‌تواند اقتصادی و سودآور برای کشاورزان باشد. همچنین درصورتی‌که این محصول را برای مصرف و استفاده خود می‌کارید. با رعایت کردن نکاتی درباره‌ی کشت و پرورش درخت باارزش پسته، می‌توانید محصولی باکیفیت به دست آورید و از آن نهایت لذت را ببرید.
 

نویسنده

سمیه ملکی

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران