تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی باغ پسته | هزینه احداث هر هکتار باغ پسته در سال 98

معرفی طرح توجیهی باغ پسته 10 هکتاری

هدف از اجرای طرح توجیهی باغ پسته احداث باغ پسته به اندازه 10 هکتار است , در این طرح همه هزینه ها برای احداث یک باغ پسته از جمله هزینه های خرید نهال پسته , جاده کشی و ایجاد را دسترسی , چاله کنی و کاشت نهال و هزینه های نگهداری از باغ و همچنین هزینه های مربوط به کارگر ها همه به طور دقیق در سال 98 محاسبه شده است , مطالعه این طرح برای افرادی که قصد احداث باغ پسته دارند بسیار مفید است زیرا قبل از وارد شدن به کار می توانند همه روند کار به طور دقیق مطالعه کنند و کل سرمایه لازم برای احداث 10 هکتار باغ پسته در سال 98 در این طرح برآورد شده است.

 

پسته(Pistachio)

پسته گیاهی بیابانی و نوعی آجیل درختی است که دارای مزایای سلامتی زیادی است. این نوع آجیل در سراسر جهان بسیار محبوب می‌باشد. پسته میوه‌ای با خواص معجزه‌آسا و طبع گرم و خشک می‌باشد. پسته به‌عنوان یک محصول استراتژیک جایگاه خاصی در بین تولیدات کشاورزی دارد. این میوه به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. پسته منبع عالی پروتئین، آنتی‌اکسیدان و فیبر است. همچنین غنی از مواد معدنی، پتاسیم، آهن، کلسیم، روی، مس و سدیم می‌باشد. این آجیل، دارای ویتامین‌های ضروری ث، ب 6، آ، گا، تیامین، فولات و کولین است. کشور عزیز ما ایران با 987/574 تن در سال 2017 رتبه اول جهان را در تولید پسته به خود اختصاص داده است. بزرگ‌ترین محدودیت در رشد پسته نیازهای اقلیمی می‌باشد؛ و انجام هرگونه فعالیتی بایستی با آگاهی از وضعیت اقلیمی مناطق صورت پذیرد. این میوه نیاز به تابستان‌های طولانی، گرم، خشک و زمستان‌های معتدل دارد؛ زیرا مغز این میوه در تابستان‌های گرم، رشد کامل می‌کند.

طرح توجیهی باغ پسته


واقعیتی که کشاورزان آینده‌نگر باید با آن روبرو شوند این است که مکان‌های بسیار کمی وجود دارد که در تابستان به‌اندازه کافی گرم و در زمستان به‌اندازه کافی ملایم باشند تا بتوانند درختان آجیل پسته رشد کنند. امیدوارم با این اطلاعات، باغبانان بتوانند درباره آگاهی از رشد درختان آجیل نیمه بیابانی آگاهانه‌تر تصمیم بگیرند.
درختان پسته دارای دو ماده هستند، بنابراین شما به یک ماده نر و یک ماده نیاز دارید تا آجیل بر روی درخت ماده تولید شود. درخت نر به بهترین وجه در هر طرف 10 تا 15 درخت ماده کاشته می‌شود.


درخت پسته درخاكهاى با بافت مختلف می‌تواند رشد کند؛ لیکن خاكهاى لوم شنی عمیق با پی اچ خنثی برای آن‌ها بسیار مناسب است. درختان پسته در شرایط رطوبت، بسیار ضعیف عمل می‌کنند و اگر زیاد آب بخورند در معرض پوسیدگی ریشه و بیماری‌های قارچی قرار می‌گیرند. همچنین به این نکته توجه شود که افزایش رطوبت نسبی در زمان گلدهی و گرده‌افشانی باعث کاهش بازده گرده‌افشانی و کاهش تشکیل میوه می‌شود. نیاز آبی باغ پسته با توجه به بافت خاک و نحوه و نوع سیستم آبیاری و سن باغ متفاوت می‌باشد اما در سال‌های آغازین احداث باغ پسته نیاز آبی درختان جوان از درختان بالغ کمتراست. هرس فرم درختان پسته باید به صورتی باشد که تاج نهایی باز بوده و امکان نفوذ نور و هوا درون تاج فراهم گردد. از زمان کاشت نهال‌ها تقریباً هفت‌تا ده سال طول می‌کشد تا این محصول به تولید قابل‌توجهی برسد. این محصول باغی یکی از مهم‌ترین اقلام خشکباری ایران در تولید و صادرات به شمار می‌رود. به علت ارزش بالای این محصول می‌تواند منبع بسیار خوبی جهت درآمدزایی و اشتغال باشد. کشت و پرورش این محصول می‌تواند برای باغ داران بسیار اقتصادی باشد.

انواع خاک برای احداث باغ پسته

هزینه احداث هر هکتار باغ پسته

برای احداث باغ پسته پس از بررسی مکان مناسب ازنظر شرایط اقلیمی، آب‌وخاک بایستی نوع رقم سازگار با شرایط را انتخاب کنیم.

هزینه احداث و نگهداری یک باغ پسته می‌تواند شامل: آماده‌سازی زمین، تیلر کردن یا شخم زدن، هزینه‌های مبارزه با علف‌های هرز، خرید رقم مناسب، خرید کود و سم‌پاشی، قسط آب و برق و سایر موارد باشد که به‌طور میانگین 70 میلیون تومان در هر هکتار در نظر گرفته می‌شود. این مبلغ ممکن است با توجه به شرایط مختلف تغییر کند.


در هر هکتار چند درخت پسته می‌توان کاشت؟

این درختان گیاهانی با سیستم ریشه‌ای عمیق می‌باشند که مناسب‌ترین فاصله بین ردیف‌ها 7-6 متر و فاصله بین درختان 4-3 متر می‌باشد. تعداد نهال‌ها در هر هکتار بین 334 تا 400 متغیر می‌باشد.

بیشترین برداشت پسته در هکتار چقدر بوده است؟

زمان برداشت محصول پسته با توجه به شرایط آب‌وهوایی، رقم پسته، خصوصیات خاک و سایر عوامل دیگر متفاوت می‌باشد؛ اما به‌طورمعمول در اوایل شهریورماه اقدام به برداشت می‌شود. همان‌طور که میدانید برداشت این محصول نیز مانند سایر محصولات بایستی در زمان مناسب انجام شود. ضرورت دارد برداشت محصول در ساعات اولیه روز انجام شود. در صورت تأخیر در برداشت، پوست سبز پسته ترک‌خورده و زمینه مساعد آلودگی را فراهم می‌نماید. بایستی محصول چیده شده از طریق جعبه یا سبدهای مناسب در کمترین زمان ممکن به محل فرآوری حمل گردد. برای باغ بالغ، متوسط 2500 کیلوگرم پسته خشک در هکتار بدون در نظر گرفتن کاهش برداشت ناشی از عواملی مانند سرمازدگی بهاره فرض می‌شود.

بیشترین برداشت پسته در هکتار

درآمد پسته در هر هکتار چقدر است؟

درآمد پسته در هر هکتار با توجه به شرایط و نوع رقم می‌تواند متفاوت باشد. قیمت پسته در سال گذشته به علت خشک‌سالی و کاهش تولید و صادرات مابقی این محصول با افزایش شدیدی در بازار داخلی روبرو شد. درواقع درآمد پسته در هر هکتار به عوامل زیادی در هرسال بستگی دارد اما به‌طور متوسط درآمد یک باغ بالغ 200 میلیون تومان در هر هکتار می‌تواند باشد.

نتیجه‌گیری

رشد و توسعه بخش کشاورزی زمینه‌های لازم برای رشد و توسعه دیگر بخش‌ها را فراهم می‌سازد و بدون آن عوامل و نهاده‌های لازم برای فعالیت سایر بخش‌های اقتصادی فراهم نمی‌شود. از سوی دیگر اشتغال و نیروی انسانی در توسعه کشور و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی با تکیه‌بر کاهش بیکاری و اشتغال‌زایی در بخش کشاورزی دارای جایگاه ویژه‌ای است. پسته محصول ارزشمندی است و ورود به این کسب‌وکار در زمره کم ریسک نرین تجارت‌ها طبقه‌بندی می‌شود. پسته نوعی درخت آجیلی است که تمایل به رشد در مناطق نیمه بیابانی دارد. درخت پسته بومی آسیا به‌ویژه کشورهای ایران و عراق است. رفسنجان را می‌توان قطب اصلی پسته ایران دانست. این میوه به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. درواقع پسته یکی از گران‌ترین آجیل‌های شناخته‌شده است. پسته باارزش بالای غذایی، درمانی و مهم‌تر از همه اقتصادی که دارد، می‌تواند منبع بسیار خوبی جهت درآمدزایی و کارآفرینی باشد. با درک درستی از این محصول می‌توانید از این نوع کسب‌وکار به‌خوبی استفاده کنید.


مبدأ هر درختی به‌طور مسلم رویشگاه طبیعی آن است. با توجه به این‌که در فلات مرکزى ایران که خاستگاه تولید پسته بوده، گران‌ترین منابع آبی در آنجا واقع‌شده است؛ اما با مصرف تنها درصد کمی آب برای این محصول، هم‌اکنون ایران ضمن کسب رتبه اول جهانی در تولید پسته، از درآمد 5/1 میلیارد دلاری حاصل از صادرات این محصول سودمی برد. با توجه به مقایسه سودآوری چشمگیر پسته نسبت به سایر محصولات کشاورزی به ازای واحد آب مصرفى، با اختصاص درصد ناچیز دیگری از آب کشاورزى به این محصول در مناطق مستعد کشور، می‌توان به درآمد سالانه سرشارى از این محصول دست‌یافت.

اهمیت احداث باغ پسته

استراتژی غالب ایران برای رقابت در بازار جهانی پسته افزایش سطح زیر کشت است درصورتی‌که سایر کشورها استراتژی افزایش عملکرد در هکتار را اتخاذ کرده‌اند. با توجه به کاهش سهم ایران در صادرات جهانی پسته و افزایش سهم رقبای تجاری آن طی سال‌های اخیر بررسی عوامل و متغیرهای تأثیرگذار بر صادرات این محصول ضروری است زیرا عدم شناخت شرایط تجارت جهانی و عوامل مؤثر بر صادرات و خدمات از موضوعات اساسی در صادرات این محصول می‌باشد. این محصول به دلیل ارزآوری، ایجاد اشتغال، ایجاد ارزش‌افزوده و سایر جنبه‌های اقتصادی بسیار بااهمیت است؛ بنابراین برای بازاریابی پسته در بازارهای بین‌المللی نیاز است که تشکل‌های تولیدی جهت بسته‌بندی مناسب پسته و همچنین بالا بردن کیفیت این محصول روش‌های علمی و مکانیزاسیون در تمامی مراحل عمل‌‌‌‌آوری پسته شامل کشت، داشت و برداشت بکار گرفته شود. با توجه به افزایش هزینه تولید پسته، تهیه نهاده‌ها و کودهای باکیفیت و درعین‌حال باقیمت به‌صرفه و استفاده بهینه و درست از این نهاده‌ها و همچنین تولید ارگانیک به‌منظور کاهش هزینه‌های تولید توصیه می‌گردد.

طرح توجیهی باغ پسته


در اغلب محصولات کشاورزی رقابت در تولید آن‌چنان شدید است که حفظ مزیت‌های نسبی رقابتی در کشور برای دوره‌های طولانی میسر نیست. درصورتی‌که سوابق تولید و مصرف پسته نشان می‌دهد که بخش خصوصی بدون یاری حمایت مؤثر دولتی و با ایجاد درآمد و اشتغال توانسته این محصول را در بخش کشاورزی به محصولی اقتصادی تبدیل کند. همچنین کشش بازار جهانی مصرف پسته به‌مراتب بیشتر از امکانات فعلی تولید در کشور ما و سایر کشورها می‌باشد؛ بنابراین کشت و پرورش این محصول بسیار اقتصادی و سودآور در عرصه کشاورزی می‌باشد.

 

خلاصه گزارش

 

1-عنوان فعاليت:

احداث باغ پسته10 هکتار

2-ظرفيت :

45000

3-مجري طرح:

 نام شما

4-محل اجرا :

محل خودتان را بنویسید

5-اشتغال طرح :

13نفر 3 نفر دائم و 10 نفر فصلی

6-سرمايه ثابت طرح :

11409.95میلیون ریال-یک میلیارد و صد و چهل میلیون تومان

7-سرمايه در گردش :

998.11میلیون ریال-نود ونه میلیون و هشتصد هزار تومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

12408.06میلیون ریال-یک میلیارد و دویست و چهل میلیون تومان

9-ميزان زمين طرح :

10هکتار

10-ميزان زمين بنا :

200متر

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

9926.45میلیون ریال-نهصد و نود و دو میلیون تومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

22.93%

14-مدت برگشت سرمايه :

11سال

15-نرخ بازدهي سرمايه :

36.73%

16-تورم :

30%

17-نرخ تنزیل :

25%

 

صحبت نویسنده:

امیداوارم که مطلب فوق مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد , لطفا با نظرات خوبتان ما را برای ادامه کار دلگرم کنید. منتظر نظرات شما عزیزان هستم.

 

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   30000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران