توسط سمیه ملکی
12-12-2019 12:37:42 AM
طرح توجیهی احداث باغ انار 98 | در هکتار چه تعداد درخت انار می توان کاشت؟
هدف از اجرای طرح توجیهی باغ انار , احداث باغ انار به ظرفیت 2 هکتار است , 39 صفحه به همراه فایل ورد و فایل پی دی اف ( doc- pdf) می باشد .
انار بانام علمی Punica granatum.L یکی از قدیمی ترین میوه های خوراکی بومی ایران بوده که در حدود 2000 سال قبل از میلاد اهلیشده است و از زمان های بسیار قدیم در چین، ترکیه، آمریکا، اسپانیا، آذربایجان، ارمنستان، افغانستان، ازبکستان، خاورمیانه، پاکستان، تونس، اسرائیل، مناطق خشک جنوب شرقی آسیا، شبهجزیره مالزی، شرق هند و گرمسیری آفریقا پرورش می یابد.
ازنظر شوری نسبتاً متحمل بوده و به آبیاری كمتری نیاز دارد و می تواند در آبوهوای خشک و نیمه خشک اراضی حاشیهای با شرایط كیفی زیر پایه، رشد یابد و در برابر یخبندان مقاومت کند. این میوه پردرآمد،پتانسیل عالی در بازار ، صادرات و پردازش (ارزشافزوده) دارد و برای امنیت غذایی و معیشت کشاورزان مناطق محروم ازنظر منابع طبیعی بسیار مناسب است.انار یکی از مهمترین محصولات تجاری در سراسر جهان است و به دلیل ارزش غذایی، فرآوردههای بسیار و خواص درمانی ، ارزشمند محسوب می شود.
خواص انار
انار به دلیل داشتن رنگی جذاب، آبدار بودن، طعم اسیدی شیرین و ارزش مواد مغذی بالا، پذیرش گسترده ای در بین مصرف-کنندگان داشته است.این میوه سرشار از فلاونوئیدها ، آنتوسیانین ها ، اسید پونیکئیک، اللاگیتانین ها، آلکالوئیدها، فروکتوز، ساکارز، گلوکز، اسیدهای آلی ساده مانند اسید اسکوربیک، اسید سیتریک و اسید مالیک و ترکیبات بیولوژیکی مانند فنولیک ها و فلاونوئیدهاو بهطور عمده آنتوسیانین ها است.بخش های مختلف انار دارای خواص درمانی، طیف گسترده ای از بیماری ها ازجمله سرطان سینه و پوست ، اختلالات قلبی عروقی ، ناباروری مردان ، بیماری آلزایمر ، پیری ، ایدز می باشد.
نیازهای درخت انار
آبوهوا
بهترین آبوهوا برای انار مناطق نیمه گرمسیری و حتی گرمسیری است ، این شرایط آبوهوایی بهگونهای است که میوه های باکیفیت بیشتری حاصل می کند. در این عرض های جغرافیایی دوره دمای بالا همزمان با رسیدن میوه انار است.
دما
دمای مطلوب انار بین 25-18 درجه سانتیگراد است و آبوهوایی گرم را ترجیح می دهد. معمولاً مانند همه میوههای نیمه گرمسیری یا گرمسیری نمی تواند در برابر سرما مقاومت کنند اما برخی از گونهها در این جنس وجود دارند که میتوانند در دمای 15-درجه سانتیگراد را تحمل کنند. دوره یخبندان های طولانی باعث آسیب هر چه بیشتر به محصول خواهد شد.
خاک
درخت انار به انواع خاکها سازگاری نشان می دهد اما ترجیحاً خاک با بافت متوسط (بافت لومی شنی _لوم رس)،pH8- 6/7 و زهکشی شده با شیب متوسط (5-3٪) مناسب تر می باشد.
آب
مناطق خشک و نیمهخشک که میزان بارندگی سالانه زیر 1000 میلیمتر (ترجیحاً حدود 600 میلیمتر) با تابستان طولانی ، گرم و خشک و زمستان معتدل دارند ، برای تولید میوه انار باکیفیت مناسب هستند. آب های با هدایت الکتریکی (Ec) کمتر از 9 دسی-زیمنس بر متر (ds/m) برای انار بسیار مناسب است.
قلمه های انار کاشته شده هر 7 تا 10 روز با 2 گالن آب در هر فوت مربع در دورههای معمولی آبیاری میشوند.
• روش آبیاری اکثر کشاورزان ، سیستمهای میکرو آبیاری میباشد و طبقهبندی آن به شرح زیر است:
1. آبیاری قطرهای سطحی (دو جانبی با 4-6 قطره)
2. سیستم آبیاری قطرهای زیر سطح دارای فاصله داخلی خط 30 * 30 سانتیمتر و عمق 30 سانتیمتر
عناصر لازم گیاه
میزان ﻣﻮاد آﻟﻲﺑﻪﺻﻮرتﺳﺎﻻﻧﻪﻳﻜﻲ از ﻣﻬم ﺘﺮﻳن عوامل در تولید بالا و مرغوبیت محصول انار بهحساب می آید و بهتر است در تعیین ﻧﻴﺎز ﻛﻮدي درﺧﺘﺎن اﻧﺎر، از روشهای علمی و ﺗﺠﺰﻳﻪ ﺧﺎك و ﺑﺮگ استفاده گردد.
- باید در نظر داشت که نیتروژن بیشازحد در درختان جوان معمولاً مضر است زیرا بهواسطه وزن بیشتر موجب قوس شاخهها گردیده و حتی گاهی اوقات می تواند باعث شکسته شدن شاخه جدید شود. همچنین ، اگر نیتروژن اضافی با عدم تعادل آب همراه باشد ، ممکن است ترک میوه را قبل از زمان بلوغ افزایش دهد. همچنین می تواند بر رشد و رنگ، تأثیر منفی بگذارد.در درختان زراعی با تعداد کم، کود دهی بیشازحد ازت باعث افزایش رشد رویشی می شود که موجب کاهش محصول سال آینده می گردد.
- افزودن پتاسیم در کاهش ترکخوردگی میوه تأثیر مفیدی دارد.
میزان توصیهشده عناصر برای درختان انار توسط CAU/SAU/SHU به شرح زیر است:
• کربن آلی در حالت ایده آل: 0.75-1.0٪ مناسب حاشیهای: 0.5-0.75٪
• سدیم 0.23-0.45 میلیگرم / کیلوگرم
• پتاسیم 232.3-440.9 کیلوگرم در هکتار
• نیتروژن 161.5-255.50 کیلوگرم در هکتار
• فسفر 11.78-23.01 کیلوگرم در هکتار
فرآیند اجرای طرح توجیهی احداث باغ انار به شرح زیر میباشد:
اگر مزرعهای که باغ انار جدید در آن تأسیسشده باشد جدید است ، در هنگام برنامه ریزی باید به نکات زیر توجه شود:
• ایجاد مسیری جهت حرکت کارآمد کارگران و ماشینآلات
• مزرعه باید از آب کافی برخوردار باشد.
• دو ردیف از گیاهان بادگیر در سیستم کاشت مثلثی بهگونهای که از گیاهان کاشته شده در مقابل باد بهخوبی محافظت کند کاشته شوند مانند:Karonda (Carissa carandas)، Jamun (Syzygium sp.)، ، Shisam (Dalbergia sissoo) ،
• از سیستمهای کاشت مربع یا مستطیل می توان برای کاشت انار استفاده کرد. چالهها حدود یک ماه یا بیشتر قبل از کاشت حفرشده و حداقل 1 ماه باز نگهداشته می شوند تا در اثر اشعه شدید خورشیدی ضد عفونی شوند.
باغ انار همهساله احتیاج به شخم دارد و زمان مناسب آن از اواخر پاییز تا اوایل بهار بوده و عمق متوسط مفید آن 40-25 سانتی متر است. در سطوح کوچک فاصله بین درختان و داخل جوی ها را با بیل شخم زده و در سطوح بزرگتر و مکانیزه از تراکتورهای کوچک باغی (برای صرفهجویی در هزینه کارگر و دفع علف های هرز و غیره) استفاده می گردد.
قلمه هایی به طول 8 تا 10 اینچ از شاخههای 1 / 4- تا 1/2 اینچ از رشد سال گذشته را با استفاده از قیچی هرس،و در اواخر زمستان درست قبل از تهدید سرمازدگی برداشت و کاشته می شوند.
ایده آل ترین فاصله کاشت توسط کشاورزان 10 تا 12 فوت (3 تا 6.3 متر) بین گیاهان و 13-15 فوت (3.9 تا 4.5 متر) بین ردیفها است.فاصله بهطورکلی ،2.5 در4 است و حد اکثر 4*4 که با توجه به نوع پایه و نوع نهال متغیر است
قلمهها را در یکلایه خوب زهکشی یا لومی شنی در منطقهای که آفتاب کامل می شود کاشت شوند ، مطمئن شوید که گره بالا در بالای خط خاک قرار گیرد.
الگوی رشد و مراقبت از نهال های انار در صورت لزوم پس از جابجایی به زمین اصلی
• 7-0 روز بعد از جابجایی: 25-30 کیلوگرم FYM یا 15-20 کیلوگرم FYM + 2 کیلوگرم ورمی کمپوست آبیاری سبک بلافاصله پس از استفاده از کود
• 14-8 روز بعد از جابجایی (85-100٪ریزش برگ)
• 21-15 روز بعد از جابجایی (رویش برگهای جدید)
• 49-22 روز بعد از جابجایی (گلدهی): اعمال planofix به میزانِ 22.5 میلیلیتر در 100 لیتر آب و مخلوط ریزمغذی 1-2 کیلوگرم در هکتار
• 70-50 روز بعد از جابجایی (شروع میوه دهی): حذف علف های هرز_کود P: K: 00: 52: 34: N و مونو پتاسیم فسفات 12 کیلوگرم در هکتار طی 3 برنامه در فواصل 7 روز همراه با آبیاری_ جیبرلین 250 گرم در گیاه و MgSO4 125 گرم در گیاه به همراه مخلوط کردن کامل با خاک و آب دهی.
• 126-70 روز بعد از جابجایی (رشد میوه): کود N: P: K: 00: 52: 34 مونوپتاسیم فسفات و اوره و 50-0-0 به ترتیب 12 و 19 و 25 کیلوگرم در هکتار طی 6 برنامه و هر 7 روز همراه با آبیاری.
• 199-127 روز بعد از جابجایی (توسعه میوهها و بلوغ): MgSO4 125 گرم در هکتار اختلاط با خاک و آب -کود P: K: 00: 52: 34: N و مونو پتاسیم فسفات، اوره و 50-0-0 ،به میزان 2.5، 21 و 20.5 کیلوگرم در هکتار طی 8 برنامه هر 7 روز.
برداشت انار
انار ازجمله میوه های است که باید هنگام رسیدن کامل برداشت شود؛ و معمولاً 5-4 سال طول می کشد. متوسط عملکرد برداشت 3 کیلوگرم در هر درخت در سال سوم و 30 تا 40 کیلوگرم در تولید کامل است.هزینه نیروی کار بهطور متوسط در کشورهای دیگر در حدود 70 دلار در هرروز تعیینشده است. هزینه واقعی بسته به حداقل سطح دستمزد یا میزان دستمزد حاکم بر کار ماهر و غیر ماهر از مکان به مکان دیگر متفاوت خواهد بود.
برداشت محصول بسته به فرصتهای بازار ممکن است زودتر یا دیرتر باشد اما می تواند برخی از مضرات را ایجاد کند:
_ میوههایی که هنوز سبز و ازنظر کیفیت پایینتر هستند درنهایت چروک شوند.
_ در صورت تأخیر در برداشت ، انارهای بازشده بیشتری وجود خواهد داشت و بنابراین ارزش تجاری کمتری دارند.
استفاده از مواد باكیفیت بالا و آبیاری قطره ای منجر به مزایای زیر می شود.:
• رشد همزمان ، گلدهی و برداشت همزمان؛
• کاهش در تنوع گیاهان غیر هم نوع؛
• کیفیت میوه رشد یافته
کیفیت انار مرغوب شامل:
_ عدم وجود ترکهای رشد ، بریدگی ، کبودی و پوسیدگی
_ رنگ و صافی پوست
_ طعم آن به نسبت قند / اسیدیته بستگی دارد که در بین ارقام متفاوت است.
_ حاوی کمتر از 0.25 درصد تانن
پس از برداشت
میتوان میوهها را تا 2 ماه یا 10 هفته در دمای 50 درجه سانتیگراد در سردخانه نگهداری کرد، برای جلوگیری از سرمازدگی، کاهش وزن و نگهداری طولانیتر باید در 100 درجه سانتیگراد و 95٪RH باشند.
کامیونها به دلیل نزدیک شدن آسان از باغها به بازار مناسبترین حالت حملونقل است.
اکثر تولیدکنندگان محصولات خود را از طریق نمایندگان تجارت در سطح روستاها یا مأمورین کمیسیون در بازار می-فروشند
برآورد هزینهها
ضمن درک امکانسنجی اقتصادی محصول انار ، هزینه ساختار در سه بخش هزینه بررسی میگردد.
- هزینه تأسیس
- هزینه عملیاتی
- هزینه بازاریابی
هزینه تأسیس
سرمایهگذاری اولیه انجامشده برای ایجاد ساختار اساسی و راهاندازی باغ انار بهعنوان هزینه تأسیس شناخته میشود؛ که در ابتدا هزینههای زراعت و نگهداری از باغات را تشکیل میدهد.
هزینه عملیاتی
شامل خرید مواد و نهادهها و نیروی کار در فصل برداشت (دوره بهار) و دوره استراحت باغ و سایر هزینههای سالانه مانند اجاره زمین ، استهلاک ماشینآلات و هزینههای دیگر موردنیاز برای بهرهبرداری از منابع انار میباشد.
(هزینه عملیاتی = هزینه مواد + هزینه کار + هزینه ماشینآلات + هزینههای دیگر)
هزینه بازاریابی
(هزینه بازاریابی = هزینه کار + مواد بستهبندی + حملونقل + هزینههای بازار)
ایجاد زیرساختها، اساسیترین جنبه کشت انار است و برآورد هزینه ها مربوط به سالهای صفر شامل: تغذیه درختان به مدت دو سال دیگر تا زمانی که میوهها بار بدهند نیز می گردد؛ و بنابراین برآورد هزینه تأسیس به 2 زیرمجموع 1(هزینه کاشت 2) هزینه دوره بارآوری تقسیم می گردد.
بهطورکلی میتوان گفت محصولات زراعی با توجه به فاکتورهای غیربومی مانند نوع باغ ، ارتفاع محل و عوامل غیرزنده، سن باغها ، گونهها و فصول زراعی و نوع رقم تفاوت دارند.
محصول انار جدا از سطح بالا و تأسیس و هزینههای تولید این باغ ، باوجود سودآوری بالا کشاورزان را به سمت کشت آن جذب کرده است؛ و با توجه به وجود بازارهاي مشتاق جهاني براي انار ايران و زمينه هاي مساعد افزايش كمي و کیفی انار در کشور ،كشت و كار انار، اقتصادي ، مقرونبهصرفه و از آينده مطمئني برخوردار است.
فهرست مطالب موجود درطرح توجیهی احداث باغ انار 98:
برآورد هزینه لازم برای تهیه زمین برای احداث باغ انار
برآورد محوطه سازی
برآورد هزینه اجاره مکان برای احداث باغ انار
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات آبیاری قطره ای
برآورد وسایل حمل و نقل
برآورد مواد اولیه تهیه باغ انار
برآورد آب ،برق ،سوخت
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد کارگر
برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل برای احداث باغ انار
برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش انار
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن
خلاصه طرح توجیهی باغ انار ویرایش سال 98 :
1-عنوان فعاليت:
|
احداث باغ انار
|
2-ظرفيت :
|
2 هکتار
|
3-مجري طرح:
|
نام شما
|
4-محل اجرا :
|
محل خودتان را بنویسید
|
5-اشتغال طرح :
|
7نفر
|
6-سرمايه ثابت طرح :
|
6574.07میلیون ریال-ششصد و پنجاه و هفت میلیون تومان
|
7-سرمايه در گردش :
|
273.90میلیون ریال-بیست و هفت میلیون و سیصد هزار تومان
|
8-سرمايه گذاري کل طرح :
|
6847.97میلیون ریال-ششصد و هشتاد و چهار میلیون تومان
|
9-ميزان زمين طرح :
|
20000متر مربع
|
10-ميزان زمين بنا :
|
74متر
|
11-ميزان تسهيلات مورد نياز :
|
5478.37میلیون ریال-پانصد و چهل و هفت میلیون تومان
|
12-نوع تسهيلات :
|
وام 5 ساله 8%
|
13-نقطه سربه سر :
|
30.80%
|
14-مدت برگشت سرمايه :
|
8سال
|
15-نرخ بازدهي سرمايه :
|
35.34%
|
16-تورم :
|
30%
|
16-نرخ تنزیل :
|
25%
|
** *هدف از اجرای طرح توجیهی باغ انار , احداث باغ انار به ظرفیت 2 هکتار است , 39 صفحه به همراه فایل ورد و فایل پی دی اف ( doc- pdf) می باشد .
*** توجه : این طرح توسط شرکت الماس طرح البرز تهیه و نگارش شده است و هر گونه کپی برداری از طرح و مطالب سایت حرام و غیر قانونی است و پیگرد قانونی دارد.
خرید آنلاین
|