تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی | هزینه احداث کارخانه خط تولید رب گوجه

طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی و مشتقات گوجه از محصولاتی است که در ماه های در دسترس نبودن محصول گوجه فرنگی یا افزایش قیمت، تقاضای زیادی دارد. به منظور حفظ سلامت و شرایط تغذیه ای رب گوجه فرنگی و مشتقات آن با با استفاده از فناوري و دانش روز توليد  می شوند و در عین حال تا حد امکان خصوصیات کیفی غذا مانند رنگ، طعم، بافت، مواد مغذی آن حفظ می شود.

طرح پیشنهادی می تواند در نزدیکی یا در مناطق روستایی که با کشت انواع گوجه فرنگی مشخص می شود، اجرا شود، همچنین می توان همین پروژه ها را در نزدیکی مناطقی از اراضی تازه احیا شده و دور از شبکه اصلی حمل و نقل ایجاد کرد تا این مناطق مشخص شوند. با تولید فراوان محصولات گوجه فرنگی.

طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی


اهداف پروژه:
هدف این پروژه تولید رب گوجه فرنگی و مشتقات آن با استفاده از سیستم اتوماتیک است که از طریق آن می توان به امکان تولید محصولات باکیفیت که به کاهش درصد ضایعات مواد اولیه کمک می کند، علاوه بر بهره مندی از تغییر قیمت گوجه فرنگی، دست یافت. برای بالا بردن میزان تولید در دوره هایی که محصول فراوان است و در نتیجه قیمت آن کاهش می یابد.


محصولات تولید ی طرح:
کنسروگوجه فرنگي
اب گوجه فرنگي
انواع رب گوجه فرنگي
سس گوجه فرنگي.


خط تولید و تجهیزات مورد نیاز:
مراحل ساخت در خطوط متوالی خلاصه می شود:

شستشو - مرتب سازی - برش - خرد کردن - صاف کردن –پخت و افزودن مواد نگهدارنده - بسته بندی - استریل کردن - نگهداری.
موارد مصرف و کاربرد:
محصولات مورد نظر شامل‌ مشتقات گوجه‌ فرنگی‌(رب،آب، گوجه‌ فرنگی‌ در آب و نمک‌ و سس‌ کچاب ) بوده شرح و موارد مصرف آنها به‌ شرح ذیل‌ می‌ باشد :

الف‌ : سس‌ گوجه‌ فرنگی‌ یا کچاپ:
یکی‌ از رایج‌ترین‌ محصولات صنعتی‌ گوجه‌ فرنگی‌، سس‌ آن است‌ که‌ امروزه همـراه بـا بیـشتر غـذاها، بـه‌  ویژه فست‌ فودها مصرف می‌ شود .کچاپ نوعی‌ سس‌ اسـت‌ کـه‌ معمـولاً از گوجـه‌ فرنگـی‌ رسـیده تهیـه‌ میگردد. مواد اصلی‌ تشکیل‌ دهنده سس‌ کچاپ ، گوجـه‌ فرنگـی‌، سـرکه‌، شـکر، نمـک‌، فلفـل‌ ، میخـک‌ و دارچین‌ می‌باشد. البته‌ گاهی‌ از پیاز، کـرفس‌ و ادویـه‌ جـات دیگـر هـم‌ در تهیـه‌ سـس‌ کچاپ اسـتفاده می‌کنند.

ب: رب گوجه‌فرنگی‌ :
یکی‌ دیگر از محصولات اصلی‌ گوجه‌ فرنگی‌، رب آن است‌ که‌ به‌ صورت کنسرو در وزنهاي متفاوت و همچنین‌ به‌ صورت فله‌اي به‌ منظور استفاده درپخت‌ غذا هاي مختلف‌ به‌ بازار عرضه‌ می‌شود .براي تهیه‌ رب گوجه‌ فرنگی‌، اغلب‌ از گوجه‌هاي درشت‌، داراي پوست‌ نازك، بافت‌ نرم، توپر، رنگ‌ قرمز تند، طعم‌ خوب، درصد مواد جامد محلول بالا و نیز گوجه‌هاي سالم‌، کم‌ تخم‌ و آلودگی‌ به‌ کپک‌ و سایر آفات استفاده می‌شود.

هنگام حمل‌ گوجه‌ فرنگی‌ به‌ کارخانه‌ باید مراقب‌ بود تا فشارهاي ناشی‌ از حرکت‌، به‌ گوجه‌ فرنگی‌ها آسیب‌ نرساند، بنابراین‌ بهتر است‌ گوجه‌ فرنگی‌ها در محفظه‌هاي کوچک‌ و مناسب‌ حمل‌ و نقل‌، نگهداري شوند. شستشو و ضدعفونی‌ کردن گوجه‌ فرنگی‌، براي جداسازي ذرات گل‌ و لاي و آلودگی‌هاي موجود، بسیار حایز اهمیت‌ است‌ .

هزینه احداث کارخانه رب گوجه

ج: آب گوجه‌ فرنگی‌:
یکی‌ دیگر از محصولات تهیه‌ شده از گوجه‌ فرنگی‌ که‌ در سال هاي اخیر به‌ صورت نسبی‌ جایگاه خود را در سبد تغذیه‌ خانوارهاي برخی‌ از کشور ها تثبیت‌ کرده است‌، آب آن است‌ .امروزه گاهی‌ آب گوجه‌فرنگی‌ را به‌ صورت منجمد و یخ زده یا به‌ صورت غلیظ‌ شده به‌ بازار عرضه‌ می‌ کننددر ضمن‌ آب گوجه‌ فرنگی‌ در تهیه‌ انواع ماسک‌ هاي صورت و بدن نیز مورد استفاده قرارمی‌ گیرد.

د:کنسرو کوجه‌ فرنگی‌:
کنسرو گوجه‌ فرنگی‌ نیز جهت‌ مصرف در پخت‌ غذا و........ مورد استفاده قرارمی‌ گیرد، براي تهیه‌ کنسرو گوجه‌ فرنگی‌ اغلب‌ گوجه‌ها را در اندازههاي یکسان و بدون له‌ کردن، کنسرومی‌کنند.

قيمت محصولات تولیدی طرح:
قيمت مشتقات گوجه فرنگي (رب گوجه ، آب ، سس و کنسرو ) نيز نظير ساير کالا ها تحت تاثير بازار عرضه و تقاضا تعيين مي گردد . قيمت هاي مربوط به اين محصولات باتوجه کيفيت محصول و مشخصات آن داراي تنوع مي باشد.

 

در ادامه قصد داریم به خط تولید رب گوجه فرنگی بپردازیم و هر مرحله از خط را به ترتیبی که اتفاق می‌افتند مرور می‌کنیم:

برای تهیه رب باید از گوجه فرنگی درشت، سالم و قرمز استفاده کنید. آنها باید سالم و بافت فیبری کمتری داشته باشند. قبل از استفاده گوجه فرنگی ها را نباید خرد کنید. رنگ گوجه فرنگی باید قرمز باشد تا زرد یا سبز، زیرا این رنگ ها بر کیفیت نهایی رب گوجه فرنگی تأثیر می گذارد.
به منظور جلوگیری از آسیب بافتی، گوجه فرنگی را باید در یک محیط خشک و خنک بین زمان برداشت و خط تولید رب گوجه فرنگی نگهداری کرد. گوجه‌فرنگی‌های گرد برای تهیه رب گوجه‌فرنگی بهتر از انواع گوجه‌فرنگی گلابی شکل هستند. این به این دلیل است که انواع گوجه فرنگی گلابی شکل برای استفاده های دیگر مناسب تر است.

آنها محتوای Brix کم و بافتی کاملاً فیبری دارند. در اغلب موارد، مراحل تخلیه رب، رقیق کردن، نمک زدن و سپس پاستوریزه کردن آن جزء خط بسته بندی رب گوجه فرنگی است. مراحل دیگر این خط عبارتند از پر کردن و دربندی، پاستوریزاسیون نهایی پس از دربندی، برچسب زدن و جعبه کردن. تولید رب گوجه فرنگی


     فرآیندهای تولید رب گوجه فرنگی:
1.    چیدن گوجه فرنگی
2.    مرتب سازی
3.    شستشوی کامل گوجه فرنگی پس از شستشوی مقدماتی چهار  
4.    برش گوجه فرنگی
5.    پخت اولیه و رسیدن به غلظت مورد نظر
6.    نگهداری در مخزن
7.    پاستوریزه کردن بسته بندی و پر کردن
8.    پاستوریزه کردن قوطی های پر
9.    دوش گرفتن با آب سرد برچسب زدن و بسته بندی

 تولید رب گوجه فرنگی

در برخی موارد خط مونتاژ رب گوجه فرنگی همانند فرآیند تولید پوره گوجه فرنگی است. رب گوجه فرنگی یکی از تعدادی از کالاهایی است که در مجموع نقش بسیار مهمی در رژیم غذایی انسان و نحوه نگهداری آن دارد. در واقع رب گوجه فرنگی یکی از اساسی ترین طعم دهنده ها و مکمل های غذایی است.

     رب گوجه فرنگی در کارخانه چندین مرحله را طی می کند تا به محصول نهایی برسد. این مراحل به شرح زیر است:


     مرحله اول: دریافت و تهیه گوجه فرنگی
پایه اصلی رب گوجه فرنگی گوجه فرنگی است. شاید بتوان این مرحله را مهمترین مرحله در تولید رب گوجه فرنگی در کارخانه دانست. زیرا کیفیت این محصول به پایه آن یعنی گوجه فرنگی مربوط می شود. در این مرحله کارخانه ها گوجه فرنگی را به صورت عمده در حجم بالا و در سبدهای مختلف دریافت می کنند. ابتدا تیم کنترل کیفیت خرید را بررسی می کند.

 

بسته بندی
رب گوجه فرنگی تهیه شده پس از گذراندن این فرآیندها و گذراندن مراحل مختلف آماده بسته بندی و ارسال به فروشگاه ها می باشد.

دستگاه خط تولید رب گوجه فرنگی
ماشین آلات مختلف در خط تولید رب گوجه فرنگی می تواند به طور مشترک برای تولید سایر محصولات رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی استفاده شود.
خط تولید رب گوجه فرنگی از ماشین آلات مختلفی تشکیل شده است که هر کدام عملکرد جداگانه ای دارند. ماشین آلات خط تولید رب دارای ظرفیت های متفاوتی هستند و گاهی در مواردی که کارخانه بزرگ با ظرفیت بالا وجود دارد، ممکن است این خط کامل، بسته بندی خط رب گوجه فرنگی و در برخی موارد چندین دستگاه در خط نصب شود. و بالعکس در کارگاه های کوچکتر، برخی از فرآیندها ممکن است به صورت دستی انجام شوند.

طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی


تا کارخانه تولید رب گوجه فرنگی راه اندازی شود چقدر سرمایه گذاری اولیه لازم است؟
 با افزایش حجم تولید و ظرفیت، مقدار سرمایه مورد نیاز افزایش خواهد یافت. ما اغلب هزینه های ثابت و در گردش داریم. مخارجی که قابل تغییر نیستند شامل مکان، ساخت سوله ها و انبارها، و هزینه تجهیزات می باشد. مجوز تاسیس کارخانه رب گوجه فرنگی  جز هزینه های ثابت است.
 هزینه های جاری شامل هزینه های مربوط به نیروی کار، نگهداری و تعمیر ماشین آلات، مواد اولیه و غیره می شود. به طور کلی، مهم ترین عنصر در تعیین هزینه راه اندازی ظرفیت خط تولید است. مقدار تن گوجه فرنگی وارد خط تولید ظرفیت تولید است. به عنوان مثال، اگر یک خط تولید رب گوجه فرنگی ظرفیت 100 تن را داشته باشد، می تواند روزانه 100 تن گوجه فرنگی را فرآوری کند و یک تن رب گوجه فرنگی را به عنوان محصول نهایی تولید کند.

بسته بندی خط رب گوجه فرنگی
تولیدکنندگان باید از اهمیت خطی که برای بسته بندی محصولات رب گوجه فرنگی انتخاب می کنند آگاه باشند. خط بسته بندی رب گوجه فرنگی به طور کلی شامل قسمت تخلیه رب، رقیق کردن، نمک زدن و پاستوریزه کردن رب، پر کردن و دربندی، پاستوریزاسیون نهایی پس از دربندی، برچسب زدن و بسته بندی است.


 قسمت تخلیه رب: شامل فرآیند تخلیه رب از داخل بشکه به مخازن همزن به منظور همگن شدن رب و انتقال آن به قوام دهنده رب می باشد.
قسمت رقیق سازی: شامل افزودن آب به رب غلیظ و پخت نهایی رب با بریکس استاندارد بسته بندی (25-27) می باشد.
 نمک زدن و پاستوریزه کردن: پس از رقیق سازی، 1.5 درصد نمک به رب اضافه می شود و سپس رب پاستوریزه می شود.
 قسمت پرکردن و درپوش : بعد از اینکه دمای رب داخل پاستوریزه به 85 درجه رسید آماده پر شدن است و پس از پر شدن قوطی فلزی آب بندی شده و یا شیشه بسته می شود.


 پاستوریزه کردن، برچسب زدن و باکس کردن: پس از آب بندی رب در داخل قوطی یا شیشه، باید پاستوریزه شود. برای این منظور از دستگاه تونل پاستوریزه استفاده می شود و سپس برچسب گذاری شده و داخل کارتن قرار می گیرد. در فرآیند بسته بندی رب گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی با بریکس بالا (بریکس 37) در بشکه های 220 لیتری وارد کارخانه می شود. سپس با توجه به ظرفیت خط تولید، با استفاده از دستگاه بچ تک کاسه یا دو کاسه، فرآیند غلظت معکوس و به عبارتی فرآیند رقیق سازی انجام می شود به طوری که بریکس رب به 25 کاهش می یابد.

در ادامه فرآیند پاستوریزاسیون انجام می شود و سپس عملیات پرکردن و دربندی به ترتیب توسط دستگاه های پرکن و دستگاه های دربندی انجام می شود. با توجه به نوع بسته بندی، دربندی ممکن است توسط دستگاه درب کن کنسرو یا دستگاه درب شیشه انجام شود. پس از بسته شدن، فرآیند بسته بندی توسط دستگاه های جت پرینتر، لیبلر و دستگاه های شرینک پک نهایی انجام می شود.

برگترین کارخانه رب گوجه فرنگی در ایران
بزرگترین کارخانه تولید رب گوجه فرنگی کشور در کرمانشاه احداث شده است که سالانه ۵۰ هزار تن رب گوجه فرنگی (۵۰ میلیون قوطی رب) دراین کارخانه صتولید می‌شود که ۵۰ درصد آن به کشور‌های عراق، امارات متحده، سنگال و روسیه صادر می‌شود.

 

 

فهرست مطالب موجود در طرح توجیهی طرح توجیهی  تولید رب گوجه فرنگی و مشتقات گوجه نگارش سال 1401:

برآورد هزینه های رهن و اجاره برای طرح توجیهی
تولید رب گوجه فرنگی و مشتقات گوجه
برآورد محوطه سازی های لازم
برآورد هزینه ساخت و ساز برای احداث کارخانه 
تولید رب گوجه فرنگی و مشتقات گوجه
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل

برآورد تجهیزات لازم برای طرح توجیهی

برآورد آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی

برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل طرح توجیهی
تولید رب گوجه فرنگی و مشتقات گوجه
 برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه

برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه

برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن

خلاصه گزارشطرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی

1-عنوان فعاليت:

تولید رب گوجه فرنگی

2-ظرفيت :

1200 تن مشقات گوجه فرنگی

3-مجري طرح:

 

4-محل اجرا :

 

5-اشتغال طرح :

27نفر

6-سرمايه ثابت طرح :

449918میلیون ریال معادل چهل و چهار میلیارد و نهصد و نود و یک میلیون و هشتصد هزارتومان

7-سرمايه در گردش :

28041.19میلیون ریال معادل دو میلیارد و هشتصد و چهار میلیون و یکصد و نوزده هزارتومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

477959.20میلیون ریال معادل چهل و هفت میلیارد و هفتصد و نود و پنج میلیون و نهصد و بیست هزارتومان

9-ميزان زمين طرح :

7000متر مربع

10-ميزان زمين بنا :

3750 متر مربع

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

382367.36میلیون ریال معادل سی و هشت میلیارد و دویست و سی و شش میلیون و هفتصد و سی و شش هزارتومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

35.77%

14-مدت برگشت سرمايه :

4سال

15-نرخ بازدهي سرمايه :

31.94%

16-تورم :

40%

16-نرخ تنزیل :

0.25

 
  • حجم فایل 4.410 کیلوبایت
  • کل زمین طرح 7000 متر مربع
  • محصولات طرح : طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی و مشتقات گوجه
  • تعداد صفحات 44صفحه
  • نوع فایل ورد و pdf
  • لینک دانلود بلافاصله پس از پرداخت فعال خواهد شد.
  • ضمنا یک نسخه از فایل به ایملی که در صفحه خرید وارد کرده اید ارسال خواهد شد.

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   99000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران