توسط
4-22-2019 7:41:04 PM
طرح توجیهی پرواربندی گوساله 97
طرح توجیهی طرح توجیهی گاوداری گوشتی 200 راسی نگارش سال 97
طرح توجیهی گوساله پرواری دارای فایل ورد و پی دی اف ( word - pdf) است .
هدف از اجرای طرح توجیهی گوساله پرواری راهاندازی یک واحد دامداری به ظرفیت 200 رأس گوساله است. اگر قصد دارید که وارد عرصه دامداری و دامپرورش شوید لازم است که با این حرفه آشنا شوید و هزینهها و سرمایه لازم برای راهاندازی دامداری را بدانید.
در این طرح موارد مهمی همچون تأسیسات و ساختمانهای لازم برای دامداری به همراه متراژ و قیمت ساختوساز آنها در سال 97 بررسیشده است. هزینه خرید دام و همچنین تأمین علوفه موردنیاز در طول یک دوره پرواری برآورود شده است.
سود پرواربندی گوساله در اساس برآورد قیمتها در سال 97 محاسبهشده است.
مقدمه
امروزه مسئله مهم تأمین گوشت قرمز و همچنین با توجه به افزایش روزافزون جمعیت نیاز به این ماده پروتئینی اهمیت پرواربندی بیشتر موردتوجه قرار میگیرد.
برای داشتن دامهای بهتر پیشنهاد میشود که در دامپروری از دامهای جوان و نژاد اصلاحشده استفاده شود و همچنین اصول تغذیه دام در جیره غذایی دامها رعایت شود تا علاوه برافزایش کمی گوشت، کیفیت گوشت تولیدشده هم بالا برود.
تعریف واژه پرواربندی
کلمه پرواربندی در اصلاح یعنی چاق کردن دام با استفاده از تغذیه و خوراک مناسب با رعایت مسائل بهداشتی.
اصول پرواربندی گوساله رمز موفقیت در پرواربندی گوساله
1- ساخت جایگاه و احداث تأسیسات لازم و مناسب برای دام
2- استفاده از نژادهای مناسب برای پرواربندی
3- رعایت اصول صحیح تغذیه در کل طول دوره پرواربندی
4- استفاده از تجارب دیگران
5- شناخت علوفه و تأمین بهموقع علوفه موردنیاز دام در طول دوره پرواربندی
طرح توجیهی گوساله پرواری آپدیت سال 97 است.
فضاها و تأسیسات لازم در یک واحد پرواربندی
1- سالن پرورش دامها (اسطبل)
2- بهاربند (محلی باز برای گردش دامها)
3- آخور و آبشخور
4- انبار علوفه
5- سیلوی علوفه
6- سکوی بارگیری
7- قرنطینه
8- انبار کود
9- ساختمان مسکونی
نقشه ساخت گاوداری
سالن پرورش دام (اسطبل)
ابعاد سالن پرورش دام بستگی به سن، وزن دام، ابعاد و جثه حیوان و همچنین نوع بستر متفاوت است. در حالت کلی در نقشه ساخت گاوداری بهترین سیستم در دامپروری اینگونه است که سالنهای پرورش پشت به باد، نیمهباز و روبه آفتاب ساخته شوند.
عرض سالن پرورش دام 8 تا 10 متر در نظر گرفته میشود و طول سالن با توجه به ظرفیت پرواربندی متغیر است.
بهاربند
بعد از ساخت سالن پرورش نیاز است که شما فضایی را بهعنوان بهاربند در جلوی سالن پرورش در نظر بگیرید، بهاربند محوطهای غیر مسقف بهاندازه 5/1 تا 2 برابر مساحت سالن پرورش در نظر گرفته میشود.
در ساخت بهاربند باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که در مواقعی که وزش باد است بهاربند در مسیر این بادها قرار نداشته باشد.
نکات مهم در آماده کردن جایگاه برای ورود گوسالههای جدید
- حتماً لازم است قبل از ورود گوسالههای جدید فضولات و کود باقیمانده از دوره قبلی پرواربندی جمعآوری و از محوطه خارج شود.
- کف جایگاه با آبآهک و سموم رایج ضدعفونی گردد.
- نردههای شکسته شده تعمیر گردند.
تغذیه مناسب گوساله پرواری
در پرواربندی هزینه خوراک، یکی از اصلیترین موارد است که هزینههای تمامشده را مشخص میکند. همچنین اگر به تغذیه دامها توجه بشود باعث بالا رفتن کمیت و کیفیت محصول تولیدی خواهد بود. به همین خاطر است که با تغذیه دامهای باید توجه ویژهای شود و حتماً تغذیه دام زیر نظر یک کارشناس تغذیه دام انجام شود.
یک دامدار اصول تغذیه دام را باید بداند. به همین منظور لازم است که همیشه در آخور گاوها بهاندازه نیازشان خوراک ریخته شود. اگر آخور کمتر از نیاز حیوان تأمین شود پایان تغذیه گاوها آخور خالی را لیس میزنند و این یعنی هنوز گرسنهاند و در ساعت بعدی که میخواهند خوراک بخورند باعث میشود که بیشازحد خوراک مصرف کنند و همین امر سبب بروز اسید وز در حیوان میشود.
اسید وز اسید وز معمولیترین و شایعترین بیماری گوسالههای پرواری است این حالت ممکن است به دو صورت اسید وز حاد و اسید وز تحت حاد خود را نشان دهد.
وقتی در اثر مصرف زیاد مواد کنسانتره ای، pH شکمبه به پایینتر از 5/5 افت میکند باکتریهای استرپتوکوکوس تکثیر مییابند. این باکتریها اسیدلاکتیک تولید میکنند. وقتی pH از 5 یا 2/5 پایینتر بیاید باکتریهایی از گونههای لاکتوباسیلوس تکثیر و موجب افزایش بیشازحد اسیدلاکتیک شده و pH شکمبه پایینتر میآید. در ادامه اسید وز توسعه مییابد و ترشح بزاق کم میشود و بهاینترتیب محتویات شکمبه اسیدیتر میشود. با افزایش غلظتهای فزاینده اسیدلاکتیک، فشار اسمزی شکمبه هم افزایش پیدا میکند که این امر بهنوبه خود باعث میشود مایعات از گردش خون و سایر فضاهای بدن به داخل شکمبه کشیده شوند. به این صورت فشار اسمزی شکمبه تعدیل میشود و مایعات، داخل شکمبه جمع میشوند نتیجه این حالت نوعی شوک است که در اثر کاهش حجم خون به دست میآید. این حالت همزمان باحالت اسیدیته شدید شکمبه اتفاق میافتد و سریعاً باعث مرگ حیوان میشود. همچنین pH پایین شکمبه باعث تجزیه شدن میکروارگانیسمهای شکمبه میشود که نتیجه آن آزاد شدن لیپو پلی ساکاریدها و درعینحال جذب سیستماتیک آنها به داخل گردش خون و مسمومیت ناشی از آن است.
درصورتیکه جیرهی گوسالههایی که به مصرف زیاد غلات عادت ندارند بهیکباره تغییر کند و کنسانتره آنها زیاد شود، گوسالهها دچار اسید وز حاد میشوند.
|