تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح پرورش پالونیا (پائولونیا) سریع الرشدترین درخت دنیا - آیا پالونیا سود آور است؟

کاشت درخت پالونیا , سریع الرشد ترین درخت دنیا


معرفی درخت پالونیا از لحاظ  مشخصات کلی :
 نام فارسی درخت : پالونیا
نام رایج انگلیسی : princess tree
نوع: چوبی چندساله
خانواده : PAULOWNIACEAE
ارتفاع: ۱۰-۲۵ متر
رنگ گل: سفید آبی
نور: نور زیاد
نیاز آبی: مرطوب
میوه :خشک، تخم مرغی شکل و کپسول مانند هستند و بین ۳ تا ۴ سانتیمتر طول دارند .
محصولات پالونیا
 

 مقدمه

درخت پالونیا درختی است که نسبت به سایر درختان بسیار زودتر رشد می کند و متلق به کشور چین است . رشد درخت پالونیا به گونه ای است که طی مدت سه هفته از شروع پرورش یک اندازه یک وجب رشد می کند.
کاشت درخت پالونیا بسیار با ارزش است زیرا نه تانها می توان از چون آب در سال پنجم استفاده کرد بلکه از برگ ها و شکوفه های پالونیا برای تغذیه زنبور عسل و همچنین درختان Paulownia برگ های بزرگ تولید می کنند که به عنوان خوراک حیوان استفاده می شوند,  این یکی از بهترین غذاها برای گاو، گوسفند و بز است.

 
برگ  پالونیا
 
برگهای این درخت حاوی تقویت کننده خاک (خاک برگ و کود سبز) و مناسب برای تغذیه دام (پرورش اسب و پرواربندی گوساله – بره پرواری داشتی و پرورش بز) است. درتجزیه برگ‌ها وجوانه گلهای این درخت ۸ نوع اسید آمینه و ماکروالمانهای منیزیم, کلسیم, پتاسیم و گوگرد و میکرو المانهایی, روی, منگنز, مس و آهن شناسائی شده است. این مواد در تقویت  زمین‌های کشاورزی به عنوان کود سبز یا کمپوست و خاک برگ استفاده می‌شود.

از چوب درخت پالونیا می توان در ساخت مبلمان , ساخت کندوهای زنبورعسل , جعبه میوه و .. استفاده می شود.
درختان پالونیا ریشه های قوی و محکمی دارند و توان آنها را حتی در مناطقی که شیب تندی دارند هم کاشت .

 
طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا

 

خصوصیات چوب  Paulownia

درخت پالونیا خصوصیات زیادی دارد که آن را نسبت به سایر درختان متمایز می کند . اگر بخواهیم بعضی از ویژگی های آن را نام ببریم می توان به موارد زیر اشاره کنیم:

وزن سبک
چوب درختان پالونیا سبک ترین پوب شناخته شده است  . چوب این درخت بسیار سبک و فرم پذیر است و براحتی می توان آن را حالت داد , بنابراین بهترین گزینه برای استفاده در صنایع مبلمان سازی است . چوب پالونیا به راحتی شکاف و یا ترک  بر نمیدارد چوب Paulownia یک سوم وزن بلوط و نصف وزن کاج است.

 
 
استحکام
چوب درخت پالونیا بالاترین مقاومت را نسبت به سایر چوب ها دارد. با تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده است گفته می شود که خانه هایی که با چوب درخت پالونیا ساخته شده اند در برابر حرارت و آتش بسیار مقاوم ترند , تقریبا برابر با 400 درجه سانتیگراد، تقریبا دو برابر بیشتر از چوب های سخت و نرم دیگری که در بازار وجود دارد , نقطه شعله وری چوبهای دیگر حدود 270 درجه سانتیگراد است در حالی که چوب پالونیا در دمای 425 درجه سانتیگراد آتش میگیرد، بهمین دلیل چوب پالونیا میتواند در مواردی که محصولات چوبی نیاز به تحمل دمای بالا دارند کاربرد داشته باشد.
مقاوم در برابر خوردگی و محیطهای اسیدی و قلیایی , مقاومت در برابر خوردگی، اسید و قلیا از ویژگیهای منحصر بفرد چوب پالونیا است.
استحکام چوب پالونیا

مقاوم به سایش
پالونیا چوبی سبک دارد که در عین سبکی به سادگی دچارسایش نمیشود.

بافتی زیبا با رنگی روشن
چوب پالونیا با بافتی زیبا و ظریف با رنگی روشن و الگوهای طبیعی برای ساخت مبلمان، لوازم التحریرو تجهیزات ورزشی بسیار مناسب است.

توانایی اکوستیکی
اکوستیکی ابزار آلات موسیقی ساخته شده از چوب پالونیا با تغییر آب و هوا حفظ میشود. این چوب برای ساخت سنتور،عود و دیگر آلات موسیقی بسیار مناسب است.

تراش و رنگ آمیزی آسان
چوب پالونیا براحتی خرد نمیشود، اما بخاطر نرمی آن براحتی تراشیده شده و رنگ آمیزی میشود. از این رو چوب پالونیا برای ساخت صنایع دستی بسیار مناسب است.

حالا که با درخت پالونیا و ارزش های آن شنا شدیم حتما متوجه شده اید که چرا کاشت و پرورش درخت پالونیا امروزه مورد توجه است .

 
 

در ادامه به روش های پرورش و قلمه زدن درخت پالونیا می پردازیم.
نحوه کاشت درخت پائولوینا
برای تکثیر پالونیا 2 روش وجود دارد:

1-    کاشت بذر: در پاییز یا بهار اقدام شود بهتر است .
بذر را در قاب سرد بکارید و اگر در آفتاب قرار دهید زودتر شکوفا خواهد شد.
2-     قلمه ریشه

کاشت بذر:
بهترین روشی که برای تکثیر پالونیا می توانید استفاده کنید , روش تکثیر بذر هست , البته باید بستری که می خواهید بذر در آن کاشته شود از قبل خوب  با قارچ کش کاپتان , ضد عفونی شود.
بهترین زمان کاشت اون پاییز و اردیبهشت هست و بعد از ریشه پر شدن باید سازگار و به فضای گلخانه یا هوای ازاد منتقل بشوند .

قلمه ریشه:
درخت پالونیا را می شود از طریق قلمه ریشه هم تکثیر کرد . برای تکثیر از طریق قلمه زنی باید یک جوانه قوی را برای قلمه انتخاب کنید.

 
پرورش پالونیا

شرایط پرورش
مناسب ترین خاک برای کاشت درخت پالونیا , خاک لومی، شنی و خاک ماسه ای که خوب زهکشی شده باشد . هرچند پالونیا درختی است که تحمل کاشت در خاک های فقیر را هم دارد اما بهتر است که برای کاشت آن از خاک اسیدی یا خنثی برای آن استفاده شود و نور آفتاب به صورت غیرمستقیم به آن بتابد. اگر می خواهید پالونیاهایی که می کارید سرحال باشند و خوب رشد کنند باید در پاییز و یا بهار برای کاشت بذر اقدام کنید, ریشه های این درخت با بزرگ تر شدن درخت گسترده تر می شود و به همین دلیل باید این درخت ها را در فاصله پنج یا شش متر کاشت.
هم چنین در سال اول کاشت باید درخت را در زمان های معین آبیاری کرد و هیچ وقت نباید خاک آن خشک و برگ های آن جمع شود.

 آبیاری درخت پالونیا
خاک و رطوبت هوا برای رشد پالونیا بسیار مهم هستند. در صورتی که بارش باران در متوسط سالیانه، از 100 میلی‌متر در ماه کمتر باشد، باید آبیاری اضافی را برای درخت انجام دهید. به جای هر 10 میلی‌متر باران، باید 10 لیتر به گیاه آب دهید. اگر بارش باران زیر 50 میلی‌متر در ماه باشد، باید در سالیان آتی نیز آبیاری اضافی را ادامه دهید. آبیاری ناکافی رشد گیاه را کند می‌کند، اما منجر به از بین رفتن آن نمی‌شود. برای رشد بهینه‌ی گیاه در ماه‌های اولیه، بسیار مهم است که به صورت هفتگی 20 لیتر آب به گیاه بدهید. بهتر است که این مقدار به دو نیم تقسیم شده و در دو زمان متفاوت با استفاده از سیستم آبیاری قطره‌ای انجام بگیرد. در صورتی که کاشت پالونیا برای فروش در بازار انجام می‌گیرد، استفاده از فناوری آبیاری قطره‌ای توصیه می‌گردد.

باد
بهتر است که گیاه در نواحی فاقد بادهای شدید و با سرعت بیش از 28 کیلومتر بر ساعت کاشته شود. وقتی که بادهای شدید در محل کاشت وزیده می‌شوند، در سال‌های اولیه‌ی رشد باید از موارد مستحکم‌کننده استفاده شود تا گیاه بتواند تنه‌ی قدرتمندی را شکل دهد. اگر سرعت باد به بیش از 45 کیلومتر بر ساعت می‌رسد، گیاهان جوان تحت خطر قرار خواهند گرفت و کاشت درخت در چنین مناطقی باید نادیده گرفته شود.

 
پالونیا یکساله

مواردی که باید حتما در موقع کاشت درخت پالونیا به آن توجه کنید:
1-    بایداز کاشت این نوع درخت در کنار دیوار خودداری شود.
2-    خودداری از کاشت درخت پالونیا در نزدیکی لوله های آب لازم است.
3-    حداقل در سال اول کاشت، درخت بایددر زمانهای معین آبیاری شود. بطوریکه هیچگاه خاک آن خشک نشده و برگهای آن جمع نشود.
4-    سعی شود در ابتدای رشد روند مسیر حرکت درخت را با هرس نمودن شاخه ها و جوانه های آن تعیین شود.
5-    حداقل سعی شود تا فاصله ۲ الی ۳ متر از ایجاد شاخه به سمت اطراف جلوگیری شود.

 

نتیجه گیری کلی از کاشت درخت پالونیا در ایران

در کشور ما کمتر در مورد کمبود چوب صحبت شده است در حالی که اکثر صنایع که از چوب و کاغذ استفاده میکنند وابستگی زیادی به چوب دارند . اکنون ایران با کمبود سالانه 700هزار متر مکعب چوب روبروست که ناچار این مقدار چوب از خارج کشور و عمدتا از روسیه وارد می‌شود .

حال اگر برنامه ریزی دقیقی برای آینده داشته باشیم با کاشت درختان سریع الرشدی همچون پالونیا می توانیم تا حدودی این کمبود ها را جبران کنیم .
امروز در صنایع چوب و کاغذ کشورمان صنایع با کمبود سه میلیون متر مکعب فرآورده چوبی روبه‌رو هستند که رفع این مشکل نیازمند بهره‌گیری از روش‌های دیگر برای جبران این کمبود بوده تا صنایع وابسته با بحران و ورشکستگی مواجه نشوند. بدیهی است که برای جبران این کمبود چوب در کشور لازم است که گونه های درختانی که زود بازده هستند و رشد سریعی دارند شناسایی شوند .

آیا پالونیا سود آور است؟

از آنجایی که در حال حاضر عمده چوب مصرفی کشور از جنگال های شمال کشور تا مین می شود , لازم است که حتما به این مورد اشاره شود که جنگل‌ها مزرعه تولید چوب نیستند البته نمی‌توان صنعت چوب کشور را نادیده گرفت و چوب باید از جایی تامین شود با توجه به این که ایران یک کشور گرم و خشک محسوب می‌شود و دارای جنگل‌های زیادی نیست می‌توانیم بگوییم زراعت چوب بهترین گزینه‌ برای فرار از بحران جنگل‌زدایی است.
با تحقیقات و مطالعات انجام شده مشخص شده است که در شرایط عادی یک درخت پالونیا 5 ساله ارتفاعی بیش از 15 متر و قطر برابر سینه 30 تا 40 سانتی متر دارد که حجم چوب قابل استفاده آن 3/0 تا 5/0 درصد متر مکعب است و از سال پنجم مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
 
 بنابراین می توان نتیجه گرفت که کاشت و پرورش درخت پالونیا در حال حاضر بسیار مورد اهمیت است و می تواند گزینه مناسبی برای تامین نیاز داخلی به چوب و همچنین ایجاد اشتغال و کسب سود باشد.
طرح کاشت درخت پالونیا یک طرح با بازدهی بالای 30 درصد است , در سال 98 برای کاشت درخت پالونیا در 2 هکتار زمین نیاز به سرمایه ای حدودا 300 میلیون تومان است که طرح از سال پنجم به بعد شروع به سودهی می کند و سود قابل توجهی خواهد داشت.

 

>>> برای دانلود جدیدترین نگارش طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا  doc-pdf  کلیک کنید.
 

 

طرح توجیهی درخت پالونیا | دانلود طرح توجیهی زراعت چوب  

گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گلستان در خصوص ارائه تسهیلات برای پرورش پالونیا :
ویدیو: تسهیلات طرح زراعت چوب پالونیا با واگذاری زمین منابع طبیعی
 
 
 

 

ویدیوی دیگر در رابطه با کاشت نهال پائولونیا (درخت پالونیا)

 

 

________________________________________________________________________________________________________________
*** توجه : توضیحات توسط شرکت الماس طرح البرز تهیه و نگارش شده است و هر گونه کپی برداری از طرح و مطالب سایت حرام و غیر قانونی است و پیگرد قانونی دارد.

 

نویسنده

سمیه ملکی

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران