تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

بررسی کاشت درخت پالونیا در مازندران ,خوزستان , گیلان و اصفهان

کاشت درخت پالونیا در شهرهای مختلف| خریدار چوب درخت پالونیا و وضعیت فروش پالونیا

در بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی زراعت و کشت پالونیا به‌صورت گسترده انجام می‌شود. این گیاه از چندین سال قبل وارد کشور ما شده، مراحل سازگاری خود را طی کرده و در تولید صنایع چوب مورداستفاده قرارگرفته است. از نهال‌های این‌گونه درختی برای فضای سبز و زیباسازی استفاده می‌شود. بعد از وارد شدن نهال این گیاه به کشور چند سالی است که کشت آن در  بسیاری از شهرها و استان‌های کشور انجام می‌شود. به صورتی که کشت این درختان در استان‌های شمالی کشور ما به‌سرعت در حال افزایش است.

کاشت درخت پالونیا در گیلان

 

طرح توجیهی درخت پالونیا | دانلود طرح توجیهی زراعت چوب  

کاشت پالونیا با اقلیم شمال کشورمان بسیار سازگار است در ادامه می‌خواهیم ببینیم رشد این گیاه در اقلیم‌های جنوبی کشور به چه صورت است؟؟؟؟


از ویژگی‌های درخت پالونیا مقاومت آن نسبت به انواع آب‌وخاک هست. اما خوب مانند هر گیاهی یک شرایط حداقلی برای رشد بهتر آن وجود دارد که بایستی رعایت شود.پالونیا می‌تواند خودش را با گستره‌ی وسیعی از دماها وفق دهد و گونه‌های پالونیا تا ارتفاع 2000 متر از سطح دریا می‌توانند رشد کنند.

*** توجه شود که در اقلیم‌های خشک و گرمسیر که با کمبود آب مواجه هستند و امکان رشد سایر محصولات هم در آنجا وجود ندارد کشت این گیاه توصیه نمی‌شود.همچنین در مناطقی که سطح آب زیرزمینی بالا باشد کشت آن توصیه نمی‌شود و در اقلیم‌های بسیار خشک و خاک‌های شور نیز نبایستی اقدام به کشت آن نمود.

توجه به این نکته بسیار ضروری است،درصورتی‌که بارش باران در متوسط سالیانه، از 100 میلی‌متر در ماه کمتر باشد باید آبیاری اضافی را برای درخت انجام داد. به ازای هر 10 میلی‌متر باران، باید 10 لیتر به گیاه آب داد. کشت این‌گونه نیز در خوزستان در چند سال پیش موردبررسی آزمایشی قرار گرفت، تا در صورت مهیا بودن شرایط و همچنین در صورت رضایت‌بخش بودن نتایج بررسی‌ها در خوزستان مورداستفاده قرار بگیرد. لذا با توجه به کاربرد فراوان گونه پالونیا در ایجاد فضای سبز و همچنین صنایع چوب و بسیاری موارد کاربردی دیگر در صورت تطابق این‌گونه گیاهی در استان و امکان رشد و مزیت نیاز آبی پایین آن، شاید پالونیا بتواند به‌عنوان گزینه‌ای مناسب جای خود را در فضای سبز استان خوزستان باز کند. درخت پالونیا یکی از مقاوم‌ترین درختان هست.

این درخت بر اساس فیزیولوژی خود می‌تواند دماهای 18- تا 50+ (حتی دماهای بالاتر)را تحمل نماید. اما هرچقدر شرایط دمایی و اقلیمی مناسب‌تر باشد رشد بهینه‌ای خواهد داشت.کسانی که قصد کاشت این درخت سودآور را در خوزستان دارند بهتر است که نتیجه بررسی‌های کارشناسی که در آنجا صورت گرفته است را از جهاد کشاورزی منطقه خود پیگیری نمایند تا با اطمینان کامل اقدام به زراعت پالونیا کنند. اما به‌صورت شخصی افرادی هستند که کشت را در آن مناطق انجام داده‌اند. در صورت تطابق و سازگاری این گیاه  با شرایط آب و هوایی خوزستان، علاوه برکشت و گسترش فضای سبز احتمالاً می‌تواند از جلوگیری ریز گردها نیز مؤثر واقع شود.

کاشت درخت پالونیا در مازندران

کاشت درخت پالونیا در اهواز

بهترین دمای کشت پالونیا 24 تا 33 درجه سانتی‌گراد هست. اما همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم این گیاه تا دمای 50+ درجه را هم می‌تواند تحمل کند به شرطی که با مشکل کم‌آبی مواجه نشود. یعنی اگر میزان بارندگی کمتر از 100 میلی‌متر باشد، باید آبیاری منظم انجام شود.درختان جوان تا زمان استقرار در مکان کاشت که حدود یک سال اول کاشت است به آبیاری منظم و همین‌طور خاکی مرطوب نیاز دارند.پالونیا خاک‌های سبک و شنی با پی اچ خنثی را ترجیح می‌دهد و خاک بایستی از زهکش مناسبی برخوردار باشد. همچنین باید با توجه به اقلیم، تراکم مناسب کاشت را در نظر گرفت.درواقع فواصل کاشت نهال درخت پالونیا به اهداف و شرایط محیطی بستگی دارد. اما با بررسی ارقام مختلف به نظر می‌رسد می‌شود در اهواز کشت پالونیا را انجام داد اما به خاطر داشته باشید هدف از کشت این درخت تولید چوب و داشتن صرفه اقتصادی طرح است. باید توجه کنید که هرچقدر از اصول اولیه باغبانی و داشتن شرایط مطلوب دور شوید به همان میزان صرفه اقتصادی کمتر خواهد شد.

کاشت درخت پالونیا در اهواز

کاشت درخت پالونیا در قزوین

با توجه به سازگاری‌های بالای درخت پالونیا می‌توان آن را در اقلیم‌های متفاوت کشت نمود. پالونیا یکی از معدود گیاهانی است که می‌تواند در هر شرایط آب و هوایی رشد کند و به‌صورت نمونه در شهرهای مختلف کشور نیز کشت‌شده است و زراعت آن نیز موفق بوده است. پالونیا در منطقه قزوین با رعایت نیازمندی‌های خاص آن قابل‌کشت هست و معمولاً گونه فورتونی برای این مناطق بیشتر پیشنهاد می‌شود اما بهتر است انواع دیگر آن را نیز بررسی منطقه‌ای نمایید.این درخت مزیت‌های فراوانی دارد از چوب آن در مصارف مختلفی استفاده می‌شود. امید است کاشت این درخت سودمند در تمامی مناطق مستعد کشور عزیزمان انجام شود تا علاوه بر سودآوری زارعان، کمبود چوب در صنایع وابسته را کاهش دهد.

کاشت درخت پالونیا در قزوین

قیمت هر مترمکعب چوب درخت پالونیا

حجم چوب‌دهی پالونیا در یک هکتار سالانه بین۲۰مترمکعب در خاک‌های فقیر و تا ۵۵ مترمکعب در خاک‌های بسیار غنی متغیر هست. قیمت هر مترمکعب چوب درخت پالونیا در ایران در سال 98 ، 000/600/9 تومان هست. قیمت جهانی هر مترمکعب چوب درخت پالونیا 700 تا 800 دلار هست. با توجه به کیفیت چوب این درخت قیمت آن نیز می‌تواند متغیر باشد.

مراکز خرید چوب پالونیا


یکی از مهم‌ترین مشکلات در هر کاری معمولاً پیدا کردن بازار فروش محصول موردنظر است. چوب پالونیا به دلیل استفاده‌های زیاد، خریداران بسیاری نیز دارد. با توجه به کمبود چوب موردنیاز کارخانه‌ها قطعاً فروش چوب باارزش و کیفیت این درخت بسیار راحت هست. بازار هدف آن معمولاً صنایع تولیدکننده مصنوعات چوبی هست. در این زمینه جای هیچ نگرانی نیست زیرا شما زراعت چوب انجام می‌دهید و مسلماً کسب‌وکارهایی که در حوزه صنایع چوبی فعال‌اند بازار هدف شما هستند. اولین خریداران در این زمینه شرکت‌های فروش نهال پالونیا می‌باشند. این شرکت‌ها به‌صورت قراردادی خریدار چوب پالونیا می‌باشند. همچنین شما می‌توانید برای فروش چوب پالونیا از صنایع تولیدکننده مصنوعات چوبی و نجاری‌ها استفاده کنید. گونه پالونیا چوب سبک و محکمی دارد که در صنایع چوب و همچنین قایق‌سازی، کشتی‌سازی، مبلمان، صنایع‌دستی، داروسازی و ده‌ها  کاربرد فراوان دیگر دارد.

مراکز خرید چوب پالونیا

طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا ۱۴۰۰

نتیجه‌گیری

پالونیا یکی از گونه‌های مناسب برای جنگل‌کاری هست. به دلیل بالا بودن سرعت رشد این گیاه توجه ویژه‌ای درزمینه  فضاسازی شهری را به خود جلب کرده است.به دلیل نیاز تولید چوب و کاهش بهره‌برداری از جنگل‌های طبیعی در کشورهای مختلف دنیا مورد کاشت قرارگرفته است. گونه پالونیا فورتونی گونه‌ای است چندمنظوره که دوران سازگاری خود را در کشور ما پشت سر گذاشته و می‌تواند مورد کاشت قرار بگیرد و باعث افزایش درآمد زارعان و تولید چوب فراوان ای در واحد سطح و اراضی کم بازده شود. سؤالی که به‌تازگی درزمینه  با کاشت این درخت پول‌ساز مطرح می‌شود موضوع مهاجم بودن آن است که باید در این رابطه توضیحاتی را برای شما بیان کنیم. درخت وحشی آن درختی است که در اثر کشت آن،سریع مناطق اطراف را از نوع خود پر می‌کند. که در مورد پالونیا بایستی بدانید که نهال‌های داخلی اصلاح‌شده (درصورتی‌که لزوم آن‌ها عقیم شده‌اند) و شما هرگز نمی‌توانید بذر درختی که کاشته‌اید را تکثیرکنید مگر در محیط گلخانه با رعایت اصول فنی از قبیل دما، رطوبت و گرمای موردنیاز بتوان آن را تکثیر کرد. بنابراین این‌گونه پالونیا که در ایران کشت می‌شود،مهاجم نیستند.

خصوصیات کیفی چوب این درخت تنومند باعث استفاده گسترده از آن در بسیاری از محصولات گردیده است. چوب‌های پالونیا سبک، نرم و قابل فرآوری‌های چوبی است به همین دلیل قابلیت بالایی در تجاری‌سازی و درآمدزایی دارد.پالونیا محصولات جانبی دیگر مثل گل و علوفه نیز علاوه بر چوب که محصول اصلی آن هست را دارا است. برداشت درخت حداقل باید بعد از سال سوم شروع شود. برای برداشت بعدی نیز دوباره باید سه سال دیگر صبر کرد. معمولاً برداشت در سال هفتم اقتصادی‌تر خواهد بود. امید است کشت این گیاه در ایران نویدبخش کاهش تخریب جنگل‌های مناطق شمالی کشور باشد.

 

طرح توجیهی درخت پالونیا | دانلود طرح توجیهی زراعت چوب  

 

 

 

نویسنده

سمیه ملکی

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران