توسط سمیه ملکی
4-5-2023 10:55:36 AM
طرح توجیهی پرورش ماهی گرمابی pdf | سود پرورش ماهی کپور در سال 1402
معرفی طرح:
هدف از تهیه این طرح برآورد هزینه های لازم برای پرورش ماهی گرمابی در سال 1402 است , همچنین محاسبه میزان سود پرورش ماهی کپور با در نظر گرفتن همه هزینه های صفر تا صد پرورش ماهی کپور در طی دوره پرورش , که می تواند کمک بزرگی به سرمایه گذار در این مسیر باشد. پرورش ماهی گرمابی را می توان به صورت پرورش ماهی در استخر پیش ساخته و یا استخر خاکی و یا استخر های کشاورزی هم پروش داد .پرورش فوق متراکم ماهی کپور می تواند درآمد بسیار خوبی را برای پرورش دهنده فراهم کند.سعی شده است که همه هزینه ها و قیمت ها بر اساس قیمت های واقعی و نرخ تورم بالای سال 1402 لحاظ شوند تا بتوان قبل از ورود به این کار از هزینه کلی و میزان سودی که می توان از این طرح انتظار داشت را برآورد کرد .
طرح توجیهی پرورش ماهی گرمابی
بسیاری از جوانان که به دنبال اشتغالزایی و کسب درآمد هستند، به پرروش انواع حیوانات اعم از گاو، گوسفند، مرغ، بوقلمون، ماهی و ... فکر می کنند. زیرا دنیا روز به روز در حال گسترش و افزایش جمعیت است که برای تامین احتیاجات غذایی نیاز به پرورش و نگهداری از حیوانات می باشد. در این بین راه اندازی کسب و کارهایی پربازده همانند پرورش ماهی که از میزان تقاضایی در مصرف نیز برخوردار می باشد می تواند مسیر دستیابی افراد به سودی خارق العاده را هموارتر نماید.
مزایای اجرای طرح توجیهی پرورش ماهی گرمابی
با مقایسه نمودن آیتم های زیر در پرورش ماهی نسبت به سایر حیوانات همچون مرغ، گاو و یا گوسفند؛ اهمیت و مزیت پرورش این آبزی بیش از پیش برای ما آشکارمی شود:
1- ارزش غذایی بالا
امروزه با توجه به رشد روز افزون جمعیت، نیاز به منابعی برای تامین احتیاجات غذایی جامعه بیشتر احساس می شود که پرورش دام های اهلی و آبزیان به دلیل تامین قسمت عمده ای از پروتئین حیوانی بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. گوشت قرمز و سفید به دست آمده از پرورش، بهترین راهکار برای حفظ امنیت غذایی در جامعه می باشد. که در این بین گوشت ماهی به دلیل ارزش غذایی بالا نسبت به گوشت قرمز ارجحیت دارد و مصرف آن می تواند جامعه ای سالم بسازد.
2- ضریب تبدیل غذایی مناسب
ضریب تبدیل یکی از پارمترهای مهم در سنج میزان سوددهی حیوانات پرورشی است، چرا که به صورت مستقیم بر روی میزان سود و یا ضرر تاثیر می گذارد. این پارامتر، یعنی رساندن ماهیان پرورشی به وزنی ایده آل با کمترین مصرف خوراک. که یقینا هر چه این ضریب کوچکتر باشد، هزینه تمام شده خوراک نیز کمتر و میزان سوددهی به همان اندازه بیشتر است. این ضریب در ماهیان گرمابی 2 می باشد، یعنی به ازای 1 کیلوگرم تولید گوشت، ماهی 2 کیلوگرم خوراک مصرف می کند. در مرغ این ضریب 2.5 و در گاو 7 است و این یعنی بازدهی بالاتر.
3- مصرف انرژی کمتر
وزن مخصوص ماهیان گرمابی تقریبا نزدیک به وزن مخصوص آب است از این رو برای شنا کردن نیازی به صرف انرژی زیادی ندارد و به جای آن، انرژی صرف رشد و نمو می گردد. از طرفی ماهیان گرمابی جزء حیوانات خونسرد به حساب می آیند یعنی برای تنظیم حرارت نیازی به صرف هیچ گونه انرژی ندارند، به همین دلیل است که از توانایی بالایی در رشد برخوردار می باشند.
دلایل مهم بودن پرورش ماهی گرمابی
پرورش ماهیان گرمابی از سه بعد زیر حائز اهمیت هستند:
غذایی:در سبد غذایی انسان پروتئین بایستی گنجانده شود تا اسیدآمینه های ضروری بدن تامین شوند. که گوشت ماهی منبعی غنی از پروتئین است. همچنین ماهی گرمابی دارای گوشتی سهل الهضم می باشد که حدود 90 درصد از آن در دستگاه گوارش هضم می گردد.
اقتصادی:پرورش ماهی از جنبه اقتصادی نیز برای کشور بسیار مهم است؛ چرا که اولا زمینه اشتغال زایی افراد بی شماری را فراهم می آورد، ثانیا با توسعه و گسترش سایت های پرورشی می تواند سبب خودکفایی کشور از وارد نمودن گوشت ماهی و در نتیجه خروج ارز گردد.
دارویی:گوشت ماهی نسبت به گوشت قرمز از میزان کلسترول پایینی برخوردار است از این رو مصرف آن برای افرادی که به نوعی درگیر مشکلات قلبی، فشارخون و ... هستند نه تنها مضرر نیست بلکه بسیار مفید نیز می باشد و می تواند با پایین آوردن کلسترول خون از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری نماید. برخورداری از اسید چرب امگا 3 موجب بالا رفتن ضریب هوشی و وجود ویتامین D موجب شکل گیری بهتر استخوان در کودکان می شود. همچنین وجود ویتامین A، E و K از بروز نابینایی، پیری زود رس و خونریزی داخلی جلوگیری می کند.
گونه های مناسب ماهی گرمابی برای پرورش
از مهمترین گونه های گرمابی می توان اشاره ای به موارد زیر نمود:
کپور معمولی
کپور سر گنده
کپور آمور
کپور نقرای
این ماهیان در آب های مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان با حداقل و حداکثر دمای 15 تا 35 درجه ساتیگراد زیست می کنند.
آشنایی با انواع سیستم های پرورش ماهی گرمابی
1- سیستم پرورش متراکم
در این روش از پرورش همان طور که از نام آن بر می آید تراکم ماهی گرمابی در هر متر مربع بالاست. این روش بیشتر برای گونه کپور ماهی معمولی و در استخرهای بتنی به کار گرفته می شود.
2- سیستم پروش نیمه متراکم
رایج ترین روش در پرورش ماهیان گرمابی است که با بارور نمودن تولیدات استخر، غذای مورد نیاز ماهیان را فراهم می آورند.
3- سیستم پرورش گسترده
این روش بیشتر در حوضچه های کشاورزی و آبگیرها صورت می گیرد، و برای پرورش نیازی به استخر نمی باشد. در هر هکتار معمولا بیش از 1500 قطعه بچه ماهی رها سازی می گردد.
4- سیستم پرورش تک گونه
در پرورش تک گونه همان طور که از نام آن بر می آید فقط یک گونه از ماهیان کپور پرورش داده می شود. در چنین حالتی غذا به فراوانی در دسترس ماهیان قرار می گیرد.
5- سیستم پرورش چند گونه
در این سیستم چند گونه از ماهیان کپور در یک سایت پرورشی به طور همزمان پرورش داده می شوند.
اصول پرورش ماهی کپور:
ازآنجاییکه پرورش ماهی همانند سایر صنایع بدون رعایت اصول و فنون پرورش معنا پیدا نمیکند، لذا رعایت اصول و نکات پرورش در دستور کار تمام پرورشدهندهها بایستی قرار گیرد تا بتوانند بهترین نتیجه و عملکرد را به دست آورند؛
که مهترین این اصول به شرح زیر میباشند:
1- خصوصیات و ویژگیهای مناسب آب پرورش ماهی کپور: ازآنجاییکه ماهی در تمام مراحل زندگی خود با آب سروکار دارد بنابراین آب باید دارای شرایط فیزیکی و شیمایی مطلوبی باشد که ماهی بتواند در آب زیست کند.
شرح این خصوصیات بهصورت زیر است:
الف- دمای آب: دمای مناسب جهت پرورش ماهی کپور 20- 28 درجه سانتیگراداست. البته مناسبترین دما برای این ماهیان 25-28 درجه است. چنانچه دما در این محدودهها بالا و پایینرود سبب کاهش عملکرد و یا حتی تلف شدن ماهی میشود.
ب- اسیدیته آب (PH): PH مناسب جهت پرورش کپور ماهیان 5/6 تا 9 است PH خارج از این محدوده باعث تلفات میگردد. اگر میزان اسیدیته آب پایین باشد باعث آسیب رسیدن به بافتهای بدن ازجمله آبششها میشود؛ بنابراین کنترل و بررسی میزان PH آب بسیار ضروری است.
ج- میزان اکسیژن محلول در آب: یکی از اساسیترین فاکتورها در بحث پرورش ماهی کپور غلظت اکسیژن محلول در آب است. میزان اکسیژن به عوامل گوناگونی همانند ارتفاع، دمای آب، شوری آب و... بستگی دارد ولی درهرصورت میزان اکسیژن کمتر از 1 میلیگرم در لیتر است؛ که اگر کمتر از این رنج باشد سبب افزایش تلفات میگردد. پرورشدهنده در شرایط استرس، دمای بالا و گرمای زیاد و ضعیف بودن ماهیها باید بهخوبی میزان اکسیژن محلول را بررسی کند زیرا در این شرایط ماهیها بسیار حساس هستند.
د- شوری آب: هر چه که آبشور تر شود سبب اشباع شدن اکسیژن میگردد. آبهای شیرین دارای درجه شوری 1/0 – 1 گرم در لیتر است. گرچه ماهیان کپور قادر هستند تا شوری حداکثر 9 را تحمل کنند اما شوری بالای 2 گرم در لیتر سبب کند شدن فرایند رشد در آنها میشود.
ه- شفافیت و عدم آلودگی آب: شفافیت و تمیزی آب تأثیر بسزایی در رشد و افزایش وزن ماهیان کپور دارد زیرا در این حالت ماهیان قادر هستند تا کف استخر را بهوضوح ببینند و غذای خود را بتوانند به دست آورند. از طرفی دیگر اگر آب از درجه شفافیت کافی برخوردار نباشد نور بهخوبی از آن عبور نمیکند و رشد تولیدات بیولوژیک استخر با کندی مواجه میشود که این تولیدات بهمرور در کف استخر تجمع و رسوب پیدا میکنند و سبب کاهش عمق استخر و افزایش آسیب به قسمتهای حساس بدن ماهی ازجمله آبششها میشوند.
2- انتخاب جایگاه مناسب پرورش ماهی کپور:
تولید و بهره کافی بدون جایگاه و محل مناسب برای پرورش ماهی کپور امکانپذیر نخواهد بود. جایگاه و محلی مناسب است که بتواند شرایط ایده آل را برای رشد مطلوب و تولید اقتصادی و با حداقل بار محیطی فراهم نماید (حداکثر عملکرد و کیفیت و حداقل هزینه و بار محیطی). در این شرایط میتوان انتظار سود پرورش ماهی کپور را داشت. قسمت عمده ای از سرمایهگذاری و هزینههای پرورش ماهی کپور صرف تهیه جایگاه نگهداری می شود و درصورتیکه به این موضوع اهمیت داده نشود، ممکن است بر روی ماهیان که حیوان های آسیب پذیری هستند آثار نامطلوبی بگذارد.
در ساخت جایگاه و انتخاب محل پرورش ماهی کپور رعایت نکات زیر الزامی است:
محل پرورش ماهی باید در منطقهای احداث گردد که پرورشدهنده در تأمین آب موردنیاز با مشکل مواجه نشود (منبع مهم تأمینکننده آب شامل؛ رودخانه، چشمه، قنات و چاههای کشاورزی است).
بررسی وضعیت اقتصادی منطقه و امکان فروش آسان محصولات.
وجود راههای مناسب برای حملونقل نهادهها، خرید بچه ماهی و دسترسی به بازار فروش آنها.
محل پرورش ماهی کپور باید بهگونهای ساخته شود که در محل سیلابها قرار نگیرد.
در دسترس بودن امکاناتی همانند برق و تلفن.
و...
امروزه در اغلب نقاط جهان برای صرفهجویی در میزان آب مصرفی و کاهش هزینهها از سیستمهای متعددی استفاده میگردد، سیستمهایی همانند احداث استخر، حوضچه و... که روزبهروز هم رایجتر و اهمیت آنها از بعد اقتصادی نمایانتر میشوند. پرورش ماهی کپور در استخر کشاورزی یکی از راهکارهای مؤثر جهت پرورش ماهی با صرفهجویی در آب موردنیاز است؛ که این روش در کشور ما روزبهروز درحالتوسعه و گسترش است.
در ساخت استخرهای پرورشی رعایت نکات زیر ضروری اسـت:
• شیب کف استخر باید بهگونهای باشد که فضولات ماهی در کف استخر باقی نماند و همراه آب از استخر خارج گردد. بهترین شیب حدود 2 درصد است.
• در بالای برجک استخر هواده قرار گیرد تا قبل از ورود آب به استخر از گازهای سمی پاکسازی گردد.
• استخرها باید بهگونهای ساخته شوند که امکان رفتوآمد برای ریختن غذا و صید وجود داشته باشد.
• بیش از ظرفیت استخرها نباید بچه ماهی ریخت زیرا سبب تراکم ماهیها و افزایش میزان مرگومیر و تلفات میشود.
3- تغذیه ماهی کپور:
هزینه تغذیه در پرورش ماهی کپور حدود 60 درصد از هزینههای جاری را تشکیل میدهد. لذا پرورش موفقیتآمیز درگرو تهیه جیرهای مناسب بر اساس احتیاجات ماهیان است. بهگونهای که جیره قادر باشد در تمام مراحل و شرایط محیطی پرورش، نیازهای ماهی را تأمین کند. بچه ماهی کپور در طول روز بایستی با 10 گرم خوراک در 6 وعده و ماهیهای پرواری در 2 الی 1 وعده تغذیه شوند. مهمترین اشکال غذا در جیره ماهی کپور بهصورت؛ غذاهای تر، غذاهای مرطوب و غذاهای خشک است. دراینبین فرم غذاهای خشک رایجترین نوع اشکال خوراک در تغذیه ماهی کپور است.
4- درجهبندی ماهیهای کپور:
در پرورش ماهی درجهبندی بر اساس وزن و سن یکی از مهمترین کارهایی است که پرورشدهنده در استخرهای پرورشی بایستی انجام دهد. با این روش ماهیهای کموزن و کم سن جدا از ماهیهای درشت پرورش داده میشوند. با این کار علاوه بر مدیریت و کنترل راحتتر به توزیع و یکنواختی بهتر خوراک در بین تمام ماهیها کمک میکند.
5- تراکم و ترکیب ماهیان کپور در استخر پرورشی:
بر اساس روشهای رایج ترکیب ماهیان کپور در یک استخر به زیر است:
• کپور نقرهای 55%
• کپور معمولی 25%
• کپور سفید 5/12%
• کپور سر گنده 5/7% Feeding carp
در هر یک هکتار از استخر بین 3500 تا 5000 بچه ماهی میریزند. بهترین وزن بچه ماهی برای پرورش بین 20 تا 50 گرم است تا در زمان معین بتوانند به وزن Feeding carp خود برسند.
6- کود دهی استخرهای پرورشی:
برای افزایش عملکرد و بالا بردن ظرفیت حاصلخیزی آب استخر از کودهای گوناگونی استفاده میگردد که مهمترین آنها عبارتاند از کودهای آلی (انواع کودهای حیوانی) و کودهای معدنی (کودهای فسفاتِ، پتاسِ و ازتِ).
کلیپ آموزشی پرورش ماهی کپور
خلاصه گزارش پرورش ماهی گرمابی کپور نگارش سال 1402 :
خلاصه گزارش
1-عنوان فعاليت:
|
پرورش ماهی کپور
|
2-ظرفيت اسمی:
|
100تن درسال
|
3-مجري طرح:
|
...............
|
4-محل اجرا :
|
..............
|
5-اشتغال طرح :
|
7نفر
|
6-سرمايه ثابت طرح :
|
51932.02میلیون ریال معادل پنج میلیارد و یکصد و نود و سه میلیون و دویست و دو هزارتومان
|
7-سرمايه در گردش :
|
13779.80میلیون ریال معادل یک میلیارد و سیصد و هفتاد و هفت میلیون و نهصد و هشتاد هزارتومان
|
8-سرمايه گذاري کل طرح :
|
65711.82میلیون ریال معادل شش میلیارد و پانصد و هفتاد و یک میلیون و یکصد و هشتاد و دو هزارتومان
|
9-ميزان زمين طرح :
|
3500متر مربع
|
10-ميزان زیربنا :
|
-
|
11-ميزان تسهيلات مورد نياز :
|
52569.46میلیون ریال معادل پنج میلیارد و دویست و پنجاه و شش میلیون و نهصد و چهل و شش هزارتومان
|
12-نوع تسهيلات :
|
وام 5 ساله
|
13-نقطه سربه سر :
|
50.69%
|
14-مدت برگشت سرمايه :
|
4سال
|
15-نرخ بازدهي سرمايه :
|
28.93%
|
16-تورم :
|
40 %
|
17-نرخ تنزیل :
|
20%
|
فهرست مطالب موجود در طرح توجیهی پرورش ماهی گرمابی نگارش سال 1402 :
برآورد زمین برای پرورش ماهی گرمابی
برآورد محوطه سازی
برآورد هزینه ساخت و ساز و یا تعمیر ساختمان ها
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل
برآورد مواد اولیه برای پرورش ماهی گرمابی
برآورد آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی
برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل برای پرورش ماهی گرمابی
برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن
- حجم فایل 3مگابایت
- تعداد صفحات 43 صفحه
- نوع فایل doc + pdf
- لینک دانلود بلافاصله پس از پرداخت فعال خواهد شد.
- فایل های ضمیمه:پرورش متراکم ماهی کپور
- ضمنا یک نسخه از فایل به ایملی که در صفحه خرید وارد کرده اید ارسال خواهد شد.
طرح بسیار کامل است و همه مطالبی که در بالا گفته شد در طرح آپدیت سال 1402 است.
|