توسط سمیه ملکی
10-9-2022 12:49:58 PM
طرح توجیهی پرورش ماهی قزل آلا (آپدیت تابستان 1401) | بررسی سود پرورش ماهی قزل آلا
طرح توجیهی پرورش ماهی قزل آلا و سردابی 12 تنی pdf - word (آپدیت تابستان 1401)
پرورش ماهی قزل آلا عبارت است از پرورش ماهی قزل آلا در شرایط کنترل شده برای مقاصد تجاری و تفریحی. ماهی قزل آلا (به ویژه سالمون و قزل آلا)، همراه با کپور و تیلاپیا سه گونه مهم ماهی در آبزی پروری هستند. تجاری ترین گونه ماهی قزل آلا، ماهی قزل رنگین کمان و کپور است. مزارع گروهی معمولاً شامل ماهی های قزل آلا، تیلاپیا، گربه ماهی، باس دریایی، و ماهی تن است.
معرفی آبزی پروری
آبزی پروری , پرورش ماهی، صدف یا نرم تنان در آب را می گویند.
این یکی از کارآمدترین اشکال تولید پروتئین است.
بیش از 50 درصد غذاهای دریایی مصرف شده در سراسر جهان از آبزی پروری بدست می آید.
این بخش تولید غذای جهانی سریعترین رشد را دارد.
پرورش ماهی قزل آلا چیست؟
درست همانطور که ما حیوانات را در خشکی پرورش می دهیم، آبزی پروری نیز پرورش ماهی در آب است. ماهی قزل آلا نام رایج چند گونه ماهی از جمله پرورش ماهی قزل آلا , پرورش ماهی کپور و...) است.
بررسی خوراک ماهی قزل آلا
ماهی قزل آلا از خوراک حاوی پودر ماهی و سایر مواد غذایی، از محصولات جانبی گندم گرفته تا کنجاله سویا و کنجاله پر، در حال حاضر تغذیه می شود.
امروزه تقاضا برای ماهی و محصول آن به طور مداوم در حال افزایش است، از این رو شکی نیست که پرورش ماهی به یک صنعت پولساز تبدیل شده است. با این حال، برخی از پرورش دهندگان ماهی هنوز در تلاش هستند تا در این تجارت موفق باشند، زیرا هنوز در این فکر هستند که "سودآورترین ماهی برای پرورش چیست؟" یا «چگونه هزینه خوراک را برای به حداکثر رساندن سود کاهش دهیم؟».
🔎بیایید پاسخ ها را در مقاله زیر دریابیم.🔎
چالش های مزارع پرورش ماهی
صنعت ماهیگیری و پرورش ماهی همانند یک شمشیر دو لبه است زیرا می تواند به شما کمک کند روی معدن طلا بنشینید یا می تواند شما را به ورشکستگی نزدیک کند.
در اینجا لیستی از عواملی که می توانند بر مزرعه ماهی شما تأثیر بگذارند تا بتوانید آنها را به طور مؤثر مدیریت کنید و به سودآوری دسترسی پیدا کنید را تهیه کرده ایم:
- ماهی ها بیش از حد حساس هستند و براحتی نمی توان آنها را مدیریت کرد و باید تجربه کافی در این زمینه داشته باشید.
- ماهی ها بسیار حساس هستند یک اشتباه جزئی می تواند منجر به تلف شدن یا حتی مرگ انبوه ماهی شود که همین سبب ضر های مالی سنگینی می شود.
- پرورش ماهی سرمایه قابل توجهی نیاز دارد.
- برخلاف طیور یا دام، پرورش ماهی نیاز به استراتژیهای مدیریتی دقیقتر و سرمایه بیشتری برای ساخت استخرهای پرورش، هزینه خوراک ماهی، نیروی انسانی مورد استفاده در هنگام پرورش و برداشت، و تعمیر و نگهداری استخرها دارد.
- پرورش ماهی کار نسبتا آسانی نیست و حتما باید تجربه کافی برای شروع داشته باشید.
- فروش ماهی و پیدا کردن جایگاه در بازار کار آسانی نیست.
- به دلیل بالا بودن هزینه های تولید، ماهی های پرورشی اغلب بیشتر از ماهی های رودخانه یا دریا هزینه دارند. مصرف کنندگان ماهی ارزان تر را ترجیح می دهند، بنابراین رقابت با سایر پرورش دهندگان و فروشندگان ماهی چالش برانگیز است.
تنها چیزی که به دست می آورید گوشت(ماهی) است.
پرورش دام و طیور می تواند زمینه فروش محصولات جانبی برای کشاورزان و ایجاد دامنه سود بیشتر را برای آنها فراهم کند , (مانند کود , یا شیر و پشم و ... )، اما در پرورش ماهی ، آنچه به دست می آورید فقط گوشت است و روی محصولی دیگر و جانبی نمی توانید حساب کنید.
🔎گونه های محبوب ماهی برای پرورش
اگر در زمینه پرورش ماهی تازه کار هستید، ممکن است از خود بپرسید که چه گونه ماهی را باید در مزرعه خود پرورش دهید, که سود بیشتری داشته باشد؟
در اینجا لیست از گونه های ماهی مناسب برای آبزی پروری آورده شده است:
ماهی قزل آلا (سالمون )
ماهی قزل آلا یکی از پرمصرف ترین ماهی ها در صنعت پرورش ماهی است . از نوع ماهیهای سردآبی است , حداکثر طول بدن ماهی قزل آلا ۱۴۰ سانتیمتر میباشد و وزن آن تقریباً به 3 کیلوگرم میرسد.
ماهی کپور
ماهی کپور به عنوان آمور سفید شناخته می شود .این ماهی آب شیرین است، این گونه در انواع و اقسام منابع آب شیرین شامل رودها، دریاچهها، سدها، آبگیرها و تالابها یافت میشود. کپور را میتوان از نظر گستردگی کشورهای پرورش دهنده بزرگتری گونه ماهی آب شیرین درنظر گرفت.
کپور نقره ای
نام یک گونه از تیره کپورماهیان است. این ماهی بومی چین و شرق سیبری است و برای پرورش ماهی به نقاط دیگر دنیا معرفی شده و در بسیاری از مناطق به صورت گونه مهاجم درآمده و باعث خسارات محیط زیستی شدهاست.
تیلاپیا
ماهی تیلاپیا به دلیل داشتن پروتئین بالا، اندازه بزرگ، مقاوم در برابر بیماری و قابلیت رشد، یکی از گونه های ماهی شناخته شده در پرورش ماهی است. این ماهی گرمسیری است، بنابراین دمای آب ایده آل برای تیلاپیا معمولاً بین تیلاپیا ۳۰ – ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد .
گربه ماهی
گربه ماهی یکی از ساده ترین گونه های ماهی برای پرورش است. این نوع ماهی به دلیل فواید سلامتی و تقاضای بازار در سرتاسر جهان محبوب است. سه گونه برجسته گربه ماهی شامل گربه ماهی آبی، گربه ماهی کانالی و گربه ماهی سر صاف است.
ماهی روهو
کشاورزی روهو یکی دیگر از مشاغل پرسود است. روهو محبوب ترین گونه ماهی در میان کپورهای اصلی هندی است که در سیستم های چندپروری کپور استفاده می شود. در شرایط کشت نرمال، روهو می تواند در یک سال به 35-45 سانتی متر طول و 700-800 گرم برسد.
* ماهی تن
ماهی تن گوشتخوار است به این معنی که می تواند ماهی های دیگر را بخورد. پرورش ماهی تن به دلیل تقاضای زیاد در بازار، سرعت رشد سریع، نسبت مناسب گوشت خوراکی به وزن بدن و تحمل شرایط دمایی مختلف در زیمنه پرورش میتواند بسیار ارزشمند باشد.
🔎سودآورترین ماهی برای پرورش چیست؟
با توجه به هزینه ساخت حوض یا استخرها ، مدیریت آب و تعمیر و نگهداری همراه با هزینه سایر هزینه ها ، ممکن است در سال اول سود زیادی در صنعت پرورش ماهی کسب نکنید . با این حال، به طور معمول می توانید پس از دو چرخه تولید ماهی، سود قابل توجهی را از تجارت پرورش ماهی کسب کنید.
سود پرورش ماهی به عوامل متعددی بستگی دارد:
عوامل مالی: هزینه های خوراک، پرداخت اجاره، هزینه های نیروی کار…
عوامل فنی و بیولوژیکی: آب و دما، نوع حوضچه، بیماری ماهی…
عوامل اضافی: مکان مزارع، تقاضا و عرضه، هزینه های حمل و نقل و...
در واقع، پاسخ به این سوال که سودآورترین ماهی برای پرورش چیست؟ آسان نیست، زیرا بیشتر به تقاضای بازار بستگی دارد. یک ماهی ممکن است در محلی خوب عمل نکند اما در محلی دیگر بسیار خوب عمل می کندو فروش خیلی خوبی داشته باشد.
آمارها نشان می دهد که تیلاپیا در حال تبدیل شدن به سودآورترین ماهی برای پرورش در بسیاری از کشورها است. یکی از پرفروش ترین گونه ها و پر مصرف ترین مانند میگو و سالمون است. از سوی دیگر، این نوع ماهی در آب گرم (27 تا 30 درجه سانتیگراد ) زنده میماند و تولید مثل میکند و زمانی که دما به زیر 12 درجه سانتیگراد برسد، میمیرد. بنابراین، تیلاپیا در مناطق گرمتر مانند هند، آفریقای جنوبی، آمریکای لاتین و غیره بهتر رشد می کند.و در کشور ما در مناطق گرمسیری انتخاب این ماهی برای پرورش مناسب تر است.
کسب و کار پرورش ماهی
💡برای کسب سود بیشتر هزینه خوراک را کاهش دهید.
خوراک اغلب تا 70 درصد هزینه عملیاتی اکثر مزارع پرورش ماهی را تشکیل می دهد، بنابراین مدیریت مناسب خوراک منجر به کاهش هزینه های خوراک و افزایش کارایی تولید و سود دهی مزارع می شود.
برای اکثر مزارع پرورش ماهی در مقیاس بزرگ یا متوسط، تولید خوراک ماهی به تنهایی به جای خرید از فروشگاه های ماهی محلی، به صرفه تر است.
انواع مختلف ماهی به ویتامین ها، مواد مغذی و مواد معدنی متفاوتی نیاز دارند. بر این اساس، میتوانید غذا را برای ماهیهای خاص سفارشی کنید تا به ماهیهای خود رژیم غذایی سالمی بدهید و غذا را مطابق با نیازهای غذایی دقیق آنها تنظیم کنید.
اهمیت پرورش ماهی قزل آلا
بر اساس مطالعات فائو سازمان ملل جمعیت جهان تا سال 2050 به 9.7 میلیارد نفر برسد و تقاضا برای غذا 50 درصد افزایش می یابد.پرورش ماهی، به ویژه ماهی قزل آلا پرورشی، می تواند یک راه حل برای رفع این افزایش تقاضا باشد . با افزایش تقاضا، بدون شک فشار بر ذخایر ماهیهای وحشی که در حال حاضر بیش از حد مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند، افزایش مییابد، به همین دلیل است که ماهیهای پرورشی برای مدیریت و حفظ کارآمد ذخایر ماهیهای وحشی و تنوع زیستی طبیعی اقیانوسها لازم است.
طی چند سال گذشته هر صنعتی با تغییرات سریع، گسترده و گاه ویرانگر مواجه بوده است و صنایع غذایی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
جهان ما در حال تغییر است، جمعیت در حال افزایش است، آب و هوای ما در حال تغییر است و فشار بیش از همیشه بر سیستم های غذایی ما وارد می شود. تقاضا برای غذا 50 درصد و تقاضا برای غذاهای حیوانی نزدیک به 70 درصد افزایش می یابد.
منبع: فائو، نمودار روندهای جهانی وضعیت ذخایر ماهیان دریایی جهان، 1974-2015.
از سال 1961، رشد سالانه جهانی در مصرف ماهی دو برابر رشد جمعیت بوده است، که نشان میدهد بخش شیلات و آبزی پروری برای رسیدن به هدف فائو برای جهانی بدون گرسنگی و سوء تغذیه حیاتی است.
نتیجه
- پرورش ماهی یکی از سریع ترین بخش های در حال رشد در صنعت تولید غذا در جهان است.
- پرورش ماهی منبعی مناسب برای تولید مداوم ماهی با کیفیت بالا است .
- کاهش مصرف و بهره برداری از ماهی وحشی از طریق صید.
- کاهش مشکلات ماهیان در حال انقراض مانند ماهی تن.
- تهیه منبع غذایی متناسب با جمعیت روزافزون جهان.
- فرصتی برای افزایش درآمد داخلی فراهم می کند.
- به ایجاد فرصت های شغلی کمک می کند.
- کاهش مشکلات گرسنگی و کمبود مواد غذایی.
- رونق افتصادی و افزایش درآمد
چقدر سودآور است ؟
به عوامل زیادی بستگی دارد. در نتیجه، شناسایی سودآورترین ماهی برای پرورش اولین قدم برای به حداکثر رساندن حاشیه سود شماست.اما به طور کلی می توان گفت که سود خالص حدود 24 درصد است و یک مزرعه 12 تنی برای اشتغال زایی یک نفر مناسب است(حدود سالی 180 میلیون تومان سود)
1-عنوان فعاليت:
|
پرورش ماهی قزلآلا
|
2-ظرفيت :
|
12تن در سال
|
3-مجري طرح:
|
...................
|
4-محل اجرا :
|
..............
|
5-اشتغال طرح :
|
1نفر
|
6-سرمايه ثابت طرح :
|
10777.32میلیون ریال معادل یک میلیارد و هفتاد و هفت میلیون و هفتصد و سی و دو هزارتومان
|
7-سرمايه در گردش :
|
1302.15میلیون ریال معادل یکصد و سی میلیون و دویست و پانزده هزارتومان
|
8-سرمايه گذاري کل طرح :
|
12079.47میلیون ریال معادل یک میلیارد و دویست و هفت میلیون و نهصد و چهل و هفت هزارتومان
|
9-ميزان زمين طرح :
|
1000متر مربع
|
10-ميزان زمين بنا :
|
شامل 275 متر استخر ها و 16 متر مسقف
|
11-ميزان تسهيلات موردنیاز :
|
9663.58میلیون ریال معادل نهصد و شصت و شش میلیون و سیصد و پنجاه و هشت هزارتومان
|
12-نوع تسهيلات :
|
وام 5 ساله
|
13-نقطه سربه سر :
|
44.35%
|
14-مدت برگشت سرمايه :
|
5سال
|
15-نرخ بازدهي سرمايهIRR :
|
23.95%
|
16-تورم :
|
40%
|
17-نرخ تنزیل :
|
20%
|
18-NPV
|
1211.61
|
19-فاز بهره برداری:
|
10 سال از سال 1402 الی 1412
|
فهرست
مقدمه :
اهداف طرح :
پرورش ماهيان سرد آبی :
كيفيت آب موردنیاز جهت پرورش ماهي قزلآلا :
خصوصيات تغذیهای در قزلآلاي رنگینکمان :
پروتئینها و اسيدهاي آمينه موردنیاز قزلآلا :
مواد معدني موردنیاز در قزلآلا :
انواع فرآوردهها و اشكال مختلف غذاي مصرفي :
امكانات موردنیاز اجراي طرح :
برنامه ريزي توليد :
خلاصه گزارش
مشخصات مجری و محل اجرای طرح
جدول درآمدهای طرح :
زمين
محوطه سازی
ساختمان سازي :
ماشين آلات و تجهيزات
وسايل حمل و نقل
تاسيسات عمومي و تجهيزات با مشخصات فني آنها
مواد اوليه :
آب ،برق ،سوخت مصرفي:
برآورد هزينه تعميرات ونگهداري:
برآورد حقوق و دستمزد نيروي انساني :
برآورد هزينه ثابت -هزينه هاي سرمايه اي :
-هزينه قبل از بهره برداري
برآورد سرمايه در گردش:
نحوه سرمايه گذاري و مشارکت با بانک
برآورد هزينه استهلاک پس از اجرا :
هزينه توليد ساليانه :
برآورد هزینه های جاری طرح با نرخ تورم 30 درصد سالانه طی مدت 10 سال
محاسبه نقطه سر به سر
سود و زيان ناويژه (سود)
سود ناویژه
سود ویژه
ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت هاي آن:
ارزش افزوده نا خالص
ارزش افزوده خالص
نسبت افزوده ناخالص به فروش
ارزش افزوده خالص
نسبت افزوده خالص به فروش
نسبت افزوده خالص به سرمايه گذاري کل
سرمايه ثابت سرانه
کل سرمايه گذاري سرانه
دوره برگشت سرمايه:
جدول باز پرداخت اقساط تسهيلات
نسبت افزوده صورت حساب سود و زیان طرح
جدول محاسبات تحليل هزينه های طرح
پلان طرح در صفحه آخر
- حجم فایل 2 مگابایت
- تعداد صفحات 43 صفحه
- نوع فایل ورد و pdf
- لینک دانلود بلافاصله پس از پرداخت فعال خواهد شد.
- ضمنا یک نسخه از فایل به ایملی که در صفحه خرید وارد کرده اید ارسال خواهد شد.
|