توسط سمیه ملکی
12-31-2023 2:40:25 PM
طرح توجیهی پرواربندی بره 100 راسی سال 97 - طرح توجیهی دامپروری سال 97
طرح توجیهی پرواربندی بره 100 راسی سال 97 - طرح توجیهی دامپروری سال 97
معرفی طرح
هدف از اجرای طرح توجیهی بره پرواری , را اندازی یک واحد پرورش بره پرواری به ظرفیت 100 راس می باشد , که طی یک دوره ( 3 ماهه) گوسفندان نگهداری و پروار می شوند تا به وزن مطلوب برسند که چیزی حدود وزن( 50 کیلوگرم) می باشد , بعد از این زمان به بازار عرضه می شوند.
اگر بخواهیم در زمینه کشاورزی یکی از بهترین مشاغل رو معرفی کنیم , پرورش بره پرواری را می توان جز بهترین مشاغل کشاورزی نام برد.
پرورش بره پرواری کاری پرسود است که اگر حتی طی دورهی پرورش اگر قیمت های مواد اولیه هم افزایش یابد و سودی نداشته باشد یا اینکه حداقل سود را برای دامپرور فراهم کند , ضرری هم به صورت آنچنان نخواهد داشت.
بنابراین پرورش بره پرواری را می توان جز کارهای دامپروری با ریسک کم معرفی کرد.
برای پرواربندی بره چند روش وجود دارد :
روش های پرواربندی گوسفند
• تهیه خوراک دام و کنسانتره به عنوان مکمل غذایی
• تهیه جو و یونجه برای دام
• بردن آنها به مراتع و چرا در زمان های مناسب
مناطقی از کشور وجوددارند که در فصل هایی از سال می توان حیوان را برای پرا و تغذیه به چراگاه و صحرا برد که در این روش هزینه های خوراک دام تا حد زیادی کاهش می یابد , ولی تنها ماه هایی از سال است که می توان این کار ار انجام دادو باید برای فصل های سردی که نمی توان گوسفندان را به چرا رد خوراک آنها از قبل تهیه کرد .
• نکته: دامداران عزیز باید حتما به این نکته توجه کنید که در دوره پروار حتما باید محل نگهداری از دام ها تمیز باشد و دام های بیمار را کنار دام های دیگر به هیچ عنوان نگهداری نکنید.
مزایای پرواربندی عبارتند از :
مهمترین مزایای پرواربندی به شرح ذیل است :
1- تولید گوشت : تولید گوشت و تامین نیاز داخلی به گوشت قرمز از مهمترین مزیت های پرواربندی است .
2- نرخ بازدهی خوب طرح: چون دوره پرواربندی حدودا 3 ماه است هزینه های که دامدار برای خرید و پروار کرده بعد از فروش دام ها سومایه اولیه + سود کار به او برگردانده می شود.
3- حفظ مراتع کشور
4- استفاده از محصولات و فرآورده های دامی مختلف
5- ایجاد اشتغال
6- مرغوبیت گوشت: گوشت دام های پروار دارای کیفیت بهتر از سایر دام هاست . هر قدر مقدار عضله در مجموع لاشه بیشتر باشد مرغوبیت گوشت بیشتر است و به همین دلیل دام هایی که چنین خصوصیتی را موجب می شوند برای نگهداری بهتر اند و انها دام های جوان هست اند.
سود پرواربندی بره
مهمترین اصل در هر شغلی بررسی میزان سود و درآمد طرح است , در پرورش بره پرواری اگر بخواهیم سود پرواربندی بره را مشخص کنیم به شرح زیر خواهد بود:
دوره پرورش بره پرواری معمولا بین یک دوره 3 ماهه یا همان 45 روزه است که در این دوره لازم است که بره ها که در ابتدا با وزن بین 25 تا 30 کیلوگرم خریداری شده اند نگهداری و تغذیه شوند تا به وزن 50 کیلوگرم برسند در این صورت دوره پروار به پایان میرسد .
هر بره در طول دوره پروار نیاز به خوراک روزانه دارد که در وزن های مختلف میزان این خوراک متفاوت است یعنی بره ای که شما در روز اول خریداری کردهاید به میزان خوراک کمتری نسبت به یک بره 40 کیلویی نیاز دارد , ولی بطور خلاصه حدود 300 تا 400 هزار تومان را باید برای هر بره در کل دوره پروار در سال 97 در نظر بگیرید , قیمت هر کیلوگوسفند زنده کیلویی 37 هزار تومان است .
اگر ما وزن 50 کیلو را در قیمت هر کیلو 37 هزار تومان ضرب کنیم 1850000 تومان میشود.
خلاصه مطلب بالا
قیمت هر بره : 1000000 تا 1200000 تومان
قیمت خوراک طی دوره پروار : 300 تا 400 هزار تومن
سایر هزینه ها : به ازای هر بره : 150 تا 200 هزار تومن
جمع کل هزینه ها : -
قیمت فروش بره : 37 هزار تومن
سود خالص از پرواربندی بره: -
البته ما حداکثر قیمت ها را در نظر گرفتیم باز هم با توجه به شرایط مختلف این سود می تواند تا حدودی تغییر کند.
آخرین ویرایش طرح مربوط به سال 1397 است.
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن
طرح بسیار کامل است و همه مطالبی که در بالا گفته شد در طرح با آپدیت سال 97 موجود است .
مقاله بسیار مفید که مطالعه آن را حتما به شما پیشنهاد میکنم
پیشنهاد ما به شما :
|