تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی زنبورداری 100 کندو ۱۴۰۰ | هزینه راه اندازی زنبورداری

معرفی طرح توجیهی زنبورداری ۱۴۰۰ :
هدف از تهیه این طرح  برآورد هزینه‌های نگهداری و پرورش 100 کندو زنبورعسل است , در این طرح زمین و ساخت و سازی در نظر گرفته نشده است ,مطالعات این طرح برای ایجاد مزرعه زنبورعسل بر اساس 100 کندو است  , این طرح مناسب گرفتن وام زنبورداری و همچنین گرفتن مجوز زنبورداری می‌باشد. محاسبت و برآورد هزینه‌ها بر اساس قیمت‌های سال 1400 انجام‌شده است.

طرح توجیهی زنبورداری ۱۴۰۰


مقدمه
بسیاری از مردم تمایل به راه‌اندازی یک کسب‌وکار کوچک و موفق دارند که بتوانند با سرمایه کم هم آن را ره اندازی کنند , زنبورداری ازجمله رشته‌های پرطرفداری درزمینهٔ کشاورزی است  که می‌توان با سرمایه کم  و مقیاس کوچک هم راه‌اندازی کرد و به‌مرور با گسترش کار سود و بازدهی آن را نیز افزایش داد .
ایده مزرعه زنبورداری,یکی از امیدوارکننده‌ترین پروژه‌های کوچک درزمینهٔ کشاورزی است که نیازهای اساسی اقتصادی و زیست‌محیطی آن تا حدودی در همه‌جا فراهم است . که عمدتاً وابسته به  زنبورعسل برای تولید عسل و موم است که محصولات مصرفی هستند که علاوه بر امکان فروش عسل و محصولات جانبی می‌تواند سود زیادی در بازارهای داخلی و حتی بین‌المللی داشته باشد.
ازاین‌رو با توجه به نیاز شدید به توسعه روستایی، این پروژه  می‌تواند یکی از پروژه‌هایی  باشد که با الزامات واقعیت محلی همسو بوده و به دنبال بهبود آن‌هاست. همچنین فایده زنبورعسل را در گرده‌افشانی گیاهان و محصولات کشاورزی هنگام جستجوی غذا را نمی‌توان نادیده گرفت.


زنبورداری
زنبورداری شاخه‌ای از کشاورزی است که پرورش زنبورهای عسل باهدف تولید عسل انجام می‌شود.
 زنبوردار از زنبورها مراقبت می‌کند، غذا و آب سالم در اختیار آن‌ها می‌گذارند  و از محل زندگی آن‌ها مراقبت می‌کند.
عسل، گرده، موم، ژل رویال و غیره محصولاتی هستند که در زنبورداری می‌توان به آن‌ها دست‌یافت . زنبورداری با توجه به تنوع گونه‌های زنبورعسل، آب‌وهوا و سطح توسعه اقتصادی متفاوت است.


نگهداری زنبورعسل
زنبورعسل نیاز به مراقبت خاصی ندارد، زیرا زنبورها  به‌تنهایی بسیاری از کارهای ضروری مانند آوردن غذا و آب، تمیز کردن، ترمیم شکاف‌های کندو، را خودشان انجام می‌دهند و تنها کاری که زنبوردار باید انجام دهد :

 

  • انتخاب محل مناسب برای قرار دادن کندوها، زیرا باید حداقل 30 متر از جاده‌ها و مکان‌هایی که سروصدا زیاد است فاصله داشته باشد .

 

  •  در اطراف محل، حصاری تعبیه شود تا زنبورها را در برابر آن محافظت کند.
  • حیوانات و مردم و همچنین برای محافظت از مردم در برابر زنبورها سایر مواردی که در محل کندوها باید در نظر گرفت.

 

  • قرار دادن کندو در نزدیکی درختان و درختچه‌هایی که منابع خوبی از شهد و گرده دارند. قرار دادن کندوها به سمت شرق یا جنوب و ایجاد بادگیر از سمت شمالی همچنین توصیه می‌شود آن را در نزدیکی درختان برگ‌ریز قرار دهید که نور خورشید در فصل زمستان از آن عبور کند و در هنگام ظهر برای آن‌ها سایه ایجاد کند.

 

  •  تابستان کندو را در ارتفاع حدود 46 سانتی‌متری از سطح زمین قرار دهید تا احتمال آسیب جوندگان به آن کاهش یابد.
  • تهیه منبع آب در نزدیکی کندو مانند استخر، حوضچه و غیره.
  • محافظت از کندو در برابر رطوبت که ممکن است باعث بیماری زنبورها شود، با قرار دادن آن در یک مسیر کمی کج شده برای جلوگیری از تجمع آب در داخل آن, با در نظر گرفتن تهویه آن، با باز کردن درب  کندوها

 

  • از کندوها در برابر آفات و بیماری‌ها محافظت کنید: آویزان کردن کندو با استفاده از سیم‌های محکم برای محافظت از زنبورها در برابر حشرات و کندوهای ضعیفی که نمی‌توان آن‌ها را به پایه محکم آویزان کرد.
  • بستن ورودی کندو با توری درشت برای جلوگیری از ورود موش و مارمولک و درعین‌حال  باید توری به نحوی باشد که مانع  حرکت و خروج زنبورها نشود.

 

  • برای کاهش انتقال بیماری‌های زنبورعسل بین آن‌ها از ردیف‌های طولانی و مستقیم در کندوها خودداری کنید.

 

  •  اطمینان حاصل کنید که پاهای نگهدارنده در قوطی‌های حاوی روغن‌موتور قرار می‌گیرند تا از رسیدن حشراتی مانند مورچه‌ها به آن‌ها جلوگیری شود.

طرح توجیهی زنبورداری ۱۴۰۰

ملکه زنبورعسل
ملکه زنبورعسل مهم‌ترین عضو یک زنبورداری است ، زیرا ملکه‌ای که از سلامتی خوبی برخوردار است می‌تواند به تعداد کافی تخم بگذارد، تعداد زنبورهای هر زنبورداری در طول تابستان افزایش می‌یابد.  تعداد زنبورهای کارگر ماده از تعداد زنبورهای نر بیشتر است, زیرا این زنبورهای کارگر هستند که وظایف لازم برای حفظ کندو سالم و پربار را انجام می‌دهند و ازجمله این وظایف است. هستند؛

  •  تولید موم موردنیاز برای ساخت شانه‌های عسل،
  •  جمع‌آوری بره موم از جوانه‌های درخت برای استفاده در بستن شکاف‌ها،
  •  تهویه و خنک کردن کندو در هنگام افزایش دمای تابستان،
  • تغذیه لاروها،
  •  محافظت از ورودی کندو و جمع‌آوری شهد و گرده.
  •  یک زنبورداری با توانایی تولید مقدار کافی عسل نیز مشخص می‌شود که بقای اعضای کندو را در طول زمستان تضمین می‌کند، زیرا شایع‌ترین دلیل مرگ زنبورها در زمستان گرسنگی است .

 

هزینه های راه‌اندازی زنبورداری کدام‌ اند؟
در هر کسب‌وکاری مهم‌ترین مسئله برای کارآفرین هزینه‌های راه‌اندازی کسب‌وکار است و بعدازآن میزان درآمد و سود آن کسب‌وکار است, در کار زنبورداری نیز برای زنبورداری مهم است که بداند کل هزینه راه‌اندازی زنبورداری چقدر است ؟
 نیازها  و هزینه‌های راه‌اندازی زنبورعسل عبارت‌اند از:هزینه‌های  خدمات، ماشین‌آلات، منابع انسانی و مالی، علاوه بر مواد اولیه.
هزینه راه‌اندازی زنبورداری شامل هزینه‌های آماده‌سازی مکان مناسب , هزینه‌های خرید کندوها , هزینه‌های مربوط به تهیه تجهیزات مثل لباس , روپوش , روبند و دستکش و هزینه‌های خوراک و نگهداری زنبورها در طول سال است .
که البته این هزینه‌ها با توجه به تعداد کندوها متغیر است و هرچقدر تعداد کندوها بیشتر باشد هزینه‌های راه‌اندازی و نگهداری نیز به‌مراتب بیشتر می‌شود.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید تغذیه کلنی‌ها است. وقتی کلنی را راه‌اندازی می‌کنید و سال کاملاً آفتابی نیست یا فصل تهیه شهد به دلایلی قطع‌شده است، مطمئن شوید که عسل کافی در کندو باقی می‌گذارید. در زمستان، حتماً به زنبورها غذا دهید، حتی اگر احساس کنید که این کار اضافی است.

تجهیزات لازم برای زنبورداری

 


میزان برداشت عسل از هر کندو
به‌طور متوسط، یک کندوی زنبورعسل باید سالانه بین 15 تا 30 کیلو عسل تولید کند، اگرچه ممکن است در سال اول  برداشت زیادی نتوانید داشته باشید ,  زیرا زنبورها باید به‌اندازه کافی ذخیره کنند تا آن را در زمستان بگذرانند. بنابراین در سال اول کسب‌وکار، زنبورها ممکن است فقط بتوانند عسل کافی برای خود بسازند.


نکات مهم برای موفقیت پروژه زنبورداری
برای ورود به زنبورداری باید آمادگی لازم را برای ارزیابی سلامت کلنی خود داشته باشید و اقدامات مناسبی را برای مقابله با هرگونه اثرات منفی انجام دهید. این نیاز به سطح معینی از دانش، تجربه زیاد و بررسی و کسب تجربه در این زمینه دارد.
فرآیند تولید عسل
فرآیند تولید از ابتدای بهار در زنبورستان ها آغاز می‌شود و عسل حدود 2 بار در سال برداشت می‌شود، اما این امکان‌سنجی بر اساس دو برداشت با در نظر گرفتن بروز هرگونه شرایط اضطراری انجام می‌شود.

طرح توجیهی زنبورداری ۱۴۰۰

فهرست مطالب موجود در طرح طرح توجیهی زنبورداری pdf+ doc نگارش سال 1400 :

برآورد هزینه خرید و لیست تجهیزات زنبورداری
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل

برآورد تجهیزات لازم
برآورد آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی

برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل
 برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن

 

خلاصه گزارش:

1-عنوان فعاليت:

پرورش و نگهداری زنبور عسل 100 کلنی

2-ظرفيت :

100 کلنی

3-مجري طرح:

-

4-محل اجرا :

-

5-اشتغال طرح :

2نفر

6-سرمايه ثابت طرح :

2895.75میلیون ریال معادل دویست و هشتاد و نه میلیون و پانصد و هفتاد و پنج هزارتومان

7-سرمايه در گردش :

524.73میلیون ریال معادل پنجاه و دو میلیون و چهارصد و هفتاد و سه هزارتومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

3420.48میلیون ریال معادل سیصد و چهل و دو میلیون و چهل و هشت هزارتومان

9-ميزان زمين طرح :

متر مربع

10-ميزان زمين بنا :

متر مربع

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

2736.39میلیون ریال معادل دویست و هفتاد و سه میلیون و ششصد و سی و نه هزارتومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

70.26%

14-مدت برگشت سرمايه :

4سا

15-نرخ بازدهي سرمايه :

25.04%

16-تورم :

30%

16-نرخ تنزیل :

%22

 

 طرح بسیار کامل است و همه مطالبی که در بالا گفته شد در طرح موجود است.
طرح  شامل 33 صفحه فایل ورد و پی دی اف و آپدیت سال 1400  است.

 

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   50000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران