توسط سمیه ملکی
7-12-2022 3:35:59 PM
طرح توجیهی پرورش شترمرغ آپدیت بهار 1401
نمونه طرح توجیهی پرورش شترمرغ نگارش سال 1401
هدف از اجرای طرح توجیهی پرورش شترمرغ احداث یک مزرعه پرورش شترمرغ به ظرفیت 400 قطعه است . در این طرح شترمرغ مولد در نظر گرفته نشده است , بلکه جوجه شترمرغها در سنین پایین خریداری میشوند و در دوره مناسب پرورش داده میشوند .
طرح توجیهی پرورش شترمرغ 400 قطعهای توسط کارشناسان شرکت الماس طرح البرز تهیهشده است و همه اطلاعات و موارد لازم جهت راهاندازی یک مزرعه شترمرغ طبق قیمتهای سال 1401 در طرح آورده شده است. در این طرح قسمتهای مختلف یک مزرعه شترمرغ ازجمله انبارها , گردشگاه , قسمت سایهبانها و سایر بخشهای دیگر بهطور دقیق محاسبهشدهاند.
محصولاتی که در این طرح در نظر گرفتهشده است شامل موارد زیر است :
- گوشت شترمرغ
- چرم
- چربی شترمرغ
- پر معمولی
- شاهپر
آموزش پرورش شترمرغ pdf
30 صفحه فایل pdf
امروزه اهمیت پرورش شتر بهمنظور تأمین گوشت و پروتئین بسیار مورد اهمیت است و در بین کارهای دامپروری ازجمله کارهای زودبازده و پرسود محسوب میشود.
شترمرغ یکی از بزرگترین پرندگان پرورشی است که بهمنظور تأمین گوشت و سایر محصولات وابسته پرورش داده میشود.
پرورش شترمرغ با اهداف دستیابی به پر، چرم، روغن شترمرغ و علیالخصوص گوشت شترمرغ انجام میشود. گوشت شترمرغ دارای کلسترول پایین و سرشار از سدیم و کالری است، به همین خاطر جز بهترین گوشتها محسوب میشود، مصرف مداوم گوشت شترمرغ بیماریهای رماتیسم را درمان میکند. گوشت شترمرغ نسبت به گوشت گاو از قیمت بالاتری برخوردار است.
الزامات ضروری برای ساخت مزرعه شترمرغ:
محلی که قصد راهاندازی مزرعه شترمرغ رادارید لازم است که آب کافی داشته باشد، فضای مناسب جهت ساخت انبارها برای نگهداری تغذیه شترمرغها مثل یونجه فراهم باشد، ازلحاظ بهداشتی سالم باشد.
همچنین باید بررسی شود که آن منطقه ازنظر بیماریهای دام و طیور مشکلی نداشته باشد.
باید به این نکته توجه کنید که قبل از ورود شترمرغها کارهای ساختوساز تمامشده باشد و مزرعه برای ورود شترمرغها آماده باشد. انجام کارهای ساختوساز در حضور شترمرغها باعث ایجاد حس استرس در پرنده میشود و بر روی کیفیت تولید اثر میگذارد.
نکات مهم در ساخت مزرعه شترمرغ:
1- مزرعه باید دور از مرغ داری باشد.
2- باید مزرعه حتماً دور از سروصدا باشد.
3- باید در حوزههای بیابانی یا در مناطق تازه بازیافت شده باشد و خاک باید شنی باشد و دارای شن و ماسه خوب باشد.
4- مکان نگهداری جوجهها از پرندگان بزرگتر جدا باشد.
5- مزرعه باید دارای انبار مناسب برای ذخیره خوراک و حفظ خوراک از فساد و آلودگی باشد.
6- ساخت مکانی مسقف با استانداردهای لازم برای محافظت از شترمرغها در برابر باد و باران ضروری است، همچنین بهمنظور تسهیل در ورود و خروج شترمرغها ارتفاع سقف نباید کمتر از 3 متر باشد.
در خرید شترمرغ به چه نکاتی باید توجه شود؟
برای شروع بکار شما به چند روش میتوانید اقدام به خرید شترمرغ کنید.
1- روش اول: خریداری تخم شترمرغ:
اینکه شما ابتدا تخم شترمرغ را خریداری کنید، بعد از جمعآوری لازم ست که تخمها در یک انبار تمیز و با دمای هوای مناسب نگهداری شوند، در طول مدتزمانی که تخمها در انبار نگهداری میشوند لازم است که تخمها در طول روز 4 بار چرخانده شوند. حتماً تخمهای شکسته را از سایر تخمها جدا کنید تا از بروز آلودگی به سایر تخمها جلوگیری شود. در مدت یک هفته باید کار جمعآوری تخم شترمرغ انجام شود و بعدازاین مدت به دستگاه جوجهکشی منتقل شوند، بعدازاین زمان تخمهایی که نطفه ندارند از دستگاه خارج میشوند.
طول دوره جوجهکشی 42 روز است، از ابتدای ورود تخمها به دستگاه تا روز 38 ام عمل چرخش تخمها باید انجام شود و بعدازآن این کار متوقف میشود.
بعد از روز 38 ام تخمها به هچر منتقل میشوند و تا زمان خروج از تخم در آنجا نگهداری میشوند. بعدازاینکه جوجهها از تخم خارج شدند باید مراقبتهای اولیه حتماً در ورد آنها رعایت شود و تا خشک شدن کامل آنها حدود 12 ساعت بعد از تولد در هچر نگهداری شوند تا بهطور کامل خشک شوند و سپس به سالن اصلی منتقل شوند.
این روش تا زمانی که به نتیجه برسد حدود 2 سال زمان میبرد.
برای اطلاع از قیمت دستگاه جوجه کشی شترمرغ به اینجا مراجعه کنید.
2- روش دوم :خرید جوجه یکروزه:
در این روش دیگر تخم شترمرغی خریداری نمیشود در عوض جوجه شترمرغهای یکروزه خریداری میشوند و تا روزی که به مرحله مولد برسند نگهداری میشوند، البته خرید جوجههای سهماهه نیز بسیار رواج دارد، خرید جوجههای سهماهه گرچه هزینه بیشتری دارد اما مزیت مهمی که دارد این است که میزان مرگومیر در بین جوجههای سهماهه خیلی کمتر از جوجههای یکروزه است. حدود 75% جوجههای یکروزه به جوجه تبدیل میشوند , و بعد از تولد تا سن سهماهگی بیشتر میزان مرگ میر در بین جوجهها وجود دارد , بعد از سن 3 ماهگی میزان مرگومیر کاهش مییابد.
کف سالن نگهداری باید از کاه یا خاکاره خالص و خشک و پوشانده شود.
3- روش سوم: خرید شترمرغهای یکساله
این کار نیاز به سرمایه زیادی دارد، ولی مزیت آن این است که شما میتوانید از بین شترمرغهایی که در سن بلوغ هستند بهترینهایشان را انتخاب کنید.
4- روش چهارم:خرید شترمرغ مولد
خرید مولدهای اصلاحشده روش دیگر است که شما میتوانید برای راهاندازی مزرعه شترمرغ خود اقدام به خرید شترمرغ کنید، دقت داشته باشید که اگر بخواهید که بلافاصله بعد از به اتمام رساندن ساختوساز کار پرورش خود را شروع کنید بهترین کار خرید مولدهای اصلاحشده است زیرا بلافاصله شماره به سوددهی میرسانند ولی در مقابل لازم است که هزینه بسیار زیادی را برای خرید این شترمرغها صرف کنید.
نکات مهم در خرید شترمرغ:
1- در موقع خرید به جنسیت پرنده بسیار دقت کنید چون در سن پایین تشخیص جنسیت بسیار دشوار است.
2- بدن شترمرغ را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که خونریزی، کبودی، شکستگیهای استخوانی یا آسیبدیدگی در پشت پرنده وجود نداشته باشد.
3- شترمرغی که قصد خرید آن رادارید به مدفوع آن دقت کنید که مدفوع آن به شکل اسهال و یا مخاط شکل نباشد؛ و پرنده هنگام خروج مدفوع حالت طبیعی داشته باشد و احساس رنج نکند.
نسبت تغذیه به وزن شترمرغها
1. نسبت مواد جامد به رژیم غذایی متمرکز 10: 90 برای جوجه یکماهه
2. نسبت مواد جامد به رژیم غذایی متمرکز 20: 80 برای جوجه 2-3 ماه
3. نسبت مواد جامد به رژیم فشرده 25: 75 برای پرندگان 6 تا 6 ماهه
4. نسبت مواد جامد به رژیم فشرده 40: 60 برای پرندگان 7 تا 14 ماهه
5. نسبت مواد جامد به برنج متمرکز 40: 60 تا 60: 40 برای بقیه گله
محصولات حاصل از پرورش شترمرغ:
1- گوشت شترمرغ
2- پوست شترمرغ
3- پر شترمرغ
4- سایر محصولات شترمرغ:
الف) روغن شترمرغ
ب) تخم شترمرغ
مصاحبه با پرورش دهنده موفق در زمینه پرورش شترمرغ
|