تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

ایده پرورش حلزون | طرح توجیهی پرورش حلزون

طرح پرورش حلزون

حلزون گرچه ازنظر کشاورزی یک آفت به‌حساب می‌آید اما دارای فواید گسترده‌ای در حوزه پزشکی، غذایی و آرایشی و بهداشتی است که در ادامه می‌خواهیم به مبحث این جاندار در قالب طرح پرورش حلزون بپردازیم:


 
 

ویدیو از مرزعه پرورش حلزون

آشنایی با خصوصیات و ویژگی‌های حلزون:

از بعد جانورشناسی حلزون متعلق به خانواده نرم‌تنان و رده شکم پایان است؛ که تاکنون بیش از چندین هزار گونه از این جاندار شناسایی‌شده است. حلزون‌ها ازنظر محیط زیستی که در آن زندگی می‌کنند به دودسته خاکزی و یا آبزی تقسیم می‌شوند. حلزون‌های آبزی به‌صورت دوزیست هستند و قادرند که در محیط‌های آبی و هم در محیط‌های خشک و مرطوب زندگی کنند. البته حلزون‌های خاکزی را هم می‌توان به‌طور گسترده در اطراف رودخانه‌ها مشاهده نمود. این حلزون‌ها برای تنفس از شش کمک می‌گیرند به همین دلیل قادر هستند در محیط خارج از آب زندگی نمایند.
حلزون‌هایی که در محیط‌های آبی یافت می‌شوند قادرند در آب‌های شور و یا شیرین زندگی کنند. حلزون‌هایی که در آب‌های شور زندگی می‌کنند در مقایسه با حلزون‌های ساکن آب شیرین دارای پوسته‌ای خوش‌رنگ و ضخیم‌تر هستند.
حلزون‌ها ازنظر تحمل دمایی دارای تنوع می‌باشند برخی از گونه‌های این جاندار می‌توانند در مناطق گرم و حاره‌ای و گروهی هم در مناطق سرد و کوهستانی زندگی کنند.
  پرورش حلزون

    ازنظر مورفولوژی حلزون دارای یکسر و دوشاخک است که چشم‌ها بر روی آن قرارگرفته. حلزون‌ها دارای یک پای بزرگ شکمی هستند که با آن عمل خزیدن بر روی زمین را انجام می‌دهند و برای اینکه بتوانند به‌راحتی بر روی سطح زمین راه بروند ماده‌ای لزج و چسبناک از خود ترشح می‌کنند تا بدن آن‌ها دچار خشکی نشود.
     از ویژگی‌های بارز ریخت‌شناسی حلزون‌ها وجود یک توده گنبدی بر قسمت پشتی آن‌هاست که پوسته یا صدف حلزون نامیده می‌شود و بیشتر اندام‌های داخلی این جاندار در آن قرارگرفته‌اند. البته گونه‌هایی از حلزون وجود دارد که صدف در آن‌ها کوچک و یا کاملاً تحلیل رفته است به این نوع از حلزون‌ها لیسک (slug) گفته می‌شود.

    پوسته یا صدف حلزون از بارزترین مشخصه‌های حلزون است که نقش مهمی در شناسایی این جاندار ازنظر سن و گونه دارد؛ و در سه شکل دیسی شکل، پهن و بلند دیده می‌شود. این پوسته جهت محافظت حیوان از بدن خود می‌تواند در آن مخفی شود.

    حلزون برای خرد کردن غذا از زبان خود استفاده می‌کند از ویژگی‌های زبان حلزون وجود صدها دندان بسیار ریز میکروسکوپی بر روی سطح آن است که همانند یک سوهان عمل کرده و غذا را خرد می‌کند.
    تنوع رنگ در حلزون بسیار گسترده است اما غالباً رنگ بدن در آن‌ها به‌صورت قهوه‌ای، زرد و سیاه است.
    در طبیعت حلزون‌ها توسط جانورانی همانند سوسک، قورباغه، ماهی، غاز و یا اردک شکار می‌شوند.

 
مزرعه پرورش حلزون

طبقه‌بندی انواع حلزون با توجه به محیط زندگی:

الف- مهم‌ترین حلزون‌های آبزی:
مهم‌ترین این حلزون‌ها که ساکن آب‌های شیرین هستند شامل:

    حلزون سیب
    حلزون خاردار
    حلزون زیتونی
    حلزون مالزیایی
    حلزون توت‌فرنگی
    حلزون رامشون
    حلزون کیلر
    حلزون عاج
    و...

حلزون‌های آب‌شور:

    حلزون Cerithidea
    حلزون Pirenella

ب- مهم‌ترین حلزون‌های خاکزی:
حلزون Helicella

تولیدمثل حلزون:
حلزون‌ها ازنظر تولیدمثلی به دو صورت هرمافرودیت و غیر هرمافرودیت هستند. هرمافرودیت یعنی اینکه حلزون ازنظر نر و ماده بودن یکی است (هر دو اندام تناسلی نر و ماده را دارد) و قادر به تولید اسپرم و تخمک به‌طور هم‌زمان است مانند اکثر گونه‌های حلزون ساکن آب‌های شیرین؛ اما حلزون‌ها به شیوه غیر هرمافرودیت نیز می‌توانند جفت‌گیری کنند.
حلزون‌ها تخم‌گذار هستند و قادرند که تخم‌های خود را به‌صورت توده‌ای بر روی سطوح سنگ کف دریا، گیاه، چوب و... بگذارند. این تخم‌ها توسط یک ماده ژلاتینی احاطه‌شده‌اند و به‌راحتی می‌توانند بر روی سطوح بچسبند.
فصل جفت‌گیری در حلزون‌ها اواخر بهار تا اوایل تابستان است این جانداران می‌توانند سالی چندین بار تخم‌ریزی کنند. برای تکثیر حلزون می‌توان به ازای دو ماده، از یک نر استفاده نمود. در هنگام جفت‌گیری بایستی شرایط محیطی مناسب و تغذیه کافی را برای آن‌ها فراهم نمود. حلزون‌های ماده هر توده‌ی تخم را که متشکل از 100 تا 1000 تخم است را ظرف چند ساعت می‌گذارند. این تخم‌ها طی یک تا سه هفته تبدیل به نوزاد حلزون یا لارو می‌شوند.

تغذیه حلزون:

اکثر گونه‌های حلزون جاندارانی گیاه‌خوار هستند؛ و بیشتر در زیستگاه‌هایی یافت می‌شوند که میزان رشد گیاه و جلبک در آن فراوان است. ولی گونه‌های بزرگ‌تری هم وجود دارد که برای تغذیه خود به همه‌چیزخواری و یا ندرتاً به گوشت‌خواری روی می‌آورند و از بقایای میگو و ماهی‌های مرده تغذیه می‌نمایند. حلزون‌های گیاه‌خوار می‌توانند از برگ، ساقه و گل‌ها تغذیه کنند. در حلزون‌های پرورشی هم برای تغذیه آن‌ها می‌توان از انواع سبزیجات به‌خصوص کاهو استفاده نمود. همچنین در هنگام پرورش و نگهداری این موجودات می‌توان مواد کلسیم‌دار را برای رشد و حفاظت از پوسته در رژیم غذایی آن‌ها گنجاند.
 
تغذیه حلزون

 

شرایط محیط پرورش حلزون:

حلزون‌ها جاندارانی بسیار حساس هستند آن‌ها به کوچک‌ترین تغییرات دمایی و یا اسیدی محیط خود واکنش نشان می‌دهند. بهترین دما برای پرورش حلزون دمایی بین 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد با میزان رطوبت 80 تا 90 درصد است؛ و بهترین میزان PH آب، اسیدیته خنثی است.


نحوه پرورش و نگهداری حلزون:

حلزون را می‌توان به دو صورت پرورش خانگی و یا پرورش در محیط صنعتی نگهداری نمود. با استفاده از امکانات محدود می‌توان از پرورش حلزون در محیط خانگی بهره برد اما برای پرورش و نگهداری در کارگاه‌های صنعتی مستلزم بالا بردن امکانات و تجهیزات موردنیاز و استفاده از اطلاعات و تجربیات دیگران است.
برای پرورش حلزون در محیط خانگی می‌توان از آکواریوم استفاده نمود. ازآنجایی‌که اکثر حلزون‌ها در شب فعالیت می‌کنند و در طول روز هم به مناطق تاریک آکواریوم می‌روند بنابراین باید محیطی نسبتاً تاریک و دنج را برای قرار دادن آکواریوم انتخاب کرد. در روش‌های صنعتی و پرورش به‌صورت گسترده، علاوه بر آکواریوم می‌توان از مخزن‌های پلاستیکی استفاده نمود.

در ارتباط با نحوه نگهداری حلزون در آکواریوم یا مخزن بایستی نکاتی را رعایت نمود ازجمله؛

    برای جلوگیری از فرار و بیرون آمدن حلزون از آکواریوم، بایستی ارتفاع آب را زیاد در نظر گرفت و از درپوش محکم استفاده نمود.

    استفاده از تهویه مناسب.
    تعویض نمودن آب آکواریوم یا مخزن به‌صورت هفتگی.
    ضدعفونی کردن آب به‌صورت ماهانه.

   و...

مهم‌ترین تجهیزاتی که برای نگهداری و پرورش حلزون مورداستفاده قرار می‌گیرد شامل موارد زیر است:

   دماسنج.
    رطوبت‌سنج.
    دستگاه اندازه‌گیری سایز حلزون.
    مسواک جهت تمیز نمودن پوسته حلزون.
    اسفنج برای پاک کردن آکواریوم و مخزن آب.

کلیپ آموزش رایگان پرورش حلزون

 

 

  پرورش حلزون

 

مهم‌ترین اهداف پرورشی حلزون:

ازنظر اقتصادی حلزون‌ها حائز اهمیت هستند و برای اهداف مختلفی همانند موارد زیر پرورش داده می‌شوند:

1- اهداف خوراکی: گروهی از حلزون‌ها خوراکی هستند که گوشت و تخم آن‌ها به‌عنوان یکی از گران‌قیمت‌ترین و لذیذترین وعده‌های غذایی در دنیا، موردعلاقه بسیاری از افراد است. یکی از مهم‌ترین گونه‌هایی که جهت مصارف خوراکی مورداستفاده قرار می‌گیرد حلزون اسکارگو است و خوراکی هم که از این جاندار تهیه می‌گردد به همین نام شهرت دارد. با توجه به این‌که خوراک اسکارگو در کشورهای شرق آسیا و اروپایی نظیر فرانسه و انگلستان تقاضای زیادی دارد، بسیاری از این کشورها توانسته‌اند با راه‌اندازی مزارع پرورشی و توسعه مراکز آموزش پرورش حلزون اسکارگو به این نیاز جامعه خود پاسخگو باشند.
انواع حلزون پرورشی

2- اهداف آرایشی و بهداشتی: از ماده ژلاتینی و لزج مترشحه از حلزون برای ساخت انواع کرم‌های آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. این ماده ژلاتینی به دلیل غنی بودن از هیارونیک اسید، کلاژن و آنتی اکسید آن‌ها دارای خاصیت جوان‌کنندگی و شادابی پوست است و سال‌هاست که در بسیاری از کلینیک‌های زیبایی به‌طور گسترده مورداستفاده قرار می‌گیرد.
همچنین از حلزون زنده برای درمان التهاب پوستی، شفافیت و درخشندگی پوست، رفع تیرگی و لکه‌های پوستی، جلوگیری از چین‌وچروک پوست و... استفاده می‌گردد که این درمان تحت عنوان حلزون تراپی شناخته‌شده است.
حلزون تراپی

3- اهداف پزشکی: گوشت حلزون به دلیل بالا بودن میزان پروتئین، اسیدهای چرب ضروری (امگا 6 و 3)، مواد معدنی (آهن، فسفر و سلنیوم) و ویتامین‌ها (به‌خصوص ویتامین E، کولین و ویتامین‌های گروه B) برای درمان بسیاری از بیماری‌ها ازجمله بیماری‌های قلبی، عصبی، سردرد، انواع سرطان، بیماری‌های پوستی، کاهش دردهای قاعدگی و... مورداستفاده قرار می‌گیرد.

4- اهداف زینتی: گروهی از حلزون‌ها به دلیل دارا بودن پوسته و صدف زیبا به رنگ‌های گوناگون، به‌منظور تهیه کلکسیون‌های گران‌قیمت پرورش داده می‌شوند.


توجیه اقتصادی پرورش حلزون:

حلزون به دلیل مزایایی ازجمله مقاومت در برابر بیماری‌ها و نیاز به تجهیزات و امکانات محدود برای نگهداری، سبب شده که پرورش‌دهنده از پایین بودن هزینه پرورش حلزون در جهت اهداف اقتصادی و درآمدزایی بالا بهره ببرد. بدین ترتیب طرح پرورش حلزون از منظر پرورش محدود و یا پرورش در سطح وسیع و صنعتی کاملاً از جنبه‌ی اقتصادی مطلوبی برخوردار است.
 
مزرعه پرورش حلزون


کلام پایانی:

بالا بودن درآمد پرورش حلزون به دلیل تقاضای گسترده‌ی بازار هدف این جاندار در حوزه پزشکی، زیبایی و خوراکی در داخل و یا خارج از کشور سبب گردیده روزبه‌روز به مشتاقان این صنعت افزوده شود.

در کشور ما چند سالی است که از حلزون برای مصارف پزشکی و زیبایی در کلینیک‌ها استفاده می‌گردد که در حال حاضر بیشتر حلزون موردنیاز از خارج تهیه می‌شود که با راه‌اندازی مزرعه پرورش حلزون در سراسر کشور می‌توان این نیاز را برطرف کرد و مازاد آن را به کشورهایی همانند انگلستان که از جنبه‌ی خوراکی مصرف بالایی دارند صادر نمود. این کار علاوه بر رونق کسب‌وکار و ارزآوری می‌تواند زمینه اشتغال افراد زیادی را نیز فراهم نماید.
 

آیا واقعا پرورش حلزون سود آور است؟

آموزش راه اندازی مزرعه پرورش حلزون

 
 

طرح توجیهی پرورش حلزون آچاتینا در 50 متر فضا با 50 عدد مولد

خلاصه گزارش

1-عنوان فعاليت:

طرح توجیهی پرورش حلزون آچاتینا در 50 متر فضا با 50 عدد مولد

2-ظرفيت :

-

3-مجري طرح:

-

4-محل اجرا :

..............

5-اشتغال طرح :

2نفر

6-سرمايه ثابت طرح :

2231.06میلیون ریال معادل دویست و بیست و سه میلیون و یکصد و شش هزارتومان

7-سرمايه در گردش :

422.15میلیون ریال معادل چهل و دو میلیون و دویست و پانزده هزارتومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

2653.21میلیون ریال معادل دویست و شصت و پنج میلیون و سیصد و بیست و یک هزارتومان

9-ميزان زمين طرح :

50مترمربع

10-ميزان زمين بنا :

50 مترمربع

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

2122.57میلیون ریال معادل دویست و دوازده میلیون و دویست و پنجاه و هفت هزارتومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

67.77%

14-مدت برگشت سرمايه :

3سال

15-نرخ بازدهي سرمايه :

35%

16-تورم :

40 %

17-نرخ تنزیل :

25%

 
  • توضیحات طرح توجیهی پرورش حلزون
  • حجم فایل 1.13 مگابایت
  • تعداد صفحات 25 صفحه
  • نوع فایل ورد و pdf
  • پلان چیدمان قفسه ها در 50 مترمربع
  • لینک دانلود بلافاصله پس از پرداخت فعال خواهد شد.
  • ضمنا یک نسخه از فایل به ایملی که در صفحه خرید وارد کرده اید ارسال خواهد شد.

این مقاله صرفا برای اطلاعات عمومی می باشد و سایت ما هیچ فعالیتی در زمینه پرورش حلزون ندارد.

 

فروش حلزون با قیمت عمده

فروش حلزون با قیمت عمده

     
 
طرح توجیهی پرورش حلزون سال 1401 (PDF+WORD)  

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   89000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط