توسط سمیه ملکی
8-23-2023 4:36:42 PM
طرح توجیهی زعفران گلخانه ای | برآورد درآمد گلخانه زعفران بدون خاک در سال 1400
معرفی طرح توجیهی زعفران گلخانه ای نگارش سال 1400 :
هدف از تهیه طرح توجیهی کشت زعفران به روش هواکشت (ایروپونیک) برآورد هزینه های پرورش زعفران گلخانه ای در سال 1400 است , سعی شده است در این طرح بخش مالی طرح صفر تا صد کاشت زعفران گلخانه ای به روش هیدروپونیک مورد بررسی قرار بگیرد , موارد مهمی که در این طرح مورد ارزیابی قرار گرفته اند شامل : قیمت زعفران گلخانه ای , درآمد گلخانه زعفران , برآورد میزان برداشت زعفران در گلخانه , برآورد کل سرمایه گذاری طرح و محاسبه سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای اجرای طرح , محاسبه نرخ بازدهی و نقطه سر به سر و موارد مهم دیگری که برای سرمایه گذاران و علاقه مندان به پرورش زعفران گلخانه ای بسیار مفید خواهد بود و می تواند راهنمای قابل اعتمادی برای مطالعه قبل از شروع کار باشد.این طرح برای گرفتن وام گلخانه زعفران و همچنین مجوز احداث گلخانه زعفران نیز قابل استفاده است. اطلاعات طرح به صورت دو فایل pdf و word قابل دانلود می باشد.
اگر شما هم به کشت گلخانه ای زعفران بدون خاک علاقه مند هستید حتما سوالاتی دارید که مایلید قبل از ورود به کار جواب آنها را بدانید سوالاتی که پاسخ آنها می تواند بسیار مفید باشد و باعث تصمیم گیری درست بشود سوالاتی همچون:
زعفران گلخانه ای در سال چند بار گل میدهد؟
آیا کشت زعفران گلخانه ای به صرفه است؟
میزان برداشت زعفران در گلخانه چقدر است؟
درامد کاشت زعفران در منزل بدون خاک چقدر است ؟
و اینکه آیا در منزل می توان زعفران پرورش داد و چگونه در خانه زعفران پرورش دهیم؟
هزینه کاشت زعفران در خانه چقدر است؟
البته ناگفته نماند که در این طرح هدف ما برآورد هزینه ها و میزان درآمد کشت زعفران در گلخانه است ولی با مطالعه این طرح می توانید با هزینه هایی که راه اندازی گلخانه دارد آشنا شوید و آن را در ابعاد کوچکتر و خانگی و به صورت کاشت زعفران در منزل راه اندازی کنید.
مقدمه:
زعفران به طور سنتی در خاک به عنوان یک محصول نیمه چندساله کشت می شود ، اگرچه امروزه امکان تولید محصول دربسیاری از کشورها بخصوص ایران به دلیل عوامل زراعی و اقتصادی - اقتصادی محدود شده است. بر این اساس ، از طریق استفاده از فن آوری های کشت بدون خاک ، علاقه به کشت گلخانه ای زعفران بدون خاک و محیط های قابل کنترل افزایش یافته است.
معرفی زعفران
زعفران گیاهی گلدار پاییزه است که به طور سنتی در خاک به عنوان یک محصول نیمه چند ساله کشت می شود و به دلیل کلاله های قرمز خود در سراسر جهان مشهور است ، که نشان دهنده گرانترین ادویه در جهان است .
زعفران خوش طعم ترین ادویه جهان و گران ترین مواد غذایی است که رنگ و بویی خاص به غذاها و نوشیدنی ها می بخشید , کاربردهای فراوان و طیف مصرف گشترده ای دارد و در بسیاری از صنعت های خوراکی و غذایی و حتی دارویی و بهداشتی استفاده می شود.
پرورش زعفران هم سخت و هم زمانبر است. زعفران یک گیاه سه تایی است و گل های بنفشه آن قادر به تولید بذر نیستند در نتیجه ، زعفران ، به خودی خود ، نابارور است ، به این معنی که تکثیر از طریق بنه یا پیازهای والد انجام می شود.
زعفران به عنوان ادویه ، عطر و ماده رنگ کننده استفاده می شود و همچنین دارای کاربردهای دارویی و بهداشتی فراوان است. هر ساله 300 تن زعفران در سراسر جهان کشت می شود که بیش از نیمی از آن در ایران تولید می شود.
علاقه به کشت آن به دلیل اثرات مفید آن بر سلامتی ، از جمله خواص آنتی اکسیدانی ، ضد سرطانی ، ضد التهابی و ضد افسردگی در حال افزایش است .
کشور های مختلف در تولید زعفران
زعفران عمدتا در ایران کشت می شود ، با بیش از 90 درصد تولید جهانی و پس از آن در هند ، اسپانیا ، مراکش ، یونان و ایتالیا انجام می شود. در طی دهه های اخیر ، برخی از کشورهای تولید کننده سنتی ، مانند اسپانیا ، ایتالیا یا یونان ، با وجود تولید منطقه ای که مدیترانه در جهان به عنوان تولید کننده زعفران با کیفیت شناخته می شود ، با کاهش تولید زعفران روبرو هستند.
زعفران در ایران
ایران یکی از بزرگترین تولید کنندهها و صادر کنندههای زعفران است , که بخش بزرگی از زعفران مورد نیاز منطقه و حتی کشورهای دیگر را تامین می کند.کیفیت مطلوبی زعفران ایران شناخته شده است , و از نظر قیمتی رااری قیمت بالایی برای فروش و ارزآوری برای کشور است.
ارزش افزوده و سود تجارت جهانی بالای زعفران موجب شده است که بسیاری از کشورهای پیشرفته و صنعتی که به شدت درصدد افزایش قدرت اقتصادی و صادرات خود هستند ( بخصوص چین )به دنبال تولید این محصول در کشورهای خود باشند.
یکی از این کشورها، چین است که در نیازسنجی جوامع و ملل مختلف برای تولید محصولات صادراتی دارای تقاضای بالا، به خوبی برنامهریزی میکند و بیشک محصول ارزشمندی مانند زعفران چیزی نیست که از این قاعده مستثنی بماند.امروزه در تولید برخی از محصولات کشاورزی، استفاده از روشهای صنعتی و مدرن از قبیل سیستمهای گلخانهای و سیستمهای آبکشت (هیدروپونیک) و هواکشت، افزایش قابل توجهی یافته است.
مزایای زعفران گلخانه ای ایروپونیک :
مزایای زعفران گلخانه ای به شرح زیر است: با توجه به اینکه کشت گلخانه ای به روش هیدروپونیک یک طرح جدید است ، بنابراین متقاضیان زیادی در ایران و کشورهای دیگر دارد. چین یکی از کشورهایی است که به دنبال کشت با ارزش گلخانه ای است.
کشت زعفران به صورت سنتی نیازمند سطح زیر کشت بسیار زیادی است. اما زعفران ارگانیک و کشت گلخانه ای زعفران از مزایای زیادی برخوردار است و یکی از مزایای مهم کشت گلخانه ای و هیدروپونیک زعفران استفاده حداکثری از فضا و سطح زیر کشت محصول به دلیل طبقه بندی و تراکم کشت بالا است که استفاده از کشت هیدروپونیک این امکان را فراهم می کند.
مثلاً اگر 3000 متر مربع مساحت گلخانه ای داشته باشید , اندازه 10000 متر مربع برداشت خواهید داشت و علاوه بر افزایش سطح کشت محصول ، میزان تولید به طرز چشمگیری افزایش می یابد ، یعنی حدود 5 برابر محصول طبیعی و سنتی ؛ و انتظار می رود با افزایش واحد های گلخانه ای صادرات و ارزآوری کشت زعفران نیز افزایش یابد.
کیفیت زعفران که در محیط داخلی رشد می کند بهتر از کشت در فضای باز است زیرا ما دما را کنترل می کنیم, علاوه بر این ، اختلالات و بیماریها به سختی در محصولات داخل سالن روی می دهد و در صورت بروز ، ما می توانیم آنها را راحت تر از خارج از خانه کنترل کنیم. این بدان معنی است که کیفیت محصولات بسیار بالا است." و همچنین کاهش نیروی کار مورد نیاز نیز یکی دیگر از مزیت های کشت گلخانه ای زعفران نسبت به کشت سنتی آن اشت.
به همین دلیل ، استفاده از روشهای مدرن صنعتی مانند سیستمهای گلخانه ای و هیدروپونیک و ایرپونیک مورد استقبال قرار گرفته است. مزایای تولید زعفران گلخانه ای فراوان است , زعفران یکی از گرانترین مواد غذایی در جهان است .
در کشت زعفران بدون خاک ، مدیریت خوب تغذیه مواد معدنی برای دستیابی به تولید با کیفیت بالا ضروری است. ترکیب محلول غذایی ، رطوبت از عوامل اصلی تعیین کننده عملکرد و کیفیت هستند .
میزان درآمد گلخانه زعفران
پیاز زعفران در سال اول کشت کیفیت خوب و مرقوبی ندارد و از نظر درآمدی در سال اول کشت نباید انتظار درآمد زیادی داشت ولی به مراتب و با رسیدگی هایی که در سالهای بعد از نظر تغذیه و مراقبت هایی که انجام می شود درآمد و میزان برداشت زعفران بیشتر می شود , براساس تجربیات به عمل آمده از گلخانه های زعفران درسال اول میزان برداشت از هرتن پیاز بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ گرم پوشال میباشد, ولی درسالهای دوم به بعد از هر تن پیاز حدود یک کیلو گرم و شاید کمی بیشتر هم بتوان پوشال برداشت کرد.
نحوه پروش و کشت زعفران بدون خاک:
کشت زعفران بدون خاک با استفاده از هیدروپونیک به گیاه امکان رشد در شرایطی را داده است که در حالت کشت طبیعی یا دشوار یا غیرممکن است. استفاده از هیدروپونیک باعث می شود که محیط رشد و تغذیه گیاهان در حال رشد با دقت بیشتری کنترل شود و باعث تولید محصول با کیفیت بهتر و عملکرد بالاتر شود. کشت هیدروپونیک با حفظ ریشه های گیاه یا در یک محلول مغذی ساکن که به طور مداوم اکسیژن دارد و یا در یک محلول غذایی به صورت پراکنده جریان دارد ، حاصل می شود.
به طور معمول ، کشت مواد مغذی برای زعفران که از نظر هیدروپونیک رشد می کنند تا آنجا که بر پایه آب مقطر نیستند ، استریل نیستند. با این وجود ، آب باید قبل از استفاده اتوکلاو شود تا تعداد فلور میکروبی کاهش یابد. زعفران در آبی که با PH بین 6.0 تا 25/6 ، یعنی کمی اسیدی حفظ شود ، بهترین رشد را دارد. در چارچوب هیدروپونیک بدون خاک ، بنه های جداگانه زعفران در گلدان های مش پلاستیکی دو اینچی که با یک بستر بی اثر پر شده اند کاشته می شوند.
کشت هیدروپونیک به یک اسفنج میکروفیبر احتیاج دارد که شامل چهار کانال باشد. یک لوله آبگیر یک مخزن آبریز و چهار لوله که جریان ورودی را پشتیبانی می کنند (شکل 2). این لوله ها معمولاً از پلاستیک پلی وینیل کلراید (پی وی سی) ساخته می شوند که دارای سوراخ هایی با فاصله مساوی برای جفت شدن با گلدان های مش فوق است. لوله آبگیر از نظر فرم با کانالها یکسان است. مایع غذایی به طور مداوم هوادهی می شود و در مخزن آبگیر ذخیره می شود ، از طریق کانال ها پخش می شود و از طریق لوله آبگیر تخلیه می شود. کل سیستم برای دریافت نور مستقیم خورشید در فضای باز قرار گرفته است.
عوامل موثر در گل دهی زعفران گلخانه ای به روش هیدروپونیک (ایروپونیک )
دیده می شود که عوامل زیادی در گلدهی گیاهان پیازی تأثیرگذار است. اینها شامل دما ، رطوبت ، زمان نگهداری ، اندازه لامپ و شدت نور است. به طور خاص برای زعفران ، ذکر شده است که دما ؛ رطوبت در هنگام پرورش و اندازه و وزن پیاز مهمترین عاوامل گلدهی موفق زعفران هستند.
خلاصه گزارش
1-عنوان فعاليت:
|
کشت گلخانه ای زعفران به روش ایروپونیک
|
2-ظرفيت اسمی :
|
10 کیلوگرم
|
3-مجري طرح:
|
..............
|
4-محل اجرا :
|
..............
|
5-اشتغال طرح :
|
2نفر
|
6-سرمايه ثابت طرح :
|
2271.93میلیون ریال معادل دویست و بیست و هفت میلیون و یکصد و نود و سه هزارتومان
|
7-سرمايه در گردش :
|
56.01میلیون ریال معادل پنج میلیون و ششصد و یک هزارتومان
|
8-سرمايه گذاري کل طرح :
|
2327.95میلیون ریال معادل دویست و سی و دو میلیون و هفتصد و نود و پنج هزارتومان
|
9-ميزان زمين طرح :
|
2000متر مربع
|
10-ميزان زمين بنا :
|
200متر
|
11-ميزان تسهيلات مورد نياز :
|
1862.36میلیون ریال معادل یکصد و هشتاد و شش میلیون و دویست و سی و شش هزارتومان
|
12-نوع تسهيلات :
|
وام 5 ساله
|
13-نقطه سربه سر :
|
44.50%
|
14-مدت برگشت سرمايه :
|
6سال
|
15-نرخ بازدهي سرمايه :
|
22.30%
|
16-تورم :
|
30%
|
17-نرخ تنزیل :
|
22%
|
فهرست مطالب موجود در طرح توجیهی پرورش زعفران گلخانه ای نگارش سال 1400:
برآورد زمین و متراژ مناسب برای کشت زعفران بدون خاک در گلخانه
برآورد محوطه سازی های لازم
برآورد هزینه ساخت و ساز و یا تعمیر سازه گلخانه
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل
برآورد تجهیزات لازم برای پرورش زعفران گلخانه ای
برآورد آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی
برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل پرورش زعفران گلخانه ای
برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن
طرح توجیهی پرورش زعفران گلخانهای آپدیت سال 1400 و شامل فایل پی دی اف و فایل ورد می باشد .
|