توسط سمیه ملکی
6-14-2021 1:18:46 PM
طرح توجیهی کاشت زعفران - طرح توجیهی کشت زعفران pdf - word
طرح توجیهی کشت زعفران ویرایش سال 97
هدف از اجرای طرح توجیهی کاشت زعفران, کشت زعفران در زمینی به مقدار 10 هکتار به صورت آبیاری قطره ای کلاسیک است . که زمینه اشتغال برای 65 نفر را به صورت سالانه فراهم می کند مقدار وام طرح یک میلیارد و صد و بیست میلیون تومان در نظر گرفته شده است .
طرح توجیهی کشت زعفران در 25 صفحه فایل به صورت ورد و پی دی در آذرماه سال 97 نگارش شده است.
مقدمه
زعفران گیاهی باارزش است که کاشت آن سود خوبی را به همراه خواهد داشت. زعفران باید درجاهایی که تابستان گرم و زمستان ملایمی دارد کشت شود.
بعد از انتخاب محل مناسب برای کاشت زعفران انتخاب خاکی که بافت مناسب برای کشت زعفران داشته باشد بسیار مهم است.انتخاب زمین و آمادهسازی خاک برای کاشت زعفران اهمیت زیادی دارد، بهتر است که در فصل سرد سال زمین را آماده کرد و شخم عمق زد. بهترین خاک برای کاشت زعفران، خاکهای شنی – رسی (خاکی که بافت متوسط لومی) دارد مناسب است.
5 نکته مهم در پرورش زعفران:
1- سن اقتصادی گیاه زعفران بین 5 تا 7 سال است، یعنی بین 5 تا 7 سال میتوان بیشترین برداشت را از زعفران کرد.
2- تحمل دمایی زعفران از 15- در جه در زمستان تا 40+ درجه در تابستان است.
3- بهترین زمان جابجایی پیاز زعفران و کاشت در زمین جدید از نیمه اردیبهشت تا نیمه تیرماه است زمانی که گیاه زعفران در خاک کامل به سر میبرد.
4- میزان برداشت زعفران از هر هکتار به طور میانگین بین 5 تا 7 کیلوگرم در هر هکتار است.
5- چون زعفران گیاهی چندساله است عملیات داشت ازجمله سله شکنی و وجین علفهای هرز برای داشتن محصول باکیفیت بسیار مهم است.
مراحل زندگی زعفران
جالب است بدانید که گونههای مختلفی از زعفران وجود دارند که در طبیعت بهصورت وحشی رشد میکنند و تنها یکگونه از زعفران است که بهصورت زراعی کاشته میشود. همان زعفرانی که در زمین کاشته میشود. این زعفران در یک سال دو دوره زندگی دارد: یک دوره بیداری گیاه و یک دوره خواب گیاه.
زمان و دوره بیداری گیاه زعفران
دوره بیداری گیاه زعفران در مناطق گرمسیر و سردسیر کمی باهم متفاوت است و بین 7 تا 7 ماه و نیم طول میکشد. زمانی که گیاه زعفران بیشترین رشد را دارد از اول مهر تا پایان بهمنماه هرسال است.
با اولین آبیاری ریشهها در کف پیاز مادر و در زیرزمین روییده و بهمرور بزرگشده و جذب رطوبت و مواد غذائی
میکنند. گلها پدیدار شده، برگها میرویند و بلند میشوند. اتفاق مهمی که در این دوره 5 ماهه میافتد، این است که پیاز مادر پس از پایان گلدهی کمکم کوچک میشود و جسم خود را به پیاز دختر که بر بالای او و در انتهای لوله گل به وجود میآید منتقل میکند؛ بهطوریکه در اواخر بهمنماه از پیاز مادر و ریشههای آن اثری نخواهد بود؛ به همین دلیل کود دهی در این زمان بیفایده است.
دوره خواب گیاه زعفران:
این مرحله که از حدود نیمه اردیبهشت تا نیمه تیر به مدت 60 روز طول میکشد مرحله خواب کامل پیاز است؛ زیرا اگر به جوانه نوک پیاز در زیرخاک نگاه کنیم در طول این مدت اندازه آن ثابت میماند، زیرا در داخل جوانه تغییرات مهمی صورت نمیگیرد. در این مرحله اگر پیاز را جابجا کنید هیچ صدمهای به روند تشکیل گل در داخل آن وارد نمیشود و لذا این دوره بهترین موقع کندن و جابجایی پیاز و احداث مزارع جدید است.
|