توسط سمیه ملکی
11-21-2023 7:52:01 PM
طرح توجیهی پرورش زعفران در گلخانه word +فایل pdf کشت گلخانه ای زعفران 98
دانلود طرح توجیهی کشت زعفران در گلخانه نگارش سال 98
در طرح توجیهی پرورش زعفران گلخانهای یا کشت گلخانهای زعفران بدون خاک ما همه اطلاعات مالی که برای احداث گلخانه زعفران به روش آیروپونیک نیاز است را آوردهایم. در این طرح مقدمات کشت گلخانهای زعفران, هزینه راهاندازی گلخانه زعفران , درآمد گلخانه زعفران , قیمت زعفران گلخانهای در سال 98 بررسیشده است . همه موارد بالا به همراه قیمت هر کیلو زعفران گلخانهای در قالب یک فایل pdf و word تحت عنوان طرح توجیهی کشت گلخانهای زعفران جمعآوریشده است. این طرح توسط کارشناسان شرکت الماس طرح البرز تهیهشده است و مطالعه این فایل به کسانی که قصد احداث یک گلخانه زعفران رادارند کمک زیادی میکند تا قبل از اجرای کار با هزینه راهاندازی گلخانه زعفران در سال 98 آشنا شوند همچنین میزان سود طرح بهطور دقیق محاسبهشده است . همه قیمتهایی که در طرح آورده شده است دقیق و واقعی است و با نرخ تورم 40 درصد محاسبهشدهاند.
کشت گلخانه ای زعفران بدون خاک چیست؟
درگذشته کشاورزی بدون خاک به مسئله دور از ذهن بود و کسی شاید حتی تصورش را هم نمیکرد که روزی بتوان بدون خاک اقدام به کاشت و پرورش محصولات کشاورزی علیالخصوص زعفران نمود.
اما امروزه با افزایش سطح تکنولوژی و پیشرفت علم کشت زعفران بدون خاک را میتوان در یک گلخانه کوچک انجام داد و محصولی کاملاً بهداشتی و ارگانیک تولید کرد.
کشت بدون خاک زعفران به این معنی نیست که شما اصلاً از خاک استفاده نمیکنید، بلکه به این صورت است که پیازها در زمان استراحت (اواخر آبان تا اواسط خرداد) در خاک هستند و فقط اوایل خرداد به یک انبار با تهویه مناسب که خنک هم باشد منتقل میشود. شهریورماه زمانی است که پیازهای درشت را که حدود 10 گرم باشند را جدا میکنیم و آنها را به گلخانه منتقل میکنیم. پیازها از شهریور که وارد گلخانه میشوند در ماه مهر شروع به جوانه زدن میکنند. پیازهای زعفران تا ماه آبان در گلخانه نگهداری میشود. پیازها بعد از دوران گلدهی و برداشت محصول باید حتماً به خاک منتقل شوند تا باروری لازم را برای استفاده در سال آینده داشته باشند.
طرح توجیهی پرورش زعفران گلخانهای آپدیت سال 98 و شامل فایل پی دی اف و فایل ورد می باشد .
برای گلدهی بیشتر زعفران چهکار باید کنیم؟
برای اینکه پیازها محصول بیشتری داشته باشند لازم است که توان پیازها را بالا ببریم به این صورت که در مهرماه که پیازها در گلخانه جوانه میکنند در اطراف پیاز جوانههای زیادی رشد میکنند؛ برای اینکه توان پیاز کم نشود باید 2 یا 3 جوانه اصلی پیاز را حفظ و بقیه جوانهها را قطع کنیم با این کار توان پیاز را برای گلدهی بیشتر، بالا میبریم.
مقدمات کشت گلخانهای زعفران
1- محیط گلخانه یا همان سالن تولید
2- زمین برای انتقال و نگهداری پیازها (به ازای هر 100 متر گلخانه مسقف 700 متر زمین)
3- دستگاه رطوبت ساز
4- طبقهای فلزی یا چوبی برای نگهداری پیاز زعفران
5- تایمر
6- قفسهبندی
7- سیستم و فنهای تهویه
کشت زعفران بدون خاک یا ایروپونیک چیست؟
کشت ایروپونیک زعفران به این صورت است که درکشت بدون خاک ریشههای پیاز زعفران را در آب و یا خاک یا بسترهای دیگر مانند کوکویت و پرلیت یا ماسه و یا پشم سنگ قرار نمیدهند ی بلکه پیازها در طبقهای فلزی یا چوبی قرار داده میشوند و آب موردنیاز پیازها توسط دستگاه رطوبت سازی که در گلخانه قرار دادهایم تأمین میشود.
درآمد گلخانه زعفران
بعضی اینطور فکر میکنند که با احداث یک گلخانه زعفران میتوانند به سود بسیار بالایی برسند، ولی اینطور نیست، درواقع شما با احداث گلخانه زعفران میتوانید از یک فضای کوچک بجای یک زمین بزرگ برای کشت و پرورش زعفران استفاده کنید. درآمد این کار برای سرمایهگذاری حدوداً 25% درصد است که مثلاً برای یک سرمایهگذاری 500 میلیون تومانی در بهترین حالت و فراهم بودن همه شرایط به سود سالانه 125 میلیون تومان در سال 98 میتوان امیدوار بود؛ که معمولاً این حالت کمتر پیش میآید و درآمد گلخانه زعفران بهصورت ایروپونیک در حالت عادی و معمول مقداری کمتر از این مبلغ خواهد بود.
مزایای کشت گلخانهای زعفران
1- از مزایای کشت گلخانهای زعفران میتوان به میزان فضای کم نسبت به زمین کشاورزی و برداشت زیاد اشاره کرد.
2- همچنین کیفیت محصول تولیدشده در گلخانه زعفران به دلیل اینکه محصول بهصورت مستقیم با نور آفتاب در تماس نیست کیفیت بالاتری نسبت دارد.
3- تحت کنترل بودن شرایط آب و هوایی و دمایی در گلخانه
4- نیروی کار کمتر برای برداشت گلها
5- قابلاجرا بودن در اکثر مناطق کشور
6- کنترل بیماریهای مربوط به پیاز و کمتر بودن آفات
معایب کشت گلخانهای زعفران
با توجه به همه مزایایی که در بالا به آن اشاره شد این روش معایبی هم دارد که در ادامه باهم مرور میکنیم:
1- بالا بودن هزینههای کاشت، داشت و برداشت هرساله
2- آسیب دیدن پیازها هنگام خروج از خاک و انتقال و جابجایی
3- مصرف آب بیشتر به دلیل بخار شدن آب در فضای گلخانه
4- خشک شدن بعضی پیازها پس از خارج شدن از خاک
5- احتمال خراب شدن و از بین رفتن بعضی پیازها هنگام انتقال به خاک
6- احتمال اشتباه کشاورز برای تشخیص دقیق زمانسنجی و پایین آمدن مقدار گلدهی
هزینه احداث گلخانه زعفران
|