تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی کشت یونجه وتولیدعلوفه 20 هکتاری | عملکرد یونجه در هکتار

طرح توجیهی کشت یونجه 20 هکتاری نگارش سال 1401
 

طرح توجیهی کشت یونجه از انواع طرح‌های کاربردی در بخش کشاورزی است که اجرای آن با منافع اقتصادی خوبی همراه خواهد بود. با کشت این محصول هم علوفه مورد نیاز احشام تامین می‌شود و هم این که پروتئین دامی تولید می‌گردد و کشور را از وارد نمودن گوشت قرمز بی‌نیاز می‌کند.

علاوه بر این موارد، زمینه ساز اشتغالزایی قشری از جوانان نیز خواهد بود. از ویژگی بارز این محصول، قابلیت رشد در مناطق سردسیر و گرمسیر است از این رو غالب نقاط کشورمان از پتانسیل بالایی برای کشت برخوردار هستند. مزایای اقتصادی بی‌شمار این محصول موجب شده تا کشت و تولید آن بسیار مورد توجه کشاورزان و کارآفرینان قرار بگیرد.

طرح توجیهی کشت یونجه


معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت یونجه
یونجه گیاهی علفی و چند ساله است که ساختار آن فاقد تنه‌ای ضخیم می‌باشد. یونجه که از تیره شبدر شمرده می‌شود پس از بلوغ، ارتفاع آن به حدود 1 متر هم می‌رسد. ریشه‌ای مستقیم دارد که از آن انشعبات زیادی ایجاد می‌گردد. ریشه‌های یونجه به عمق زمین می‌روند و حتی تا 3 متر هم رشد می‌کنند به همین دلیل گیاهی سرسخت و مقاوم است. از هر گیاه یونجه تعداد زیادی ساقه (به طور میانگین 5 تا 40 عدد) به وجود می‌آید که پس از چیدن یونجه از هر ساقه نیز ساقه‌ای دیگر رشد می‌کند.

تا 3 سال می‌توان از یک زمین یونجه برداشت کرد. پس از طی این عمر، به عنوان بقایای گیاهی که شامل ریشه پنهان شده در خاک است موجب حاصلخیزی زمین می‌شود. همچنین از هر 6 الی 7 تن بقایای گیاهی یونجه حدود 200 کیلوگرم ازت بر جای می‌ماند که موجب بهره‌وری هر چه بهتر خاک می‌گردد.

این گیاه از مقاومت بالایی در برابر شرایط آب و هوایی برخوردار است و در مناطق گرمسیری و سردسیری به خوبی رشد می‌کند. به همین دلیل می‌توان آن را در غالب نقاط کشورمان کشت کرد. بهترین زمان برای کاشت یونجه پاییز است و تا بهار هم برداشت نمی‌شود.


عملکرد یونجه در هکتار
با توجه به این که یونجه از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و قسمت عمده‌ای از جیره غذایی دام‌ها را تشکیل می‌دهد به طور وسیعی در تمام مناطق دنیا کشت می‌شود. بر اساس شواهد و آمارها 35 میلیون هکتار از زمین‌ها دنیا اختصاص به کشت یونجه دارد که از این میزان آمریکا با حدود 11 میلیون هکتار زیر کشت، بزرگترین تولید کننده این گیاه علفی در دنیا می‌باشد.

و از این میزان هم، حدود 2 میلیون هکتار متعلق به کشورمان است. به طور متوسط از هر هکتار می‌توان نزدیک به 5 تن یونجه طی چین‌های مختلف برداشت نمود. این میزان با توجه به شرایط آب و هوایی و نوع زمین نیز متغیر است. البته در کشت دیم این میزان بسیار کمتر می‌باشد و به طور میانگین در هر هکتار 750 کیلوگرم است. هر هکتار بین 25 تا 30 کیلوگرم نیاز به بذر مصرفی دارد.


کود حیوانی مورد نیاز کشت یونجه در هکتار
یونجه مانند سایر محصولات کشاورزی برای این که بتواند به خوبی رشد کند و به بازدهی در تولید برسد نیاز به دریافت مواد مغذی دارد. این مواد را با کوددهی به موقع می‌توان تامین نمود. کودها می‌توانند حیوانی یا شیمیایی باشند. کودهای ازت، فسفات، سولفات پتاسیم و گوگرد مواد مغذی مورد نیاز دام را تامین می‌کنند.

اگر کشاورز می‌خواهد از کود حیوانی استفاده نماید بهتر است که زمین را دو ماه قبل از کاشت شخم بزند و کود را با خاک مخلوط کند. کودهای شیمیایی در مقایسه با دامی نقش مهمتری در رشد یونجه دارند و به خوبی قادر به تامین ریز مغذی‌های مورد نیاز این گیاه به خصوص از نظر فسفر هستند. گیاه یونجه در هر هکتار به حدود 250 الی 350 کیلوگرم فسفر نیاز دارد. کودهای شیمیایی به دو دسته ماکرو و میکرو تقسیم بندی می‌شوند.

طرح توجیهی کشت یونجه


بازار مصرف یونجه در ایران
یکی از موضوعاتی که در ارتباط با طرح توجیهی کاشت یونجه بایستی در نظر گرفته شود، بازار هدف یا به اصطلاح بازار مصرف است. باید بگوییم از دلایلی که این قبیل از طرح‌ها را توجیه پذیر نموده برخورداری از بازار مصرف مناسب می‌باشد. پرورش دهندگان دام از مهمترین بازار مصرف یونجه در کشورمان هستند. این ماده به لطف برخورداری از ارزش‌ غذایی بالا به خصوص پروتئین و فیبر منبعی بسیار غنی برای تامین مواد مغذی مورد نیاز دام است.

همچنین خوش خوراک بودن موجب شده تا دام با میل آن را تعلیف نماید. بنابراین بخش عمده‌ای از جیره غذایی دام‌ها را علوفه یونجه تشکیل می‌دهد. از آنجایی که دامپروری یکی از مشاغل مهم در کشورمان است یونجه به عنوان محصولی پرتقاضا کشت می‌شود. این بازار مصرف به حدی است که گاهی دامداران با کمبودهایی هم مواجه می‌شوند. علاوه بر صنعت دامپروری، از یونجه استفاده دارویی نیز می‌شود.

پس یک طرف بازار هدف برای این محصول نیز، مصارف دارویی است. یونجه از خواص درمانی زیادی مانند بهبود عملکرد قلب، کاهش خطر سرطان، تقویت سیستم گوارشی و کنترل قند خون برخوردار است از این رو برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

خلاصه گزارش:

1-عنوان فعاليت:

کشت یونجه-20 هکتاری

2-ظرفيت :

20 هکتار

3-مجري طرح:

 

4-محل اجرا :

..............

5-اشتغال طرح :

5نفر

6-سرمايه ثابت طرح :

36787.31میلیون ریال معادل سه میلیارد و ششصد و هفتاد و هشت میلیون و هفتصد و سی و یک هزارتومان

7-سرمايه در گردش :

1099.68میلیون ریال معادل یکصد و نه میلیون و نهصد و شصت و هشت هزارتومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

37886.99میلیون ریال معادل سه میلیارد و هفتصد و هشتاد و هشت میلیون و ششصد و نود و نه هزارتومان

9-ميزان زمين طرح :

20 هکتار

10-ميزان زمين بنا :

80متر

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

30309.59میلیون ریال معادل سه میلیارد و سی میلیون و نهصد و پنجاه و نه هزارتومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

52.73%

14-مدت برگشت سرمايه :

6سال

15-نرخ بازدهي سرمايه :

26.47%

16-تورم :

30%

17-نرخ تنزیل :

%25

 

فهرست مطالب موجود درطرح توجیهی کشت یونجه 10هکتاری درسال 1401:

برآورد هزینه لازم برای تهیه زمین برای احداث کشت یونجه
برآورد محوطه سازی
برآورد هزینه اجاره مکان برای احداث کشت یونجه
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات آبیاری قطره ای
برآورد وسایل حمل و نقل

برآورد مواد اولیه تهیه کشت یونجه
برآورد آب ،برق ،سوخت
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد کارگر

برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل برای احداث کشت یونجه

برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش انار
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن

 

* هدف از اجرای طرح توجیهی کشت یونجه , احداث مزرعه کشت یونجه به ظرفیت 20 هکتاردر سال 1401 الی 1410 است , 
*  34 صفحه به همراه فایل ورد و فایل پی دی اف ( doc- pdf)  است .
*  قیمت هر تن یونجه خشک در سال 1401  زمان نگارش طرح  65000000 ریال   به ازای هر تن در نظر گرفته شده است.

 

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   79000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران