توسط سمیه ملکی
6-10-2024 6:20:10 PM
طرح توجیهی شتر داشتی - طرح توجیهی شتر شیری 97
مقدمه
نیاز به تهیه غذا همه روزه در حال افزایش است و تهیه این غذا برای انبوه جمعیت بخصوص در مناطق گرم و خشک کمی مشکل است، بنابراین پرورش شتر میتواند برای تهیه غذا بسیار ضروری باشد.
بخاطر شرایط زیست محیطی شتر این حیوان بیشتر در مناطق بیابانی و نیمه بیابانی پرورش داده می شود.
حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد در جنوب عربستان در سال ۱۹۷۵ بیشترین هدف پرورش شتر تهیه شیر و گوشت بود، در مناطق بیابانی شتر نقش مهم و حیاتی در زنده ماندن داشته است.
طرح توجیهی پروش شتر
هدف از اجرای طرح توجیهی پرورش شتر داشتی(شتر شیری) راه اندازی یک واحد پرورش شتر صنعتی به ظرفیت 100 نفر است . در این طرح همه اطلاعات لازم جهت آشنایی با کار پرورش شتر و همچنین تجهیزات و قیمت آنها در سال 97 برآورد و محاسبه شده است . طرح توجیهی شتر داشتی توسط کارشناسان شرکت الماس طرح البرز تهیه شده است و اگر شما قصد اجرا کردن این کار را دارید مطالعه این طرح کمک زیادی به شما خواهد کرد.
طرح توجیهی شتر داشتی 100 نفر
مزایای پرورش شتر
در سالهای اخیر با توجه به خشکسالی و بیآبی پرورش شتر جزء پرسودترین مشاغل در بخش دامداری است که مورد توجه قرار گرفته است، شتر حیوانی است که با شرایط خشک و سخت بیابانی و بیآبی سازگار است و میتواند از بی ارزش ترین گیاهان بیابنی برای تغذیه استفاده کند.
با پرورش شتر می توان از از پوست، گوشت، شیر، کرک و کوهان آن استفاده کرد و استفاده از هرکدام از این موارد میتواند صنعت پرورش شتر را به صنعتی سودآور تبدیل کند.
یکی از مشکلاتی که امروزه در بیشتر جوامع با آن روبرو هستیم مشکل سوء تغذیه است، مطمئنا استفاده از شیر شتر میتواند نقش مهمی در جلوگیری از سوء تغذیه ایفا کند.
نیاز آب مصرفی شتر ها نسبت به سایر حیوانات
در فصل های خشک و گرم معمولا شتر ها بین ۱۰ تا ۲۰ روز یکبار آب می خورند، در حالی که گوسفند ها بین ۳ تا ۵ روز و گاو ها ۲ تا ۳ روز یکبار به آب نیاز دارند؛ بنابراین می بینید که پرورش شتر در مناطق گرم و خشک بهتر است.
اهمیت شیر شتر
شیر شتر از لحاظ تغذیه ای دارای ارزش غذایی بسیار زیادی است؛ زیرا حاوی مقادیر بالایی از مواد ضد باکتری و غلظت بالاتری از ویتامین C در مقایسه با شیر گاو است. شیر شتر بسیار مغذی تر از شیر گاو است زیرا دارای مقادیر کم چربی و لاکتوز است و در پتاسیم، آهن و ویتامین C بالاتر است. شیر شتر دارای خواص دارویی است. یک شتر شیری به طور میانگین در کل دوره پرورش میتواند حدود ۲۰۰۰ لیتر شیر تولید کند.
طرح توجیهی شتر داشتی 100 نفر
طرح پرورش شتر شیری
یک شتر میتواند در یک روز حدود ۹ کیلوگرم شیر تولید کند، طول دوره شیردهی در شتر ۱۲-۱۸ ماه است.
این نکته خیلی مهم است که طول دوره شیر دهی با توجه به گونه، نژاد، منطقه، تغذیه و شرایط مدیریت و متفاوت خواهد بود.
اهمیت پرورش شتر در ایران
با توجه به اینکه ۸۰ درصد مساحت کشور را اقلیم خشک و نیمه خشک تشکیل می دهد که برای پرورش شتر مناسب است، افزود: مقاومت بالا و سازگاری با شرایط آب و هوایی خشک و بیابانی این حیوان و نیز نوع تغذیه آن، شتر را در ردیف حیوانات با صرفه اقتصادی بالا قرار داده است.
پرورش شتر میتواند جایگزین پرورش دام های سبک که هزینه بالایی دارند و مراتع بیشتری را نیز تخریب می کنند، شود ضمن اینکه ارزش غذایی و خواص دارویی شیر و گوشت این حیوان نیز درآمد زیادی را نصیب پرورش دهندگان آن و اقتصاد کشور خواهد کرد.
پرورش صنعتی شتر
در صنعت پرورش شتر می توان با بومی سازی روش های علمی جهان گام های موثری را برداشت و روش های سنتی را به روش های صنعتی تبدیل نمود.
ازآنجاییکه شتر به دلیل سیستم گوارشی که دارد میتواند از گیاهان سخت و خشن برای تغذیه استفاده کند و همچنین در بیآبی بسیار مقاوم است و در برابر بیماریها و شرایط دمایی مقاوم است، به همین خاطر است که پرورش شتر میتواند بهعنوان یک صنعت پرسود مطرح شود.
طرح توجیهی شتر داشتی 100 نفر
لینک خرید در ادامه
|