تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

راه اندازی مزرعه پرورش سگ | مراحل اخذ مجوز طرح پرورش سگ چگونه است؟

طرح توجیهی پرورش سگ | شرایط اخذ مجوز پرورش سگ چگونه است؟

شاید برای خیلی از ما پرورش سگ قدری عجیب به نظر آید اما به سبب خدمات مفیدی که برای انسان انجام می‌دهد پرورش آن در غالب کشورهای دنیا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و توانسته به‌خوبی جایگاه خود را در آن‌سوی مرزها باز کند. به‌قدری پرورش این حیوان مهم است که سرمایه‌گذاری‌های کلانی درزمینه  تأسیس مراکز آموزش مربیان سگ به جهت پرورش و تربیت این حیوان برای اهداف و مقاصد مختلف صورت گرفته است.

طرح توجیهی پرورش سگ

در ایران مراکز استانداردی که به پرورش، آموزش و تربیت سگ بپردازند چه‌بسا بسیار کمتر از تعداد انگشتان دست باشند که با توجه به نقش ارزشمند سگ به‌خصوص در بخش پلیسی و زنده یابی، نیاز به این‌چنین مراکزی به‌منظور پرورش و تربیت آن‌ها بیش از بیش احساس می‌شود. با این کار می‌توان کشور را وارد نمودن سگ از سایر ملل‌ها بی‌نیاز کرد و به خودکفایی و حتی صادر نمودن آن نیز دست‌یافت.


در همین راستا، می‌خواهیم قدری پیرامون طرح پرورش سگ صحبت کنیم امیدواریم که اطلاعات آن برای کارآفرینان عزیزی که به دنبال ایده‌ای خارق‌العاده برای کسب درآمد هستند و یا افراد علاقه‌مند به پرورش این حیوان ارزشمند و سایر دوستان خشنودکننده باشد، پس پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این پست با ما باشید.
مهم‌ترین فواید و کاربرد پرورش سگ برای انسان:

از دیرباز نگهداری از سگ و پرورش آن به‌عنوان یک حیوان خانگی در بین مردم امری مرسوم و رایج بوده است. بسیاری از خانواده‌ها این حیوان را به جهت ایجاد امنیت، محافظت، حس آرامش، جنبه سرگرمی، پر کردن خلأ ناشی از تنهایی به‌ویژه برای افراد سالمند و... نگهداری می‌کنند اما علاوه بر موارد مذکور سگ دارای فواید و کاربردهای بی‌شماری است که در بسیاری از موارد توانسته یاری گر جوامع بشری گردد که همین امر ارزش پرورش آن را برای انسان بیش از بیش آشکارتر می‌سازد.

در زیر به شرح برخی از کاربردهای این حیوان‌دوست داشتنی و جذاب می‌پردازیم:
1- سگ نگهبان: یکی از مهم‌ترین وظایف سگ‌ها در طول تاریخ محافظت از صاحبان خود در مقابل افراد غریبه و یا حیوانات بوده است. گر چه این حس محافظت و نگهبانی به‌طور غریزی در خوی و رفتار همه سگ‌ها دیده می‌شود اما تجلی آن در برخی از نژادهای سگ همانند دوبرمن، روتوایلر، ژرمن شپرد و سگ سرابی (نوع ایرانی) بیشتر از سایر نژادها می‌باشد که به سگ نگهبان شهرت یافته‌اند و برای نگهبانی و برای تشخیص دوست از دشمن و یا به‌عبارتی‌دیگر شناسایی دزد ایده آل به نظر می‌رسند.

سگ نگهبان

2- سگ راهنما: این نوع از سگ‌ها درزمینه  های نجات، نابینایان، ناشنوایان و خدماتی تربیت‌شده‌اند. درزمینه  نجات، سگ‌ها به‌منظور رسیدگی، راهنمایی و نجات کوهنوردان درگیر در کوهستان‌ها تربیت‌شده‌اند سگی که برای این منظور استفاده می‌گردد نژاد سن برنارد است. سگ ناشنوا هم برای افراد کم‌شنوا و یا ناشنوا به‌منظور صدای بوق ماشین، تلفن، زنگ در و ساعت، آژیر خطر و... کاربرد دارد. شاید یکی از مهم‌ترین کاربرد تربیت سگ‌های راهنما کمک به افراد نابینا و کم‌بینا می‌باشد که در بسیاری از کشورهای غربی مشتاقان زیادی دارند زیرا به‌خوبی توانسته‌اند از پس‌کارهای روزمره این قشر از جامعه برآیند که نژاد گلدن رتریور یکی از سگ‌های مشهور در این زمینه است. همچنین سگ‌های راهنما یاری گران باارزشی برای افراد معلول جسمی و حرکتی به‌حساب می‌آیند.

سگ راهنما

3- سگ زنده یاب: این نوع از سگ‌ها به‌منظور یافتن افراد به هنگام زلزله، سیل و سوانح طبیعی مورداستفاده قرار می‌گیرند. این حیوانات با توجه به آموزش‌هایی که می‌بینند این توانایی رادارند که بتوانند به جستجوی افراد در زیر آوار، زیرآب و یا برف بپردازند و با پارس کردن، سایر افراد را به مرده و یا زنده‌بودن انسان آگاه سازند. این نوع از سگ‌ها برای ارگان‌هایی همانند حلال احمر و سازمان آتش‌نشانی بسیار مفید و پرکاربرد به‌حساب می‌آیند.

سگ زنده یاب

4- سگ پلیسی: یکی از پرارزش‌ترین استفاده‌های انسان از سگ‌ها درزمینه  امور پلیسی همانند جستجو، دفاع، تعقیب، گروگان‌گیری، کشف مواد مخدر و کشف مین‌های جنگی (بخش ارتش) می‌باشد.

سگ پلیسی

5- سگ شکاری: این سگ‌ها به‌منظور پیدا کردن شکار بعد از شلیک تفنگ توسط شکارچی آموزش و تربیت داده می‌شوند؛ که بعد از یافتن شکار آن را به صاحب خود بازمی‌گرداند.

سگ شکاری

بهترین نژادهای سگ در جهان:

مهم‌ترین و مشهورترین نژادهای سگ دنیا عبارت‌اند از:
•    لابرادور رتریور
•    هاسکی
•    باکسر
•    ژرمن شپرد
•    دوبرمن
•    ویزلا
•    گلدن رتریور
•    وایمارانر
•    بردر کلی
•    بول ماستیف
•    چو چو
•    تازی پلات
•    و...
همچنین سگ سرابی یکی از بهترین نژادهای سگ ایرانی است که از دسته سگ‌های ماستیف به‌حساب می‌آید این سگ درشت جثه جهت محافظت از گله و نگهبانی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

انواع روش‌های پرورش سگ:

1- پرورش سگ‌های اصیل و فروش آن‌ها: هدف از پرورش این نوع از سگ‌ها به‌کارگیری آن‌ها در مقاصد مختلف (ارتش، پلیسی، حلال احمر، سازمان آتش‌نشانی و...) می‌باشد که حدود 90 درصد از فعالیت پرورش‌دهندگان بدین منظور صورت می‌گیرد. با توجه به فرهنگ‌سازی و پیشرفت‌هایی که در سال‌های اخیر درزمینه  پرورش سگ در کشور ایجادشده است حتی این پتانسیل و ظرفیت وجود دارد که با پرورش این حیوان و صادر نمودن آن به سایر کشورها بتوان زمینه‌های اشتغال‌زایی و تحولات اقتصادی عظیمی را فراهم نمود.


2- پرورش سگ به‌منظور تولید گوشت: این روش گرچه در کشور ما مرسوم نیست ولی در بسیاری از کشورها، گوشت سگ طرفداران و مشتاقان خاص خود رادارند که مراکزی فراوانی به‌منظور تأمین این نیاز احداث گردیده است. همچنین گوشت سگ علاوه بر مصارف انسانی در تأمین غذای موردنیاز باغ‌وحش‌ها هم مورداستفاده قرار می‌گیرد.


راه‌اندازی مزرعه پرورش سگ:

با توجه به فواید و عملکرد ارزشمند این حیوان و قیمت بالای سگ‌های آموزش‌دیده و تربیت‌شده، هرروز بر تعداد کسانی که علاقه‌مند به کار پرورش و نگهداری از سگ‌ها هستند هم بیشتر می‌شود و بازار خریدوفروش این حیوان نیز داغ است. بدین ترتیب بسیاری از افراد به دنبال موقعیتی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال‌زایی در این زمینه می‌باشند که راه‌اندازی مزرعه پرورش سگ می‌تواند بسیار درآمدزا باشد گرچه تأسیس آن مستلزم داشتن سرمایه کافی و داشتن تجربه فراوان است.

برای راه‌اندازی مزرعه پرورش سگ نیاز به ملزوماتی و امکاناتی است که یافتن مکان مناسب یکی از مهم‌ترین آن‌ها می‌باشد. مکانی که سگ‌ها در آن پرورش می‌یابند بایستی از مناطق مسکونی به دور باشند تا اعتراضی در این قبال امور صورت نگیرد؛ و اما به‌طورکلی هزینه‌هایی که به‌منظور راه‌اندازی یک مزرعه پرورش سگ سرمایه‌گذاری می‌گردد در دو بخش ساخت‌وساز ساختمان‌ها و احداث فضا و مکان‌هایی مطابق با استانداردهای روز جهانی و دیگری به‌کارگیری و ساخت تجهیزات و ملزومات موردنیاز، خرید حیوان، خوراک و ... می‌باشد.

مزرعه پرورش سگ

ذکر این نکته ضروری است که پرورش‌دهنده قبل از احداث مزرعه پرورش سگ ابتدا بایستی مراحل اخذ مجوز پرورش سگ را طی نماید و به گرفتن جواز پرورش سگ مبادرت ورزد. همچنین داشتن یک طرح توجیهی اقتصادی به‌منظور بررسی سرمایه‌های موردنیاز، هزینه‌ها و سایر شاخص‌های مالی و فنی از ضروریات تأسیس یک واحد پرورش سگ می‌باشد.

مراحل اخذ مجوز پرورش سگ:

پرورش‌دهنده برای این‌که بتواند از تسهیلات بانکی همچون وام استفاده نماید و با خیال آسوده به کار پرورش خود ادامه دهد نیاز به اخذ مجوزهای لازم می‌باشد.

شرایط جواز پرورش سگ بدین‌صورت است که:

•    متقاضی بایستی درخواست خود به همراه طرح توجیهی نوشته‌شده را به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه نمایند.
•    بعد از درخواست پرونده‌ای به جهت ارزیابی تشکیل می‌گردد.
•    بررسی اولیه و کارشناسی فنی درخواست کتبی متقاضی: که در صورت کامل بودن مدارک به سازمان جهاد کشاورزی و یا سازمان مرکزی ارجاع داده می‌شود.
•    ارسال درخواست و طرح متقاضی به دبیرخانه ارگان‌های مربوطه: که این ارگان‌ها حداکثر ظرف مدت ده روز بایستی پاسخ خود را مبنی بر رد و یا موافقت درخواست متقاضی به کمیته فنی دبیرخانه اعلام نمایند.
•    در صورت موافقت با درخواست متقاضی از سوی دبیرخانه فنی و در صورت قابل توجیه بودن طرح مربوطه، اداره کل هماهنگی گارد، امور استان‌ها موافقت خود را بایستی به سازمان حفاظت محیط ابلاغ نمایند.
•    درنهایت هم اداره کل حفاظت محیط زیست استان نسبت به صدور مجوز فعالیت واحد موردنظر اقدام خواهد نمود.
•    و در صورت عدم موافقت کمیته فنی با طرح متقاضی مراتب از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به متقاضی به‌صورت کتبی اعلام می‌گردد.

طرح توجیهی پرورش سگ ژرمن:

یکی از بهترین نژادها در کشور ما که پرورش آن به دلیل داشتن هوش و ذکاوت بالا و حس بویایی قوی به‌طور گسترده در ارتش و پلیس مورداستفاده قرار می‌گیرد نژاد ژرمن است. این سگ برای کارهای مختلف همانند نگهبانی، جستجو، گله‌داری و... استعداد تربیت شدن را دارد. به نظر می‌رسد که پرورش این سگ در غالب نقاط دنیا ازجمله کشور ما از محبوبیت بالایی برخوردار باشد و به دلیل پتانسیل بالایی که این حیوان دارد افراد زیادی به دنبال راه‌اندازی مزرعه پرورش سگ ژرمن به‌منظور درآمدزایی از این حرفه هستند؛ که دراین‌بین بررسی طرح توجیهی پرورش سگ ژرمن برای پرورش‌دهندگان امری ضروری به نظر می‌رسد.

پرورش سگ ژرمن

یکی از شرایط جواز پرورش سگ داشتن یک طرحی است که ابعاد مختلفی از قبیل بازار، فنی، مالی و اقتصادی را موردبررسی و تجزیه‌وتحلیل قرار دهد. بخش مالی طرح: بایستی ازنظر میزان سودآوری، بازار به لحاظ: وضعیت بازار و فروش محصول و بخش فنی هم ازنظر: فناوری، ظرفیت سگ پرورشی، محل اجرا، ساختمان‌ها، ماشین‌آلات و تجهیزات تولید و ساختار اجرایی مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گیرد.
برای پرورش سگ ژرمن بایستی از سگ‌های مولدی که قابلیت باروری و زادآوری مطلوبی دارند استفاده نمود. مهم‌ترین هزینه‌های که برای پرورش این حیوان صرف می‌گردد شامل خرید سگ، ساختمان‌ها و زمین طرح می‌باشد. طراحی ساختمان‌ها بایستی به‌گونه‌ای باشد که علاوه بر جایگاه‌های بسته‌ای که سگ‌ها در آن نگه‌داری می‌شوند میزان فضای لازم هم به جهت گردش حیوان اختصاص داده شود. به‌عنوان‌مثال برای هر جفت سگ مولد ژرمن به 50 مترمربع به‌منظور تأسیس اتاق‌خواب (اتاق نگهداری) و گردشگاه فضا نیاز است.

 

نویسنده

سمیه ملکی

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران