تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی پرورش مار سال 98 | هزینه پرورش مار سمی

معرفی طرح:

هدف از اجرای طرح توجیهی پرورش مار, راه اندازی یک مزرعه پرورش مار به ظرفیت 80 حلقه مار در سال است , در این طرح محصولاتی تولید می شوند که عبارتند از روغن مار , پودر (سم) مار , پوست خشک مار و مار مولد ,1000 متر زمین و به صورت رهن یکساله در نظر گرفته شده است .

طرح توجیهی پرورش مار

شاید فکر کنید که مارها وحشتناک‌ترین جانداران روی زمین هستند و از آن‌ها باید همیشه گریزان بود؛ بله همین‌طور هست زیرا برخی از آن‌ها بسیار سمی‌اند و در صورت نیش زدن ممکن است که سبب مرگ انسان‌ها شوند. بااین‌حال مارها دارای فوایدی ارزشمندی به‌خصوص در حوزه پزشکی و داروسازی هستند که موجب شده افراد اشتیاق بیشتری برای فعالیت در این زمینه داشته باشند.

طرح توجیهی پرورش مار

در ادامه سعی نموده‌ایم با انتشار پستی مبنی بر طرح توجیهی پرورش مار؛ اطلاعات سودمندی را به دوستداران پرورش حیوانات خاص منتقل کنیم؛ امیدواریم که اطلاعات این طرح به هموار نمودن راه کسب‌وکارهای نو پا و نوین کمک کند.


شناخت مار:

این موجودات خزندگانی خونسرد هستند که بدن آن‌ها پوشیده از پولک است. درواقع مارها مهره‌دارانی دراز بدن و فاقد پا هستند که اکثراً دارای شکل استوانه‌ای باقابلیت انبساط و انعطاف می‌باشند. بیش از 3000 گونه مار در جهان شناخته‌شده است که در غالب نقاط دنیا به جزء مناطق سرد قطبی پراکنش دارند.


یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های مار تولید سم یا همان زهر است که بر اساس داشتن و یا عدم این شاخصه به سه دسته مارهای سمی (Venomous Snake)، مارهای نیمه سمی (Semi-poisonous snake) و مارهای غیر سمی (Nonvenomous Snake) تقسیم‌بندی می‌شوند.


•    دندان‌های نیش مارهای سمی از سایر دندان‌ها بزرگ‌ترند و جای گزش آن‌ها به‌خوبی قابل‌تشخیص است این در حالی است که در مارهای غیر سمی دندان‌های نیش موازی با سایر دندان‌ها هست.
•    مردمک چشم مارهای سمی بیضوی (به‌صورت عمودی) و در غیر سمی گرد است.
•    پوست بدن مارهای سمی خال‌دار و رنگارنگ است درحالی‌که مارهای سمی غالباً دارای پوستی ساده می‌باشند.
•    مارهای سمی دارای سری مثلثی شکل با دمی کوتاه و کلفت هستند درحالی‌که مارهای غیر سمی سری گرد دارند و دم آن‌ها از میانه‌های بدن تا انتهای نوک‌باریک است.

طرح توجیهی پرورش مار


•    حرکت مارهای سمی بطنی و در مارهای غیر سمی مستقیم، مارپیچ و سریع است.
•    مارهای نیمه سمی تمام خصوصیات مارهای غیر سمی رادارند با این تفاوت که دم در آن‌ها کمی کوتاه و کلفت‌تر است.
همچنین مارها بر اساس نوع محیطی که در آن زیست می‌کنند به دسته‌هایی تقسیم می‌شوند ازجمله مارهای دریایی و زمینی (خشکی زی). مارهای دریایی قادرند که در آب دریاها و رودخانه‌ها زندگی کنند و حیات آن‌ها وابسته به محیط‌های آبی و مرطوب است؛ اما مارهای زمینی را بیشتر می‌توان در دشت‌ها، بیابان، صحرا، کوهستان، لابه‌لای بوته‌زارها، روی درختان، صخره‌ها و داخل حفره‌ها یافت نمود.
مارها در فصل بهار و تابستان به فعالیت و شکار و جنبش می‌پردازند و در فصل زمستان به علت خونسرد بودن بدن به‌خصوص در مناطق معتدل به خواب زمستانی می‌روند. همچنین یکی از عواملی که به حفظ و بقاء مارها در طی زندگی کمک می‌کند عمل پوست‌اندازی است این کار زمینه رشد، سلامتی و نشاط مارها را فراهم می‌آورد و باعث می‌شود که مارها بیشتر عمر کنند. به‌طور میانگین طول عمر مارها بین 12 تا 40 سال تخمین گردیده است.
تولیدمثل در مارها که در تابستان اتفاق می‌افتد غالباً به شیوه تخم‌گذاری است.

تولید مثل در مارها

آشنایی با انواع مارهای سمی و غیر سمی:

الف – مارهای سمی: از مهم‌ترین مارهای سمی می‌توان موارد زیر را نام برد:
•    مار جعفری.
•    مار شاخ‌دار.
•    مار کبری (مار زنگی).
•    انواع مارهای افعی (البرزی، تکابی، دماوندی، زنجانی، شاخ‌دار خوزستانی، قفقازی، ارومیه‌ای و خوی).
•    انواع مارهای دریایی (کورتس، گراکلیس، سیانوسینکتوز، اورناتوس، اسپیرالیس و...).
•    همچنین کفچه‌مار، کک‌مار و گرزه مار هم از خانواده مارهای سمی به‌حساب می‌آیند.

مار کبری


ب- مارهای غیر سمی: از این گروه از مارها می‌توان اشاره‌ای به موارد زیر داشت:
•    مار آتشی
•    مار الماسی
•    مار پلنگی
•    مار درختی
•    مار کوتوله
•    توله مار
•    کور مار عربی
•    کور مار معمولی
•    و...

مار الماسی

سمی‌ترین مار دنیا:

سمی‌ترین ماری که تاکنون شناسایی‌شده مربوط به ماری زمینی است که خاستگاه آن کشور استرالیا هست، زهر این مار یکی از قوی‌ترین زهرهاست. به‌گونه‌ای که گفته می‌شود مقدار زهری که در یک نیش زدن تزریق می‌گردد قادر است که 400 انسان را از پای درآورد.

سمی‌ترین مار دنیا

آموزش پرورش مار:

در روند پرورش و نگهداری از مار بایستی شرایطی همانند طبیعت را برای آن‌ها فراهم نمود که به رشد خود ادامه دهند تا بتوان از آن‌ها زهر گیری کرد؛ شرایطی همانند رطوبت، دما، تهویه، خوراک مناسب و سایر موارد.
مارها جاندارانی گوشت‌خوار هستند که اصلی‌ترین غذای آن‌ها موش است. برای تهیه آن می‌توان از موش‌هایی که برای این قبیل اهداف پرورش می‌یابند استفاده نمود. گفته می‌شود که خوردن یک موش زنده می‌تواند مار را تا 21 روز سیر نگه دارد. همچنین مارها نیاز به آب کافی و تمیز دارند که می‌بایست ظرف آب هم برای آن‌ها گذاشته شود. محیطی که مارها در آن نگهداری می‌شوند باید تمیز و بدون مدفوع باشد.

پرورش مار پیتون:

خیلی از افراد هستند که از وجود مار در خانه به دلایل مختلف ازجمله جنبه سرگرمی، علاقه و... لذت می‌برند و از آن‌ها به‌عنوان حیوان خانگی نگهداری و مراقبت می‌کنند. از رایج‌ترین مارهایی که برای این امر مورداستفاده قرار می‌گیرند مارهایی هستند که دارای کمترین خطر برای افراد خانه باشند؛ مانند انواع مارهای پیتون. این مارها گونه‌های مختلفی را شامل می‌شوند که البته همه آن‌ها بی‌خطر نیستند، از معمول‌ترین آن‌ها که برای پرورش حیوانات خانگی استفاده می‌شود می‌توان پیتون های برمه، درختی، مشبک، توپی و فرشی را نام برد.

مار پیتون

مرکز پرورش مار:

از سم و زهری که از مارها استحصال می‌شود در صنعت سرم‌سازی و تهیه واکسن مورداستفاده قرار می‌گیرد. زهرمار یکی از گران‌قیمت‌ترین مایعات دنیا به‌حساب می‌آید به‌گونه‌ای که هر یک گرم آن حدود 3 میلیون تومان و یا معادل ده‌ها بشکه نفت ارزش دارد. به همین دلیل در سراسر دنیا مراکزی را برای پرورش و نگهداری از این حیوان پرسود احداث نموده‌اند. کشورهای اروپایی پیشتاز این صنعت در جهان هستند آن‌ها توانسته‌اند با احداث مرکز پرورش مار و فراوری سم استحصال‌شده، آن را در صنعت داروسازی برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها ازجمله فشارخون، بیماری‌های قلبی، جلوگیری از خونریزی‌ها حین عمل جراحی، درمان انواع سرطان‌ها و ... به کار ببرند. به‌عنوان‌مثال یک مزرعه پرورش مار در کنار یک شرکت داروسازی در هامبورگ آلمان مشغول به فعالیت است که بیش از 200 مارسمی در آن پرورش داده می‌شود.

مرکز پرورش مار

پرورش مار در ایران:

با توجه به خواص بی‌نظیر سم مار در صنعت داروسازی و همچنین به دلیل تحریم‌هایی که گریبان گیر کشور است به نظر می‌رسد که توسعه این صنعت یکی از ضروریات کشور در بخش پزشکی و درمانی باشد، گر چه چند سالی است قدم‌هایی در این زمینه برداشته‌شده و محققان کشورمان توانسته‌اند از سم مار ترکیبی به دست آورند که روند رشد سلول‌های سرطانی را تا 20 درصد متوقف کند؛ بااین‌حال به دلیل موقعیت اقلیمی ایران و وجود مارهایی همانند افعی و جعفری این ظرفیت و پتانسیل وجود دارد که برنامه‌ریزی‌های گسترده‌تری در این زمینه صورت گیرد تا هم نظاره‌گر پیشرفت در عرصه داروسازی کشور و صادرات فراورده‌های آن به سایر نقاط جهان باشیم و هم مشغول شدن افراد زیادی در این زمینه.
موسسه رازی یکی از مراکزی است که در کشور توانسته با فراهم نمودن مزرعه پرورش طبیعی اقدام به پرورش و نگهداری از مار نمایند؛ زیرا گفته می‌شود زمانی که مار در اسارت قرار گیرد ماهیت زهر آن تغییر می‌کند در همین راستا شرایط را به‌گونه‌ای ایجاد کرده‌اند که محیط پرورش آن‌ها کاملاً طبیعی باشد. همچنین از برنامه‌های اصلی این موسسه این است که بتوانند با ایجاد فضای پرورش و تکثیر، سم تولیدشده از مارهای پرورشی را در درمان بیماری‌های حیات‌وحش و تولید واکسن علیه این بیماری‌ها مورداستفاده قرار دهند.
علاوه بر سم مار که اصلی‌ترین دلیل پرورش آن به‌حساب می‌آید از پوست مار هم به جهت ساخت انواع کیف، کفش و... استفاده می‌گردد.

هزینه پرورش مارسمی:

راه‌اندازی مزرعه پرورش مار هزینه‌هایی را می‌طلبد که در دو بخش ثابت و متغیر صرف می‌شود. از مهم‌ترین هزینه‌هایی که در بخش ثابت سرمایه‌گذاری می‌گردد شامل هزینه احداث ساختمان‌ها، تأسیسات و ماشین‌آلات هستند و هزینه‌های جاری هم مواد اولیه، حقوق و دستمزد و سایر موارد. افرادی که قصد ورود به این صنعت رادارند می‌توانند بخشی از نیازهای سرمایه‌ای خود را از طریق تسهیلاتی که بانک‌ها در اختیار پرورش‌دهندگان (در صورت داشتن مجوز پرورش) می‌گذارند تأمین کنند.

سخن پایانی:

همان‌طور که ذکر گردید سم مار یکی از باارزش‌ترین مایعاتی است که در بازارهای جهانی به قیمت‌های گزاف خریدوفروش می‌گردد. این صنعت در حال حاضر نوپا و غیراشباع است و از پتانسیل بالایی جهت سرمایه‌گذاری برخوردار هست که تمرکز بر روی آن می‌تواند فواید سودمندی ازجمله ارزآوری، توسعه بخشیدن به اقتصاد، اشتغال‌زایی و ... را برای کشور به همراه داشته باشد.

 

 

خلاصه گزارش طرح توجیهی پرورش مار سال 98

1-عنوان فعاليت:

طرح توجیهی پرورش مار

2-ظرفيت :

80 حلقه مار

3-مجري طرح:

نام شما

4-محل اجرا :

محل خودتان را بنویسید

5-اشتغال طرح :

3نفر

6-سرمايه ثابت طرح :

2166.03میلیون ریال معادل دویست و شانزده میلیون تومان

7-سرمايه گذاري کل طرح :

2762.74میلیون ریال معادل دویست و هفتاد و شش میلیون تومان

8-ميزان زمين طرح :

اجاره ای 1000 متر مربع

9-ميزان زمين بنا :

556متر

10-ميزان تسهيلات مورد نياز :

1933.92میلیون ریال معادل صد و نود و سه میلیون تومان

11-نوع تسهيلات :

وام

12-نقطه سربه سر توليد :

74.28%

13-مدت برگشت سرمايه :

5 سال

14-نرخ بازدهي سرمايه :

30.82%

 

فهرست مطالب موجود در طرح توجیهی پرورش مار 98:

برآورد هزینه لازم برای تهیه زمین برای پرورش مار
برآورد محوطه سازی
برآورد هزینه ساخت و ساز و یا تعمیر ساختمان
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل
برآورد مواد اولیه زمین پرورش مار
برآورد آب ،برق ،سوخت
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد کارگر
برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل
پرورش مار
برآورد محوطه سازی
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن

طرح توجیهی پرورش مار نگارش سال 98 و دارای فایل doc  و pdf می باشد.

تعداد صفحات 32 صفحه


*** توجه : این طرح توسط شرکت الماس طرح البرز تهیه و نگارش شده است و هر گونه کپی برداری از طرح و مطالب سایت حرام و غیر قانونی است و پیگرد قانونی دارد.
 

 

خرید آنلاین

 

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   30000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران