تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی پرورش بوقلمون 99 | هزینه پرورش بوقلمون سال 99

یاز جامعه به تأمین مواد پروتئینی از یک‌سو و اشتغال جوانان از سویی دیگر سبب شده که سیاست کشور به سمت‌وسوی پرورش طیور اهلی همانند بوقلمون بیشتر سوق داده شود. بوقلمون از دسته پرندگان سریع الرشد به‌حساب می‌آید که دوره نسبتاً کوتاه پرورش آن سبب شده که افراد زیادی خواهان پرورش و نگهداری از این طیور به‌منظور رسیدن به یک درآمد ایدئال باشند.


پرورش‌دهندگان بوقلمون برای این‌که بتوانند به درآمد موردنظر خود دست یابند بایستی این نکته را در نظر بگیرند که این حرفه همانند بسیاری از شغل‌های موجود در کشور نیازمند برخورداری از دانش و تخصص کافی در این زمینه هست. یعنی صرفاً داشتن سرمایه به‌تنهایی نمی‌تواند یک پرورش‌دهنده را به سمت درآمدزایی برساند بلکه لازم است که اطلاعات کافی داشته باشد تا بتواند در کسب‌وکار خود موفق عمل نماید.

طرح توجیهی پرورش بوقلمون

لینک خرید طرح در انتهای مطلب


ازآنجایی‌که طرفداران این نوع شغل در کشور کم نیستند و با توجه به نیاز آن‌ها به اطلاعات کافی درزمینهٔ پرورش، ما هم بر آن شدیم تا با ارائه طرح توجیهی پرورش بوقلمون مسیر پرورش را برای علاقه‌مندان و افراد جویای کار هموارتر سازیم، باشد که اطلاعات آن بتواند پرورش‌دهندگان عزیز را به ایدئال‌های خود نزدیک‌تر گرداند.


مزایای اجرای طرح پرورش بوقلمون

امروزه به لطف پیشرفت‌هایی که درزمینهٔ علم و دانش صورت گرفته و با ورود فنّاوری‌های نوین، تغییرات عظیمی در مباحث رشد و ژنتیک طیور هم صورت گرفته که صنعت پرورش بوقلمون هم از این قاعده مستثنا نبوده است. امروزه تحت تأثیر فرایندهای ژنتیک، سویه‌هایی از بوقلمون ایجادشده که ازنظر رشد، وزن گیری، مقاومت در برابر بیماری‌ها و ضریب تبدیل خوراک در مقایسه با نسل‌های قبلی خود در جایگاه بهتری قرار دارند. وجود این قابلیت‌ها سبب گردیده که پرورش و نگهداری از بوقلمون برای پرورش‌دهنده از امتیازات اقتصادی قابل قبولی برخوردار باشد.


لاشه این پرنده 60 درصد گوشت سفید و حدود 40 درصد گوشت قرمز دارد. و ازآنجایی‌که در مقایسه با گوشت قرمز دام‌هایی همچون گاو گوسفند چربی کمتری دارد در زمان پخت افت کمتری می‌کند و ازنظر سلامتی، برای مصرف‌کنندگان بسیار مناسب هست. همچنین به دلیل پرورش صنعتی و زیاد، دیگر گوشت این پرنده جزء کالاهای لوکس شمرده نمی‌شود بلکه عموم افراد می‌توانند آن را در سبد غذایی خود قرار دهند. به همین دلیل است که میزان مصرف آن به‌خصوص در سال‌های اخیر با رشد چشم‌گیری همراه بوده و این امر نویددهنده بازارپسندی محصولات این پرنده هست.


از دیگر مزیت‌های پرورش بوقلمون عرضه گوشت آن در شکل‌های مختلف به بازار هست. پرورش‌دهنده می‌تواند بوقلمون‌های پرورشی خود را به شکل لاشه کامل، قطعات سینه و ران و یا حتی به شکل سوسیس و کالباس به دست مصرف‌کننده برساند..

طرح توجیهی پرورش بوقلمون

لینک خرید طرح در انتهای مطلب


روش‌های پرورش بوقلمون در ایران

در ایران از دیرباز پرورش به‌صورت سنتی بوده که تا به امروز همچنان ادامه دارد. در این روش که بیشتر در روستاها و یا مناطق عشایری دیده می‌شود، افراد خانواده از تعدادی بوقلمون به‌منظور رفع نیازهای خود (تخم و گوشت)، از آن‌ها نگهداری می‌کنند در این روش بوقلمون‌ها از پسمانده‌های غذایی و یا با چریدن در مزرعه و خوردن حشرات و آفات تغذیه می‌کنند. شیوه پرورش به‌صورت سنتی معمولاً در سطح کم انجام می‌گیرد درنتیجه به میزان فضا، خوراک و امکانات کمتری نیز احتیاج دارد.
اما روش دیگری نیز وجود دارد که به‌منظور اهداف تجاری و اقتصادی صورت می‌گیرد، یعنی روش صنعتی. این دو روش تفاوت‌های چندانی باهم ندارند اما درروش صنعتی حجم کار بسیار گسترده‌تر از شیوه سنتی است به همین دلیل به میزان فضا، امکانات و خوراک بیشتری نیاز است به همین دلیل میزان سرمایه بیشتری را بایستی برای راه‌اندازی آن در نظر گرفت.


انتخاب نژاد مناسب برای پرورش بوقلمون در طرح توجیهی

بوقلمون ازنظر نوع محصول تولیدی به دودسته گوشتی و تخم‌گذار (بوقلمون مادر) تقسیم می‌شوند. پس کسانی که قصد راه‌اندازی یک مزرعه بوقلمون دارند چه به شیوه سنتی و چه به‌صورت صنعتی در مرحله اول بایستی محدوده کاری خود را مشخص کنند که آیا هدف آن‌ها تولید تخم است یا گوشت. چراکه هرکدام از بوقلمون‌ها ازنظر تولید تخم و یا گوشت دارای استعدادهای متفاوتی هستند پس اگر پروش دهنده می‌خواهد که حداکثر تولید گوشت را در طی یک دوره پرورش به دست آورد بایستی از نژادهای پرواری و گوشتی استفاده نماید و در مورد تخم‌گذاری هم بدین شیوه. در غیر این صورت پرورش و نگهداری بوقلمون ممکن است که ازنظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه نباشد.


از نژادهای مختلفی همچون بومی، هیبرید، بیوتی، نیکولاس و ... برای پرورش مورداستفاده قرار می‌گیرد. افرادی که برای اولین بار قصد راه‌اندازی یک مزرعه پرورشی رادارند توصیه بر استفاده از نژادهای بومی اصلاح‌شده است. برای اهداف تجاری و اقتصادی هم بهتر است که از نژادهای وارداتی که اصلاح‌شده و متعلق به کشورهای امریکای جنوبی می‌باشند استفاده گردد این نوع از پرندگان دارای رنگی سفید می‌باشند و از طریق کشورهایی نظیر فرانسه، آلمان و ترکیه به دست مصرف‌کنندگان ایرانی می‌رسد.

بهترین نژاد پرورش بوقلمون


روش‌های درآمد از طرح توجیهی پرورش بوقلمون

راه‌های مختلفی سر راه یک پرورش‌دهنده است تا با انتخاب آن‌ها بتواند از نگهداری بوقلمون به کسب درآمد برسد. پرورش‌دهنده می‌تواند با فروش گوشت، تخم، جوجه‌های یک‌روزه،دوماهه و یا سه‌ماهه به سود مورد دلخواه خود دست یابد.یکی از روش‌های پرسود و درآمدزا در این زمینه، تولید جوجه‌های یک‌روزه است که برای این امر نیاز به تشکیل گروه‌های مولد هست. در این روش از بوقلمون‌های اصلاح‌شده‌ای که صفت موردنظر (گوشتی بودن) را داشته باشند از تخم آن‌ها برای تولید پولت های گوشتی استفاده می‌گردد.


پرورش‌دهندگان، تخم بوقلمون‌های مولد را در دستگاه جوجه‌کشی قرار می‌دهند تا بعد از 28 روز این تخم‌ها هم شوند؛ در این حالت آن‌ها چندراه پیش روی دارند یا می‌توانند این جوجه‌های یک‌روزه را بفروشند و یا چند ماه مراقبت و نگهداری کنند و سپس آن‌ها را وارد بازار نمایند که در هر حالت تقاضای خوبی برای فروش این موارد وجود دارد. پرورش‌دهنده برای این‌که بتواند یک گله مولد خوبی را تشکیل دهد بایستی گله را به‌گونه‌ای کنترل نماید که تخم دهی مناسب و دوام خوبی داشته باشد. برای این منظور لازم است که به ازای چندین ماده یک نر در نظر گرفته شود تا در زمان مناسب منجر به تحریک جنسی گردد. پس پرورش‌دهنده برای تحقق بخشیدن به این هدف، بایستی فضای لازم را تأمین و تغذیه ماده‌ها به‌منظور رسیدن به وزن بلوغ جنسی را فراهم آورد.


مدیریت پرورش بوقلمون:

هدف از پرورش بوقلمون دستیابی به یک وزن ایدئال با حفظ ویژگی‌های کیفی آن هست که لازمه آن درگرو رعایت اصول پرورش صحیح با رعایت نکات مدیریتی است. در این شرایط پرورش‌دهنده می‌تواند از کسب‌وکار خود به یک درآمدزایی قابل قبولی برسد. از مهم‌ترین پارامترهای مدیریتی هم می‌توان اشاره‌ای به موارد زیر نمود:
1- تراکم گله: این فاکتور نقش بسیار مهمی را بر عملکرد گله ایفا می‌کند. هر چه که میزان گله بیشتر و فضا محدودتر باشد رشد، ماندگاری و کیفیت بستر دچار اختلال می‌شود که ممکن است آسیب‌های فیزیکی فراوانی را برای این پرنده به همراه بیاورد. افت کیفیت لاشه در اثر تاول سینه، سوختگی مفصل خرگوشی و ... می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های اپیدمی ویروسی و میکروبی فراوانی گردد.
2- خوراک گله: یکی دیگر از پارامترهای بسیار مهم که به‌طور مستقیم بر روی میزان سودآوری تأثیر می‌گذارد تهیه جیره مناسب و ایدئال بر اساس نیاز پرندگان هست. ازآنجایی‌که حدود 60 تا 70 درصد از هزینه‌های جاری را خوراک تشکیل می‌دهد پس لازم است به تنظیم و تهیه آن به‌صورت اصولی توجه بیشتری گردد. جیره مناسب علاوه بر این‌که بایستی تأمین‌کننده نیازها و احتیاجات بدن بوقلمون باشد لازم است که ازنظر اقتصادی هم مقرون‌به‌صرفه باشد تا بیشترین سود و درآمدزایی را نصیب پرورش‌دهندگان نماید.


3- تجهیزات و امکانات موردنیاز پرورشی: از مهم‌ترین تجهیزاتی که برای پرورش بوقلمون در نظر گرفته می‌شود آبخوری و دان خوری به تعداد موردنیاز است تا توزیع آب و خوراک به‌طور یکنواخت در بین تمام پرندگان برقرار گردد.


زمان مناسب فروش بوقلمون

به لطف پیشرفت‌هایی که در صنعت پرورش طیور صورت گرفته، پرورش پرندگانی همانند بوقلمون و تولید گوشت و تخم آن دیگر یک کالای لوکس به‌حساب نمی‌آید. امروزه شاهد گسترش و افزایش واحدهای پرورش بوقلمون در جای‌جای کشور هستیم ازاین‌رو تمام محصولات آن در سرتاسر کشور به فروانی یافت می‌شوند. به دلیل مزیت‌های فراوانی که گوشت بوقلمون دارد از میزان تقاضای بالایی برخوردار است به همین دلیل پرورش‌دهندگان دغدغه‌ای از ناحیه بازاریابی و فروش آن ندارند. اما بااین‌حال زمان فروش و عرضه کردن بوقلمون‌های پرواری به بازار هم از اهمیت بالایی برخوردار است و پرورش‌دهنده بایستی نسبت به این قبیل از امورات آگاهی و دانش کافی داشته باشد. بهترین زمان برای فروش و عرضه بوقلمون به بازار، فصل پاییز و زمستان است حتی تا نیمه اردیبهشت هم از میزان تقاضای بالایی برخوردار هست. ازاین‌رو یک پرورش‌دهنده لازم است به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که بتواند محصولات خود را در این فصول به فروش رساند تا بتواند از پرورش آن‌ها به حداکثر درآمدزایی برسد.

خلاصه طرح

 

1-عنوان فعاليت:

احداث فارم پرورش بوقلمون سال 1399

2-ظرفيت :

5000 قطعه در هر دوره 2 دوره درسال

3-مجري طرح:

.........................

4-محل اجرا :

.........................

5-اشتغال طرح :

4نفر

6-سرمايه ثابت طرح :

47704.96میلیون ریال معادل چهارمیلیارد و هفتصد و هفتاد میلیون تومان

7-سرمايه در گردش :

3226.26میلیون ریال معادل سیصد و بیست و دو میلیون تومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

50931.22میلیون ریال معادل پنج میلیارد و نود و سه میلیون تومان

9-ميزان زمين طرح :

5000متر مربع

10-ميزان زمين بنا :

2654متر

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

40744.98میلیون ریال معادل چهارمیلیارد و هفتاد و چهارمیلیون تومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

43%

14-مدت برگشت سرمايه :

8سال

15-نرخ بازدهي سرمايه :

30%

16-تورم :

30%

17-نرخ تنزیل :

%18

18-بهره برداری:

10 سال از سال 1400 الی 1410

لینک خرید طرح در انتهای مطلب

فهرست مطالب موجود در طرح توجیهی پرورش بوقلمون نگارش سال 99:

برآورد زمین  یا مکان مناسب برای طرح توجیهی پرورش بوقلمون
برآورد محوطه سازی های لازم
برآورد هزینه ساخت و سازو یا تعمیر سالن  پرورش بوقلمون
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات دانخوری و آبخوری و ...
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل

برآورد تجهیزات لازم برای طرح توجیهی پرورش بوقلمون
برآورد آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی

برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل طرح توجیهی پرورش بوقلمون
 برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه
براورد مواد اولیه لازم برای پرورش بوقلمون از جمله دان ,واکسن و دارو ...

برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه

برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن

طرح موجود  پی دی اف و ورد می باشد. (  word - pdf ) نگارش سال 99 بسیار دقیق و کامل
 
*** توجه : این طرح توسط شرکت الماس طرح البرز تهیه و نگارش شده است و هر گونه کپی برداری از طرح و مطالب سایت حرام و غیر قانونی است و پیگرد قانونی دارد.
 

 

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   35000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران