توسط سمیه ملکی
10-21-2019 12:48:38 AM
پردرآمدترین محصولات کشاورزی در ایران
سودآورترین محصولات کشاورزی در ایران
وقتی صحبت از کشاورزی و محصولات کشاورزی می شود , مایلیم محصولی را کشت کنیم که نسبت به سایر محصولات کشاورزی پولسازترین و درامدزاترین محصول کشاورزی باشد. برای اینکه بتوانیم بهترین محصول کشاورزی برای کاشت را انتخاب کنیم لازم است ,که در این زمینه اطلاعاتی بروز داشته باشیم. اگر بتوانید اطلاعات جدید و بروزی داشته باشید و ایده های جدید کشاورزی را یاد بگیرید می توانید کشاورزی خود را به یک کشاورزی پردرآمد و پولساز تبدیل کنید.
مقدمه
کشاورزی، فعالیت بنیادی واصلی انسان در راستای تأمین نیازهای اولیه و اولین واسطهی ایجاد معاملات در آغاز تمدّن بشر است. میتوان گفت که به فراخور اقلیم و شرایط محل زندگی و بازههای زمانی و میزان پیشرفت رفاه در زندگی انسانها، مطلوبیت محصولات مختلف کشاورزی تغییر کرده است. از دیرباز و همچنان در برخی نقاط دنیا، گندم، برنج، ذرت، جو، سیبزمینی و غلات که در قاعدهی هرم غذایی قرار دارند، محصولات کشاورزی اصلی بهحساب میآمدهاند. ولی با رشد کیفیت زندگی بشر و آگاهی مردم از خواص تغذیهای و درمانی مواد غذایی مختلف، همچنین گسترش ارتباطات و صادرات در جهان، اقبال به سمت تست مواد غذایی تازه بیشتر شده و بهجز قابلیت سیر کردن، ویژگیهای دیگری مثل طعمهای تازه، امکان تبدیل به تنوع غذایی بیشتر و خواص درمانی به گزینههای مردم برای انتخاب محصولات کشاورزی در سبد غذایی خانوار افزودهشده است.
معرفی کشاورزی و محصولات پردرآمد
کشاورزی فرآیند تولید مواد غذایی، خوراک، فیبر و بسیاری دیگر از محصولات موردنظر از طریق کشت برخی از گیاهان و پرورش حیوانات اهلی (دامداری) است. کشاورزی به دو صورت محدود (برای مصارف خانوادگی) و گسترده صنعتی (برای اهداف تجاری) در سراسر دنیا انجام میشود. در دههی اخیر و با گسترش فناوری در همهی عرصهها، کشاورزی نیز شاهد تغییرات بزرگی در راستای بهینهسازی و افزایش کارایی فعالیتهای این حوزه بود؛ ورود ماشینآلات به مراحل آمادهسازی زمین، کاشت، داشت (آبیاری) و برداشت تا حدّ زیادی اتلاف وقت، منابع و انرژی را کم و میزان و کیفیت تولید را افزایش داده است. همچنان گندم، برنج، ذرت و سیبزمینی پرمصرفترین محصولات کشاورزی در جهان هستند که میزان صادرات آنها از هر محصول کشاورزی دیگری بیشتر است. بااینحال، از دیگر محصولات کشاورزی پرطرفدار و پردرآمد در جهان میتوان به پنبه، گوجهفرنگی، سیب، موز، قهوه، لوبیا، زیتون، چای، چغندرقند و فندق اشاره کرد. درواقع، علاوه بر ارزش غذایی محصولات کشاورزی، تبلیغات صنایع غذایی را میتوان عامل مؤثری در افزایش میزان تقاضای محصولات مختلف دانست و درواقع، صنعت غذا نیز در عصر حاضر تا حدّی تابع سبکهای جدید زندگی شده است. مثلاً افزایش تقاضا و عرضهی محصولات آرایشی و بهداشتی و تبلیغات و اطلاعرسانی در مورد خواص برخی گیاهان مثل آلوئهورا، لوفا و آرگان نمونههایی قابلذکر از این موارد هستند.
شش محصول کشاورزی پردرآمد در ایران:
- گندم
- برنج
- نیشکر
- پسته
- زعفران
- چای
معرفی 6 محصول کشاورزی پردرآمد در ایران
در کشورمان، با توجّه به افزایش سیاستهای اقتصاد بدون نفت، کشاورزی در سالهای اخیر مورد توجّه ویژه قرار گرفت و بهخصوص، نگاه ویژهای به بخش صادرات محصولات کشاورزی مهم کشور از سوی سیاستگذاران اقتصادی کشور معطوف شد. در این راستا تولید و صادرات 6 محصول مهم گندم، برنج، نیشکر، پسته، زعفران و چای، بهویژه پسته و زعفران و چای که کشورمان جزو تولیدکنندگان شناختهشدهی این محصولات در جهان به شمار میآید افزایش یافت.
البته، تحریمهای اقتصادی علیه ایران در عرصهی بینالمللی سبب شده تا برخی کشورها وارد میدان رقابت با ایران بهخصوص در مورد تولید و عرضهی دو محصول پسته و زعفران بشوند. ولی امید است که باسیاستهای حمایتی از تولید و صادرات این محصولات و تخصیص بودجه و منابع کافی، ایران همچنان بتواند جایگاه خود را در بازارهای جهانی حفظ کند.
زودبازدهترین محصولات کشاورزی
گیاهان دارویی از سوی یکی از مقامات وزارت جهاد کشاورزی، بهعنوان زودبازدهترین محصولات کشاورزی ایران معرفیشدهاند. بااینحال، برخی از گیاهان غیر دارویی نیز، در شرایط کشت گلخانهای و ایروپونیک، از این ویژگی برخوردار میشوند که ازاینگونه موارد در کشورمان در سالهای اخیر، میتوان به کشت گلخانهای محصولات جالیزی مثل خیار و گوجهفرنگی و همچنین محصولاتی مثل قارچ خوراکی، توتفرنگی و زعفران اشاره نمود. در محیطهای کشت یادشده، با جلوگیری از اتلاف منابع آب و انرژی و تنظیم دما و رطوبت طبق نیاز محصول موردنظر، زمان تولید آن به حداقل رسیده و میتوان محصول را حتّی خارج از فصل رویش و میوه دهی کاشت و برداشت کرد.
پردرآمدترین محصول کشاورزی ایران
در سال 96 بنا بر آمار ارائهشده از سوی معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، محصولات کشاورزی باغی، بیشترین سهم صادرات کشور را به خود اختصاص دادهاند که پسته از مهمترین این محصولات بوده است. از بین محصولات زراعی نیز، گوجهفرنگی و زعفران، بیشترین سهم صادرات را دارا بوده است. با توجّه به اینکه کشورمان خاستگاه و اقلیم اصلی پرورش دو محصول پسته و زعفران است و با توجّه به اینکه شناخت و تقاضای این دو محصول در سطح جهان بهویژه برای صنعت شیرینی و شکلاتسازی رو به افزایش است، میتوان گفت که سرمایهگذاری بر تقویت کشت و صادرات این دو محصول، فرصت رقابتی بسیار خوبی برای ما در بازارهای جهانی فراهم میکند. ازاینرو، گسترش تبلیغات و تمرکز برافزایش ارزشافزوده در مورد این دو محصول، از اهمیت خاصی برخوردار است.
|