توسط سمیه ملکی
3-9-2021 11:17:30 PM
طرح توجیهی بره پرواری 200 راسی 98
طرح توجیهی پرواربندی بره پرواری 200 راسی pdf , doc
منظور از پرواربندی یعنی پرورش و نگهداری از برههای جوان و لاغر تا رسیدن به وزن مطلوب جهت عرضه به بازار و تأمین گوشت و پروتئین.
هدف از اجرای طرح توجیهی بره پرواری راهاندازی یک واحد دامداری به ظرفیت 200 رأس بره و دو دوره در سال است.
سؤالی که بیشتر علاقهمندان به طرح پرواربندی از ما میپرسند این است که:
هزینههای پرواربندی در سال 98 چقدر است؟
و آیا پرواربندی در سال 98 با توجه به قیمتها سوددهی دارد یا خیر؟
کارشناسان شرکت الماس طرح البرز با صرف وقت سعی کردهاند که مطلب جامع و کاملی را برای راهنمایی شما سروران عزیز آماده کنند تا بامطالعه آن با هزینه پرواربندی 200 رأس بره پرواری در سال 98 و همچنین سود پرواربندی آشنا شوید. به همین منظور طرح توجیهی پرواربندی بره پرواری 200 رأسی جهت استفاده شما عزیزان آماده شده است.
طرح دارای فایل doc و pdf می باشد.
مقدمه
پرواربندی بره را میتوان در مقیاس کوچک و یا مقیاس بزرگ انجام داد.
کشاورزان می توانند در کنار کار خود بهعنوان یک سرمایهگذاری کوچک پرواربندی گوسفند را انجام دهند
پرواربندی بره مزایایی را برای کشاورز به همراه دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1- گوسفند حیوان گوشتی است که باهدف تأمین گوشت پروار میشود.
2- میتواند بهعنوان یک سرمایهگذاری نسبتاً کوچک باشد
3- سازگاری با محیط
4- تولید کود
5- نگهداری برهها در کنار کار اصلی یک نوع پسانداز برای کشاورز است.
در پرواربندی، انتخاب نوع گوسفند است که موفقیت پرواربندی را تعیین میکند، معیار انتخاب بره میتواند طبق موارد زیر باشد:
1- برههای نر 10-12 ماهه
2- وزن گوسفند حدود 20 کیلوگرم.
3- ازنظر بدنی و سلامت خوب، لاغر و بدون نقص باشند.
4- انتخاب بره محلی میتواند گزینه مناسبی برای پرواربندی باشد.
خوراک و تغذیه بره پرواری
در بحث پرواربندی خوراک اهمیت بالایی دارد و این خیلی مهم است که بدانید در هر مرحله از پرواربندی چه خوراکی را باید به دام بدهید زیرا خوراک 70 درصد هزینههای تولید است.
خوراک باید از آب و مواد خشک تشکیل شود. مواد خشک از مواد آلی و معدنی ازجمله علوفه و کنسانتره تشکیلشده است. علوفه میتواند شامل برگهای سبز، چمن، یونجه و جو و غیره باشد، درحالیکه کنسانتره را میتوان از محصولات کشاورزی مانند (سیبزمینی)، دانهها (ذرت، سویا، بادامزمینی و غیره تهیه کرد)؛ و پروتئین حیوانی (پودر ماهی، پودر خون، شیر بدون چربی و پودر استخوان و غیره)
میزان مصرف خوراکی روزانه یک بره باید 3.1٪ از وزن بدن آن باشد. آب مصرفی روزانه تقریباً 2.5٪ از وزن بدن دام باشد. آب آشامیدنی باید همیشه تمیز و در دسترس باشد.
ساختمان پرواربندی بره
ساختمان دامداری برای محافظت از بره در برابر عوامل بیرونی و استراحت دام ساخته میشود. همچنین دامدار را قادر میسازد که برهها را معاینه کرده و هرگونه بیماری را کنترل کنند.
ویژگی های محل پرورش بره پرواری:
از مکانهای مسکونی و دامداریهای دیگر دور و در یک جای آرام باشد.
بهاندازه کافی بزرگ و پاسخگویی نیاز فضایی (ازنظر اندازه) برهها باشد.
عاری از رطوبت و گودال باشد، باید از آفتاب کافی برخوردار باشد اما خیلی گرم نباشد.
باید از وزش باد بهطور مستقیم در داخل، خصوصاً در شب محافظت شود.
باید تمیز باشد تا میزان بروز بیماری به حداقل برسد.
بیماری بره و کنترل آن:
برای محافظت از برهها در برابر بیماریها، برنامه زیر باید دنبال شود.
برههای جدید را به مدت 1-2 روز قرنطینه شوند تا اطمینان حاصل شود که هیچ بره جدید به بیماری آلوده نیست.
هرگونه بره بیمار را از بره سالم جدا کرده و به آنها داروهای مناسب بدهید.
محل پرورش همیشه تمیز باشد.
بیماریهای شایع برهها که باید حتماً به آنها توجه شود شامل اسهال، زخم، نفخ، صورتی شدن چشم است.
نکتههای مهم در پرواربندی بره:
زمان خرید برهها: اوایل بهار و اوایل پاییز
قیمت خرید بره در سال:98 یکمیلیون تا 1200000 تومان
دوره آبستن بودن گوسفندان:155 روز
وزن برهها قبل از پروار:20 تا 25 کیلوگرم
طول دوره پرواربندی: 100 روز
میانگین جیره موردنیاز برای هر گوسفند: یک کیلو و 300 گرم تا 1 کیلو و 800 گرم روزانه
میانگین فضای موردنیاز برای هر گوسفند: 1.5 تا 2 متر به ازای هر رأس - پرواری معمولاً 1 متر
تشریح طرح توجیهی بره پرواری 200 رأسی 98
|